Bangkok/Tajska

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.366
477
83
Goriska
Mi smo se ravno vrnili v nedeljo s Tajske, nekaj utrinkov v prilogah :)

Sedaj pa ze 3 dni lezim doma z vrocino (gripa), bi komot se malo podaljsal, ce tamali ne bi bilo treba v solo.

Priponke

• IMG_3850.jpeg
    IMG_3850.jpeg
    1,2 MB · Ogledi: 131
  • IMG_3863.jpeg
    IMG_3863.jpeg
    851,3 KB · Ogledi: 130
  • IMG_3866.jpeg
    IMG_3866.jpeg
    1,9 MB · Ogledi: 120
  • IMG_3867.jpeg
    IMG_3867.jpeg
    1,3 MB · Ogledi: 126
  • IMG_3869.jpeg
    IMG_3869.jpeg
    943,7 KB · Ogledi: 122
  • IMG_3868.jpeg
    IMG_3868.jpeg
    1,5 MB · Ogledi: 124
  • IMG_3878.jpeg
    IMG_3878.jpeg
    1,9 MB · Ogledi: 123
  • IMG_3890.jpeg
    IMG_3890.jpeg
    1,7 MB · Ogledi: 117
  • IMG_3891.jpeg
    IMG_3891.jpeg
    2,9 MB · Ogledi: 111
  • IMG_3878.jpeg
    IMG_3878.jpeg
    1,9 MB · Ogledi: 127
  • Všeč mi je
Reactions: Valhalla

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.366
477
83
Goriska
Noce mi vsega naloziti…

Uglavnem: Khao Lahk (Similan islands), pattaya in Buriram.

Priponke

• IMG_3890.jpeg
    IMG_3890.jpeg
    1,7 MB · Ogledi: 73
  • IMG_3891.jpeg
    IMG_3891.jpeg
    2,9 MB · Ogledi: 73
  • IMG_3896.jpeg
    IMG_3896.jpeg
    2,9 MB · Ogledi: 73
  • IMG_3910.jpeg
    IMG_3910.jpeg
    1,9 MB · Ogledi: 70
  • IMG_3921.jpeg
    IMG_3921.jpeg
    3,3 MB · Ogledi: 76
  • IMG_3960.jpeg
    IMG_3960.jpeg
    2 MB · Ogledi: 78
  • IMG_3983.jpeg
    IMG_3983.jpeg
    1,7 MB · Ogledi: 81
  • IMG_4040.jpeg
    IMG_4040.jpeg
    2,6 MB · Ogledi: 80
  • IMG_4067.jpeg
    IMG_4067.jpeg
    2,6 MB · Ogledi: 78
  • Všeč mi je
Reactions: mcn in Valhalla

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
281
178
43
Kot nas je že nekaj zapisalo (saj veš, vsi Alterjevci imamo po milijon km za volanom in to z volanom na levi in desni strani :cool:, pa povsod smo že bili po svetu): v 3. državah kot so Tajska, Filipini, Indonezija (Bali) ipd. ne voziš sam iz dveh razlogov: prvi je ekonomski (ceneje in hitreje te peljejo drugi), drugi pa je da vse kar lahko narediš na cesti je tveganje da boš zaradi neke bv nesreče iz kakšnega Tajskega zapora tle na Alterju spraševal za pravne nasvete (to je 3. svet, ni vse samoumevno "pravično" kot v EU) - saj kar sem jaz imel interakcij s kakšnim policistom so vsi prijazni in strpni do turistov če si ti enak do njih, pa vendar... Zato avtov tam turisti ne najemajo (če niso iskalci nesreče), po lokalnih vuko*ebinah se sem ter tja komu da sposodit motorček (110-160ccm prdalico Honda ali Yamaha, itak imajo samo take max 60kmh ker hitreje ne moreš zaradi stanja cest), ampak tudi tam je zaradi zgoraj navedenega to pogojno sprejemljivo. Na tak dopust greš zato da uživaš in da kaj prijetnega doživiš, to da ti voziš tam nekje avto ni nič od tega (tam sam voziš samo jet-ski če si normalen :cool:). Pod črto: tako kot na se Aliexpressu ne naroča spominskih kartic se na unih koncih tudi ne najema rentacar-jev (iz čisto drugih razlogov, ampak se razume kaj je mišljeno).
Pa prijetne počitnice vsem ki greste v kratkem dol, jaz sem zadnjih par let bil takle čas večinoma na tistih koncih, letos žal ne bom. je pa high season sedaj.
Tajsko (sever) sem v veliki meri prevozil z najetim motorjem. Z adventure motorjem, ne s 125 skuterjem. Ceste so marsikje odlične (seveda ne povsod), promet je normalen. Meni je to veliko bolj v užitek, kot ukvarjanje z javnim prevozom in taxiji.
Po otokih pa obvezno skuterja, cena najema 125ccm je bila tam ene 3 eure na dan.

raners

Guru
4. mar 2008
3.014
559
113
Ker je "boljša" polovica precej majhna, ni mogla upravljat s skuterom na Tajskem (Koh Samui), jaz pa bi mel hči na mojem skuterju, smo zato vzeli avto. In tisti dan nekak nič ni šlo po planu.. Želja je bila prevozit cel otok, se vstavit na par plažah in obiskat secret gardens v njihovem kao "gorovju", kot sem kasneje izvedel..
Začelo se je ok, obiskali 2 plaži, tudi skuterjev ni bilo kot čebel okoli nas.. Potem šli do secret gardens in vmes imeli postanko na enem razglednem mestu.. Tam se je začelo sranje.. Zaradi blata na cesti sem vozil bolj po levi in zadel kamen na sliki (klikni za povečavo):
IMG_20260113_100027.jpg

