Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Kot sem že enkrat napisal, problem kreditov v tuji valuti je samo ta, da se spreminja glavnica. Pri vseh ostalih kreditih je vpliv samo na obresti.
In če so banke kredit v švicarjih oglaševale in prodajale kot 100% zadevo, potem so krive banke. In ne mi zdaj s tem, da si je folk sam kriv. Ja saj po svoje so si, ampak realno gledano 80% populacije nima blage veze kako se izračuna kredit in kako obrestno obrestni račun. In če ti prideš na banko po kredit in ti oni dajo na mizo varjanto, kjer boš za "isti" kredit plačeval 500 eur na mesec, ali pa 700 eur na mesec, s tem da ti oni "garantirajo" da se praktično ne more kaj zgodit s ta prvim, valjda boš vzel tistega za 500 eur. In sam verjamem, da je vsaj 50% folka vzelo kredit na tak način (pa ne poznam sicer nikogar, ki bi ga to prizadelo).
Vsaj moja banka ni CHF kredita prodajala kot 100% zadevo, no razen tega, da ga bo 100% treba vrnit
.
Torej IZ PRVE ROKE: prvič sem bil na valutno tveganje opozorjen s strani same banke, v procesu dogovarjanja za kredit. Drugič pa pri notarju ob hipoteki tik pred podpisom hipoteke. Verjamem, da jokavci niso jemali CHF kreditov za avte.
In pa še nekaj: naj si preberejo pogodbo in sem 99,99%, da je noter odstavek, ki piše o valutnem tveganju
.
In to kar ti pišeš naprej, je pa šele neumnost brez primere: ko meni namreč nekdo pride z ultra super duper ekstremno ugodno ponudbo BREZ TVEGANJA
, se bom najprej za tošl prijel, potem pa vse 3x preveril. In če nimaš toliko kmečke pameti, da ti pove, da NIČ ni več ZASTONJ, potem si ..... (bi napisal, pa se bodo jokavci počutili napadene in zlorabljene in lahko še kakšno tožbo fašem).
Tole me direkt spominja na tisto zgodbo v Prekmurju ali kje je že bilo, ko je folk kao ''jemal kredite'', dejansko je pa sell and lease back za hišo naredil. Če nimaš pojma kaj delaš, plačaj stručkotu, da ti bo razložil, ne pa podpisovati (sploh pri hiši) nekaj, kar ne razumeš. Potem je pa država kriva in ne vem še kdo vse.
In ja, država ne more toliko predpisov sprejet, da bi pohlepneže ali bedake zaščitila pred samim sabo, vedno se bo našel nekdo, ki bo ''pametnejši'' in bo silil v neumnost. Jaz s tem nimam težav, dokler tak bedak ne zahteva, da JAZ PLAČAM ZA NJEGOVE NAPAKE. Seveda, če bi se mu pa posrečilo, bi pa dobiček on pokasiral. Jajc ne, nekako ne gre tako zadeva (no, razen posvečenim svinjam pri koritu verjetno).
Pa da ti ''plastičen'' primer podam iz tvoje stroke. To je nekako tako kot, če bi tvoja stranka šla si uredit zobe v Srbijo za četrtino cene, čez pol leta bi se zadeva začela komplicirat in bi stranka od tebe
zahtevala , da ji zadevo
brezplačno saniraš.
Moje vprašanje tukaj je: a bi ji ploskal in zadevo uredil ali bi jo povprašal po zdravju in jo napotil k ''strokovnjaku'' v Srbijo? Ali pač enostavno dal predračun in ko bi bil plačan zadevo uredil.
@IbizaDriver: ni uporabnega zakona tukaj. Kar si požrl, tudi poserji sam, ne pa da morajo/moramo drugi plačevati za tvojo požrešnost ali nesposobnost.