Ker je "boljša" polovica precej majhna, ni mogla upravljat s skuterom na Tajskem (Koh Samui), jaz pa bi mel hči na mojem skuterju, smo zato vzeli avto. In tisti dan nekak nič ni šlo po planu.. Želja je bila prevozit cel otok, se vstavit na par plažah in obiskat secret gardens v njihovem kao "gorovju", kot sem kasneje izvedel..
Začelo se je ok, obiskali 2 plaži, tudi skuterjev ni bilo kot čebel okoli nas.. Potem šli do secret gardens in vmes imeli postanko na enem razglednem mestu.. Tam se je začelo sranje.. Zaradi blata na cesti sem vozil bolj po levi in zadel kamen na sliki (klikni za povečavo):
Čeprav peljal lepo počasi, priznam, nisem videl te kamnine.. Guma vsekala, da je bla grda luknja v gumi.. Nedelja.. Sredi džungle.. Rezervne gume ni.. Pišem oni, ki mi je dala avto.. Mi najprej začne, da kaj delamo s tem avtom v gorah?!?!? Kakih gorah, če je vse zeleno, jebemo...

No, do nje sem bil vseeno lepo prijazen.. Mi je napisala, da lahko zaračuna kazen, ker se s tem avtom vozimo v gorah.. In tako je tudi pisalo v pogodbi.. Po parih stavkih sem in tja (pisal sem ji, naj pripeljejo komplet gumo na platiščih in nekak ni razumela) je napisala, da bo zrihtala.. Čakali skoraj 2 uri, da so pripelali in menjali gumo. Ok. Je tudi napisala, naj gremo takoj dol iz gorovja, tak da niti nismo vidli teh vrtov.. Ok, gremo nazaj k morju.. Se vozimo ob plažah, pri 2 smo imeli namen ostati malo dlje.. In evo, nikjer placa za parkirat.. Smo naredli 2 kroga, vse polno.. Nismo upali parkirat nikjer kjer ni bilo parkinga ali parkiranih več avtov zapored.. Pač vse natisnjeno, skuterjev ko čebel.. In tu je že bila jeba vozit..Nekatere ulice zelo ozke, v teh predelih okoli tebe s skuterji levo desno mimo švigali ko čebele, vse moral pazit.. Pač res ni bila vredu vožnja, ful moraš pazit na vse.. Plačali mislim da 1200BHT za rent in še dodatnih 1000 za menjavo gume..
Drugi dan plačali 2400 BHT in nas je en pelal po celem otoku (tudi do teh vrtov), nas dal dol kje smo hoteli, in celo sam predlagal še 2 mesta, ki sta bila zelo lepa za videt.. In smo vsi 3-je uživali.. Ko sem vozil, moram rečt, da sem cel čas bil napet zaradi vožnje..
Pa smo rentali avto že dostikrat, tudi na tenerifih smo šli v vasico Masca

, pa na japonskem smo imeli avto, pa še kje.. Pa nikjer problemov, ampak vozit na tajskem mi je bilo najbolj neprijetno.. Tudi zaradi pravil v prometu, ki jih ni...

Sem večkrat prav gledal nek rondo 3 dni preden smo si rentali avto in nisem razumel, kdo ima prednost..