Čeprav peljal lepo počasi, priznam, nisem videl te kamnine.. Guma vsekala, da je bla grda luknja v gumi.. Nedelja.. Sredi džungle.. Rezervne gume ni.. Pišem oni, ki mi je dala avto.. Mi najprej začne, da kaj delamo s tem avtom v gorah?!?!? Kakih gorah, če je vse zeleno, jebemo... :D No, do nje sem bil vseeno lepo prijazen.. Mi je napisala, da lahko zaračuna kazen, ker se s tem avtom vozimo v gorah.. In tako je tudi pisalo v pogodbi.. Po parih stavkih sem in tja (pisal sem ji, naj pripeljejo komplet gumo na platiščih in nekak ni razumela) je napisala, da bo zrihtala.. Čakali skoraj 2 uri, da so pripelali in menjali gumo. Ok. Je tudi napisala, naj gremo takoj dol iz gorovja, tak da niti nismo vidli teh vrtov.. Ok, gremo nazaj k morju.. Se vozimo ob plažah, pri 2 smo imeli namen ostati malo dlje.. In evo, nikjer placa za parkirat.. Smo naredli 2 kroga, vse polno.. Nismo upali parkirat nikjer kjer ni bilo parkinga ali parkiranih več avtov zapored.. Pač vse natisnjeno, skuterjev ko čebel.. In tu je že bila jeba vozit..Nekatere ulice zelo ozke, v teh predelih okoli tebe s skuterji levo desno mimo švigali ko čebele, vse moral pazit.. Pač res ni bila vredu vožnja, ful moraš pazit na vse.. Plačali mislim da 1200BHT za rent in še dodatnih 1000 za menjavo gume..

Drugi dan plačali 2400 BHT in nas je en pelal po celem otoku (tudi do teh vrtov), nas dal dol kje smo hoteli, in celo sam predlagal še 2 mesta, ki sta bila zelo lepa za videt.. In smo vsi 3-je uživali.. Ko sem vozil, moram rečt, da sem cel čas bil napet zaradi vožnje..

Pa smo rentali avto že dostikrat, tudi na tenerifih smo šli v vasico Masca :D, pa na japonskem smo imeli avto, pa še kje.. Pa nikjer problemov, ampak vozit na tajskem mi je bilo najbolj neprijetno.. Tudi zaradi pravil v prometu, ki jih ni... :D Sem večkrat prav gledal nek rondo 3 dni preden smo si rentali avto in nisem razumel, kdo ima prednost.. :D

aver

Pripravnik
9. jun 2008
446
12
18
Je bil kdo avgusta na Tajskem?

Kako je dejansko tam? Nektari deli naj bi bili ok. Bangkok pa odvisno od srece

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.366
477
83
Goriska
Je bil kdo avgusta na Tajskem?

Kako je dejansko tam? Nektari deli naj bi bili ok. Bangkok pa odvisno od srece
Jaz sem bil večkrat ja... Nikoli nisem imel prav zares slabega vremene, se pa uščije lahko kadarkoli.

Za 99% super vreme ti priporočam takrat obisk Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao. V tem predelu je najmanjša možnost padavin takrat.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.366
477
83
Goriska
ksz:

kje najti pocen povezavo do Bangkoka? Pa potem naprej do Krabija in Koh Taota?
Jaz do dol vedno letim s Turkish iz Ljubljane, za notranje lete pa airasia ali bangkok airways ali thai airways.

Do koh taota najlazje prides, ce vzames direktni let iz bangkoka na koh samui z bangkok airways (edini letijo tja) in potem iz samuija s speed boatom ali ladjo na koh tao (cca 2h).

Lahko se mi javis v ZS ti kaj vec razlozim, ce te zanima :)

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.349
399
83
Do tja imaš 3, pogojno 4 opcije (čez hube oz. direkt), izbira je stvar cene, okusa in komoditete:
1. predhodnik že napisal najbolj komfortno, s Turkish iz Lj do Istanbula in od tam BKK.
2. druga opcija je do Dubaia (tudi iz Lj - nizkocenovnik (v narekovajih) Flydubai), od tam z Emirates do BKK.
3. tretja (meni top) je direkten let iz Dunaja s kitajskim Eva Air (super ker je samo en dolg let, slabo ker moraš prit do Dunaja, al pustit avto tam, ali kaka alternativa).
4. pogojno se da še iz Zagreba (Qatar airways) v Doho in od tam z Qatar naprej do BKK (ne vem če je še, vem da sem v preteklosti to letel).
Sprobal vse navedene varianta, kot rečeno meni je super Dunaj ker je en let, najbolj komot in komforten pa je Turkish (standard precej nad Dubai verzijo). Qatar je podoben standrd kot Turkish, edino do Zagreba moraš, kar je spet nag običajno.
Lokalno pa isto kot je že predhodnik napisal, tam je itak povsod podoben standard. Edino pazi ker so nizkocenovniki tam in moraš prtljago posebej, na teh čezoceanskih imaš pogosto več kot 20kg prtljage allowance (babe znajo napokat čez :aplauz: ), tam pa se že 20 dokupuje.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.150
50
48
Mi smo se ravno vrnili v nedeljo s Tajske, nekaj utrinkov v prilogah :)

Sedaj pa ze 3 dni lezim doma z vrocino (gripa), bi komot se malo podaljsal, ce tamali ne bi bilo treba v solo.
Hey...ti si tak revež kot jaz....direkt z dopusta v posteljo...Pljučnica. Sem en mesec potoval po Vietnamu in ga zadnji teden pokronal z nekim prehladom ki se je potem tukaj razvil v plučnico- verjetno zaradi same poti.Počasi prihajam k seb :). Drugače pa ...Vietnam je tudi "must see"....ni pa to Tajska, je pa na dobri poti da postane, kar se mi zdi škoda.