Še to: sam za planiranje daljših (lool) poti uporabljam ABRP aplikacijo in do sedaj sem še vedno porabil malenkost manj, kot mi je naračunala, tako da recimo range anxiety-a še nisem občutil.
Z običajnim tudi 95kmh na AC? Vsa čast za živce!ABRP se uporablja le za predhodno oceno porabe za “daljše” poti.
Avto ni bil kupljen kot tech gadget, eco statement in podoben bullshit, temveč za uporabo kot navaden avto, tako da nima nobenih obd donglov in ostalih podobnih zadev priključenih in se uporablja kot popolnoma običajen avto.
Sem gledal sedaj kakšne 3 mesece trg in je obup kar se tega tiče.Verjemi da je mtl raje kupil mazdo kot pa nekaj s 100kwh baterijo in 500km dosegom..
Tudi jaz sem namenoma kupil kono 39, katera se ni bila polnjena drugje kot doma. Ker sem jo kupil za "okol" hiše,. Za tujino sem pa teslo nabavil.
Meni je niso hoteli menjat , pa sem imel vpoklic na nemski hyundai strani. Pri servisu na tri leta.Sej tudi motorje menjajo v garanciji, ker Kone brez garancije ne obstajajo (2019 so prve prišle v EU, garancija je bila 7 oz. 8 let) oz. obstajajo, če nisi (ex. lastnik) dajal 500 eur za menjavo hladilne na 2 leti.
Tudi. In ravno v tem je keč, popolnoma nobenih živcev ne rabiš za toZ običajnim tudi 95kmh na AC? Vsa čast za živce!
MX-30 REV je popolnoma zgrešen avto. Grozljiv zvok wankla, poraba astronomska, baterija, ki je že pri EV majhna, pa še pol manjša. In zelo veliko lastnikov jamra nad porabo olja. Je pa čez lužo zelo veliko zadovoljnih lastnikov.Sem gledal sedaj kakšne 3 mesece trg in je obup kar se tega tiče.
Mazda in kona sta drugače ena najbolj pokvarljivih EV. Sicer tista mazda brez "wankla" je še nekako v mejah normale, ampak degradacijo baterije ima zaradi majhnosti precej nadpovprečeno. Koni crkujejo motorji (ni težava samo z oljem kot je splošno znano) in tudi baterije.
Baterija je ranga sodobnega PHEV, vprašaj darjana zakaj se to ne kupuje. Glede na reariteto je itak težko karkoli rečt, ampak glede na vse tehnične specifikacije ima baterija vse pogoje da zgublja kapaciteto.Utisevalec: prosim za linke o pokvarljivosti MX-30 EV in nadpovprečni degradaciji baterije, da se znamo pripravit.
Pri VAGu so štartali iz različnih smeri in ene so ok. Recimo e-up (&co) so dejansko zelo zanesljivi, enako e-golf. E-tron (original) je totalen polom. Prve generacije ID.X (oz. komplet MEB platforma, kjer BTW dobimo tudi Audi e-tron oznake) so srednja žalost, predvsem imajo zelo neučinkovite motorje (v kombinaciji z nizkimi kapacitetami baterije kar problem).Sicer zanimivo, da ti ne ustreza prav noben, ampak če je tako, je pač tako.
K sreči so na trgu še ICE alternative, čeprav nam jih nekateri hočejo pobrati.
Kar se tiče kilometrov, si pa tole poglej:
Recimo tudi po besedah nekaterih najslabši EVji v obliki VW IDjev očitno prilezejo konkretno čez 200.000 km.
Rekoreder e-Up s 300.000km.