bedaki na cesti

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.800
11.292
113
Pa sej ni težko poiskat uredbe, vse lepo piše.

Uredba o varovanju določenih oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov, ki jih varuje policija​

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.729
14.462
113
očitno je tako, če bi NPM bila kak dan več v bolnici, lahko državo zapremo, ali pa oddamo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.234
18.998
113
Bistvo je da se umaknes na odstavni pas, ker spremljevalno vozilo (ali vec njih) nacrtno vozi tako da “odriva” vozila stran od glavnega vozila.
Kaj je pa fora takšnega manevra proti (pred križiščem) stoječemu vozilu proti kateremu spremljevalno vozilo po izstopu iz varovane kolone leti na polno kot da bi se želelo čelno zaleteti a potem v bolj kot ne zadnjih momentih odvije stran in ga na zelo blizu obvozi? Gre tudi za "odrivanje" kljub temu, da se načeloma ne umikaš saj stojiš pri miru ali gre v takem primeru bolj za izdelavo "tampon cone" oz. da je spremljevalno vozilo "tampon" med stoječim in varovanim vozilom? Morda kaj tretjega?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
5.030
2.040
113
Torej ne smemo postavljati pod vprašaj smiselnosti nekaterih zakonov?
Ker konkretno potrebo po varovanju ima kvečjemu transport denarja pa goriva za NEK, pa tuje delegacije.
Od vseh naših politikov pa niti eden ni niti približno tako pomemben, da bi med prevozom potreboval kakšno posebno stopnjo varovanja.
"Izguba" kateregakoli od njih pomeni kvečjemu da v DZ izberejo novega, ali pa v najslabšem primeru imamo namestnika ali VD do novih volitev.

Nekih posebnih znanj ali sposobnosti pa te varovane osebe tudi nimajo.

Zato še vedno pravim: med temi prevozi se preseravajo le zato, ker zakon to dovoljuje, ne pa iz dejanske potrebe.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in sajkek

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
2.260
1.402
113
Tezko ti razlozim kaj je razlog za pocetje nekoga tretjega. :)

Upostevaj pa da mas nekaj varovanih oseb ki imajo samo po dva varnostnika in se pac samo en avto vozi naokoli.
Hvala Apollo8 za res dobre razlage....
Enkrat je bilo eno srečanje v Izoli in to na sedežu društva Italijanske manjšine v Sloveniji. (Skupnost Italijanov "Dante Alighieri").
Med drugimi gosti je bil tudi tedanji predsednik Pahor.
Meni je bilo res fascinantno da sta se z varnostnikom pripeljala iz Ljubljane v nekakšnem Jeepu sama. Brez nobenih luči. Zdaj ali je bilo še kje kakšno vozilo z varnostniki ne vem. Videl sem samo njiju.
Tudi ko je prišel recimo v UKC Ljubljana je Pahor bil na primer v kiosku, varnostnik (isti kot je bil v Izoli) pa je bil na drugem koncu avle na pošti ... Meni je bilo vse skupaj precej zanimivo kako malo ljudi sem opažal okoli Pohorja.

Je pa res da takrat še ni bilo takšnih zastojev v prometu kot so danas sploh na avtocesti.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
5.030
2.040
113
apolo
Eno čisto resno vprašanje. Večkrat si že omenil, da urad za varovanje (al nekaj takega) za vsak prevoz naredi analizo in oceno tveganja.
In se potem odločijo za "gas do daske" vožnjo.
Kaj piše v tej analizi?
"Zaznana je bila grožnja z ostrostrelskim napadom z nadvoza na vozilo NPM,zato priporočamo čim hitrejšo vožnjo"?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
5.030
2.040
113
Ja ker je že osmič isto napisal in misli da mu še vedno ne verjamemo. Jaz pri polni zavesti priznavam da sem seznanjen z njegovim mnenjem. In upam da ima kaksno olajševalno okoliščino, recimo da mu je vroče in je na substancah.
In še vedno nisem dobil drugega kot "vse je po zakonu".
Še ne tako dolgo mazaj je bilo v ZDA čisto po zakonu, da lahko črnci v avtobusu sedijo le zadaj. Dokler ena gospa ni sprožila vprašanj o smiselnosti zakona

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Ytbnd in aljoman

matej_

Guru
25. okt 2007
2.351
826
113
Apollo8 nekaj me zanima.
Kako pa potem tako vozilo s spremstvom brez motorjev ki štopajo promet, pride za tabo zdej na štajerski avtocesti med dramljami in s. konjicami ali kontra, ko se mu dejansko nimaš kam umaknat? beton desno, levo kovinska ograja. odstavnega ni ker je C1+1 ureditev.
Kaj naredijo? Vozijo tistih 60km/h kolko je omejitev ali te tišijo dol s ceste?
Se tam "umirijo" in peljejo go with the flow?

Ker tudi če zapreš odsek od dramelj do konjic ni šans, da ne naletijo na nekoga spredaj razen, če zaprejo vse za 10+min. potem bi še načeloma šlo.

jello

Guru
22. sep 2008
11.570
4.725
113
Rine te v rit dokler gre, ko je konec zožanja te prehiti in te rine potem od spredaj v rikverc nazaj dokler gre oziroma do prvega izvoza oziroma do lopate vzhod. Z lučkami in melodijo.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
5.030
2.040
113
Apollo8 nekaj me zanima.
Kako pa potem tako vozilo s spremstvom brez motorjev ki štopajo promet, pride za tabo zdej na štajerski avtocesti med dramljami in s. konjicami ali kontra, ko se mu dejansko nimaš kam umaknat? beton desno, levo kovinska ograja. odstavnega ni ker je C1+1 ureditev.
Ja, ustaviš se. Ker imajo rdečo-modro luč. Po zakonu.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.135
7.107
113
Na x-u je nekdo objavil, da je bila sopotnica tele Rusinja

Če je to res, je to kar next level karma
Zbije motorista (umrl), pobegne iz kraja nesreče, lažno preloži odgovornost na sopotnico in samo 1 leto zapora?
Wtf.

Oni, ki je v Kranju burek ukradel, je dobil pol leta.
Torej 2 bureka == en gotof motorist

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.135
7.107
113
Ej mene tu nekej zanima. Tile razni naši ministri... Po eni strani niso ves cas varovani, ga srečaš nekje v lokalu, na tržnici. Ko pa se nekam pelje, pa bojna formacija na avtocesti, cela akcija.
Je to zaradi varnosti ali hitrejšega prevoza al kak. Kot kaj se to tretira, nujna vožnja? Zakaj gredo 160 ali 180 km/h?
Ker lahko.

NPM so peljali iz obalnega dopustovanja do Komende, ker se je prej predolgo rihtala so morali pohiteti.
In predor se ni hotel umakniti, potem je nastala težava, sploh ker ena koza ni bila privezana.

Zaradi takih blesavih nenujnih voženj imajo ljudje polno kepo politikov in njihovih 'nujnih poti'.
Javni prevoz obstaja, naj ga uporabljajo in bodo za zgled.

Lani tak čas je šla NPM z helikopterjem v MS na' pasji sejem" (isto iz Obale), medtem ko je cela primorska AC stala.

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77 in Najbolji