Balaton?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
11.005
5.116
113
51
Na sončni strani ALP
Za podaljšan vikdend (3 nočitve) gremo s kolesi na Blatno jezero. Prenočišče imamo na južni strani okolica Balatonszemes.

Nekaj sem brskal na balatonbike365 sam kaj, ko ne poznaš okolice kakšni so pogoji za bicikle...

Je kdo že bil tam? Kakšna priporočila glede poti, kaj si pogledat in kakšne ture?

frog55

Fizikalc
23. apr 2010
336
110
43
Za podaljšan vikdend (3 nočitve) gremo s kolesi na Blatno jezero. Prenočišče imamo na južni strani okolica Balatonszemes.

Nekaj sem brskal na balatonbike365 sam kaj, ko ne poznaš okolice kakšni so pogoji za bicikle...

Je kdo že bil tam? Kakšna priporočila glede poti, kaj si pogledat in kakšne ture?
Maš okoli celotnega jezera kolesarske vse porihtane. Na južni strani imate Siofok, ki je malo bolj množični turizem. Lahko pa greste tudi z trajektom na drugo stran v Tihany, je vreden ogleda. Trajekt je poceni in ni dolga vožnja.

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.358
11.222
113
V tihanyju mas samostan in ce se vnaprej dogovoris ti degustirajo zganice ki jih proizvajajo sami ter lokalno pecivo ki ga proizvaja pekarna poleg samostana. To je tudi najvecja turisticna atrakcija tega kraja.