Bolj zanimiv test bi bil, pri koliko % dodane vode bi začelo težiti.Ded nardil test z vodo namesto adblue.
Nisem nikoli imel težav z adblue, niti ne vem da ga imam, razen vsakih 12.000 km ko se prižge opozorilo, ampak a se kljub napaki na adblue lahko voziš ali avto ne pusti nadaljevanja vožnje?Na kratko:
Ded nardil test z vodo namesto adblue.
Avto javil napako, pobrisali vse možne napake. Menjali z adblue in napaka ostala. Po 250miljah vožnje je avto zaznal, da je not adblue.
Če kdo kaj podobnega ušpiči. Ne takoj menjavat rezervoarja. Mogoče more samo sistem zaznat preko izpuha, da je dejansko zdaj vse vredu.
Resno, kaj se zgodi če ne dodaš adbluja? Se ti avto ustavi med vožnjo?Dolgo časa se ne boš, ti sproti napiše, koliko je še preostalo tvoje trme, predno ga zadovoljiš. Je kar tečen sistem.
aha real case scenario tega poletja:Ko ga boš ustavil, ti zaradi omenjenega opozorila po pretečenih km., prepreči ponovni zagon.
Vsaj v navodilih je tako omenjeno.
Renault te začne opozarjat 2000km prej, samo ob štartu motorja, pol opozorilo ugasne. Na 1500km ti začne stalno težit. Na preostalih 1000 ti pa začne odštevat do nule.aha real case scenario tega poletja:
ko 6 albancev na poti na poroko iz severa Nemčije v ALbanijo išče serviserja v Lescah pred Mc Donaldsom, saj en od obeh mercedesov kljub včeraj nalitemu adblue ne vžge več - pa samo nekaj so šli pojest
Reset z diagnostiko je rešil/vžgal avto.
jaz bi uzakonil, da se to ne sme zgoditi, da avto ne vžge več brez adblue - ok ne rečem, zmanjšana moč, ampak dejansko ostaneš na cesti/počivališču/še kaj hujšega, če ni poresetirano
daj še enkrat preberi, kaj sem napisalRenault te začne opozarjat 2000km prej, samo ob štartu motorja, pol opozorilo ugasne. Na 1500km ti začne stalno težit. Na preostalih 1000 ti pa začne odštevat do nule.
Zdej pa če si tak kreten, da ti v 2000km ne klikne, da je treba nalit, pol ti noben zakon ne pomaga. Lahko uzakoniš, da je albancem prepovedano biti neumen, samo itak bi zakon kršili.
Sej piše v navodilih, da tekočina ne bo takoj zaznana in tudi kakšen je postopek po dolivanju. Če ga na fertik sprazneš, je pa jasno, da mu lahko samo tester pomaga, da računalniku direktno poveš, da si nalil. Ampak navodila brat je prezahtevno. Za mnoge.daj še enkrat preberi, kaj sem napisal
tip je en dan prej nalil Adblue, pa avto ni zaznal, da je nalit in je trajbal svoje naprej