Balaton?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
11.012
5.138
113
51
Na sončni strani ALP
Za podaljšan vikdend (3 nočitve) gremo s kolesi na Blatno jezero. Prenočišče imamo na južni strani okolica Balatonszemes.

Nekaj sem brskal na balatonbike365 sam kaj, ko ne poznaš okolice kakšni so pogoji za bicikle...

Je kdo že bil tam? Kakšna priporočila glede poti, kaj si pogledat in kakšne ture?

frog55

Fizikalc
23. apr 2010
336
113
43
Za podaljšan vikdend (3 nočitve) gremo s kolesi na Blatno jezero. Prenočišče imamo na južni strani okolica Balatonszemes.

Nekaj sem brskal na balatonbike365 sam kaj, ko ne poznaš okolice kakšni so pogoji za bicikle...

Je kdo že bil tam? Kakšna priporočila glede poti, kaj si pogledat in kakšne ture?
Maš okoli celotnega jezera kolesarske vse porihtane. Na južni strani imate Siofok, ki je malo bolj množični turizem. Lahko pa greste tudi z trajektom na drugo stran v Tihany, je vreden ogleda. Trajekt je poceni in ni dolga vožnja.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.402
11.254
113
V tihanyju mas samostan in ce se vnaprej dogovoris ti degustirajo zganice ki jih proizvajajo sami ter lokalno pecivo ki ga proizvaja pekarna poleg samostana. To je tudi najvecja turisticna atrakcija tega kraja.

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga

luka51

Guru
16. avg 2007
15.627
6.961
113
v petek boš bolj malo kolesaril. podatki so v m/s
1785863944961.png

• Všeč mi je

jello

Guru
22. sep 2008
11.594
4.753
113
Kolesarske na jugu so bolj za en drek, ozke, luknjaste in valovite od korenin, nekaj km se še trudiš, potem pa ugotoviš da je lažje, varneje in hitreje po cesti.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
11.012
5.138
113
51
Na sončni strani ALP
Sem videl tole. V bistvu se možakar pelje okoli jezera. Svaka čast in čestitke za podvig pri 55 letih. Izveš pa, da je nekaj poti okoli jezera v senci, lahko plačuješ s kartico in da se dobro je.

Mi ne bomo delali krožne ture ampak se vračamo v apartma, torej iščem v okolici zanimivosti in primerne poti. Tihany je eden od ciljev in če bo volja še naprej proti Balatonfured, potem en dan do Siofoka, na poti sem našel adrenalinski park in gokarde, pa še kaj na južni strani... Smo pa v okolici Balatonszarszo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.876
11.361
113
Ja, zanimivosti pa res ne obdela, sem mislil da te zanima bolj kakšna je kolesarska pot okoli. Midva tudi planirava enkrat kle okol Blatnega jezera kolesarit. Sta pa za naju dve možnosti, al kamper in od tam poti, kar ima za slabost to, da se moraš vedno vračat, druga možnost je pa ludilo, ki se ga greva po novem, to je bike packing, vse s šotorom vred na kolo in gas.

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga in aljoman

Zgaga

Guru
25. jul 2007
11.012
5.138
113
51
Na sončni strani ALP
to je bla tudi ena od idej. pač planiraš v treh etapah in v naprej rezerviraš prenočišča. sam jst z mojim križom in koleni nisem za te manevre, da bi na hrbtu vlačil ves cokinpok... Tu pa je še zraven mularija, ki občasno protestira pri predolgih turah...

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.952
5.257
113
Z lahkoto obdelaš Balaton okoli in okoli v dveh celodnevnih rundah in se vračaš s trajektom/ladjico na jug/sever, le prenočišče rabiš kje blizu trajekta/ladjice. Razen tega imaš dobre vlak povezave če ti "kojn crkne" in na vse lahko bicikel vlečeš.
Priporočam za ogled: Tapolca – pol ure vožnje od Blatenskega Kostela proti SV se nahaja manjši kraj Tapolca. Poznan je po čudoviti podzemni jami z jezerom, katero lahko raziskujete z manjšimi čolni.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je