bedaki na cesti

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.347
11.213
113
pred trgovino, parkiran
A sva midva malo jutranja? Od kje pa je denar v vozilo prisel? Nekje so ga pobrali ane… tko da dinarcki so bili kar lepo na poti in so izstopili na nenacrtovani postaji.

erikson

Guru
25. avg 2007
26.002
9.290
113
Kako pa je bilo v BTC? Na posnetku ko se Citroen C3 odpelje izgleda kot da je denar vzel iz sprednjega dela pri vozniku.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.347
11.213
113
Oboje sta bila kombija ki sta pobirala denar po trgovinah, zato tud ni bilo tretjega varnostnika ki sicer zadaj notri sedi. Tko da tehnicno je denar odpeketal na poti proti trezorju.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
5.030
2.040
113
Pravilo je enako, sam je tezko izvedljivo na AC pri 130 km/h.
Torej pravilo velja, razen kadar ne velja. Da ne velja, se po lastni pameti odločiš, razen če pride na sodišče, kjer pravilo spet velja.

Ok, za prevoze denarja naj bodo varovane kolone, itak se to (vsaj upam) planira izven prometnih konic.

Ampak za politike (vsaj slovenske) me pa res zanima, zakaj potrebujejo varovanje. So namreč popolnoma nepomemben faktor.
Sploh pa za prevoze na veselice in fotošutinge.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.347
11.213
113
Torej pravilo velja, razen kadar ne velja. Da ne velja, se po lastni pameti odločiš, razen če pride na sodišče, kjer pravilo spet velja.

Ok, za prevoze denarja naj bodo varovane kolone, itak se to (vsaj upam) planira izven prometnih konic.

Ampak za politike (vsaj slovenske) me pa res zanima, zakaj potrebujejo varovanje. So namreč popolnoma nepomemben faktor.
Sploh pa za prevoze na veselice in fotošutinge.
Nisem napisal tega ampak dvomim da bom spremenil tvoje bralno razumevanje in ne vidim smisla v kakrsnikoli dodatni razlagi.

Zakaj so najvisji predstavniki drzave varovani? Ker lahko odrejajo uporabo smrtonosne sile med drugim. Ampak zdej ze dve uri zamujas z zbiranjem podpisov za spremembo zakonodaje. Pa poskusi ukinit, kdo ti brani.

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.729
14.462
113
A sva midva malo jutranja? Od kje pa je denar v vozilo prisel? Nekje so ga pobrali ane… tko da dinarcki so bili kar lepo na poti in so izstopili na nenacrtovani postaji.
jaz že dolgo nisem jutranji, denar se ne ukrade na cesti ki rine druge na bankino, kar si trdil ti...da češ morajo rinit, ker vozijo denar. blef pač in zloraba pooblastil.
Daner se ukrade ko avto soji parkiran in so zadeve bolj kot ne zmenjene.. Za ostalo so pa filmi.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.347
11.213
113
jaz že dolgo nisem jutranji, denar se ne ukrade na cesti ki rine druge na bankino, kar si trdil ti...da češ morajo rinit, ker vozijo denar. blef pač in zloraba pooblastil.
Daner se ukrade ko avto soji parkiran in so zadeve bolj kot ne zmenjene.. Za ostalo so pa filmi.
Mhm. Francozom povej. Pa tudi pri nas so ze bili ropi med prevozom. Razen ce zelis povedat da tudi ko je vozilo na silo ustavljeno da takrat stoji.

Ampak je zabavno kake travme so to priplavale vse na dan… vsi ogrozeni, s ceste zrinjeni… zdej ze strokovnjaki za vrednostne posiljke :)

• Haha
Reactions: luciano

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.729
14.462
113
očitno so bili tudi med prevozom, kljub objestni voznji..torej se ne splača in je nesmiselno.

Nobene travme, samo opzorjam, moje mnenje (verjetno ne edino), da je preseravanje s spremstvom nesmiselno in nevarno. Simple.

Tudi rešilec/gasilec, ki je na nujni, vprašanje če je res potrebno za vsako ceno nekam rinit...videli kup nesreč na nujnih vožnjah..ne veš več kaj je zdaj bolj prav in smiselno...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.347
11.213
113
Pomoje da ko bos ti zadaj lezal (ali pa kdo od tvojih) ti bo nadsmiselno.

Vse te voznje (od gasilcev, resevalcev, policije - vkljucno s spremstvi) so tvegane. Ne obstaja netvegana voznja. In nesrece so se in se bodo dogajale.

Edina razlika je, da ce bi se kolona od JJ zaletela da bi se se kak forumas vec oglasil.

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.729
14.462
113
ti greš zdaj v xtreme, ne pišem , da se rešilc kr ustavi in parkira, češ je pač gužva... ampak pač da se pelje preudarno-sploh vožnje v rdečo, sicer to je od samih voznikov odvisno,

za spremstvo je pa itak druga scena, in povsem nesmiselno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.347
11.213
113
Fora je da to ni merljivo. In zato je zakonodaja spisana tako da vso odgovornost daje na voznika vozila s prednostjo.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.702
2.347
113
42
Ej mene tu nekej zanima. Tile razni naši ministri... Po eni strani niso ves cas varovani, ga srečaš nekje v lokalu, na tržnici. Ko pa se nekam pelje, pa bojna formacija na avtocesti, cela akcija.
Je to zaradi varnosti ali hitrejšega prevoza al kak. Kot kaj se to tretira, nujna vožnja? Zakaj gredo 160 ali 180 km/h?

• Všeč mi je
Reactions: sad in sajkek

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.347
11.213
113
Po razlicnih stopnjah so varovani. In vecino vozijo vozniki zaposleni na vladi al pa ministrstvih. Avtomobili imajo pa luci vgrajene ker so obcasno del varovanih kolon.

Osebno dvomim da pri tistih ki niso varovani po I. ali II. stopnji obstaja razlog za modre luci razen ce je razlog hitrejse prebijanje skozi promet (kar bi tudi se razumel, sej je minister). Samo tega nimamo uzakonjenega.

Pri tistih ki so stalno varovani se pa vodja varovanja odloci da bodo zaradi varnosti sli mimo zastoja in gredo mimo zastoja.

• Všeč mi je
Reactions: uncle_sam

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.702
2.347
113
42
Aha, to z varovanjem razumem. Torej to, da se mi lepo peljemo 130, pa ni nekih zastojev, pa mimo sibne nek minister (pol vidim v novicah da je blo nekej v stilu Radgonski sejem).. Je pac dajmo ker je opcija.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.347
11.213
113
Tezko ti razlozim kaj je razlog za pocetje nekoga tretjega. :)

Upostevaj pa da mas nekaj varovanih oseb ki imajo samo po dva varnostnika in se pac samo en avto vozi naokoli.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.702
2.347
113
42
Tisto verjetno ne opazim. To ko so trije in ta zadnji pelje po sredi pasov.. Tu gruntam ce bi se priklopu vzadi :)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.347
11.213
113
No to je policija, ce jih je vec v koloni je v glavnem avtu en od treh predsednikov al pa kak tuj vodja drzave.