ZDA - Grenlandija

jello

Guru
22. sep 2008
11.094
4.315
113
Bi bilo zanimivo če bi nekdo naredil neko kredibilno psihoanalizo tega osebka.
Malo si pozen. Še pred prvo kandidaturo so bile napisane knjige o vseh njegovih motnjah, rdeča nit vseh pa da je beseda norec premila za opis seštevka vseh stanj. In po desetih letih se sprašujete če se mu ni nemara zmešalo. Ne, ni se mu, niti slučajno.

Za vsak njegov izpad ali laž ste imeli odgovor. Hilary, sanders, biden, kamala.... Odlično, samo da zaradi njih nikoli ni bil nič manj norec.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Feniks, tony in sad

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.701
1.656
113
Edino če bodo centralne banke začele počasi prodajati zda obveznice ...
Nisem ekonomist, zato mi to z obveznicami ni čisto jasno.
Kako lahko EU s prodajo ameriških obveznic škodi ZDA?

Obveznica je "obljubim, da bom prinosniku tega papirja izplačal X $".
EU prinese ta papir k ZDA in ZDA reče "lahko si rit obrišeš s tem, ne bom plačal". In kaj potem?

Lahko EU ta papir proda komu drugemu, potem pa ZDA rečejo "teh obveznic ne bomo izplačevali.". In kaj potem? Komu se boš pritožil?

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.159
5.803
113
Ni vse v vojaški premoči...

Ko bo močnejši sosed prišel po tvojo hišo, boš tudi samo skomignil z rameni?

Nekoč, ko še niso bili večinoma pičkice:
"Manj strašna noč je v temne zemlje krili, kot so pod svetlim soncem sužni dnovi"
Grenlandija je Danska kolonija. Geografsko otok spada pod severno Ameriko. Nekega hudega interesa za Slovenijo tam ne vidim. Še manj pa vidim interes, da zaradi Grenlandije umre en sam naš vojak.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in sixpower

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.834
2.306
113
Pomurje
Malo si pozen. Še pred prvo kandidaturo so bile napisane knjige o vseh njegovih motnjah, rdeča nit vseh pa da je beseda norec premila za opis seštevka vseh stanj. In po desetih letih se sprašujete če se mu ni nemara zmešalo. Ne, ni se mu, niti slučajno.

Za vsak njegov izpad ali laž ste imeli odgovor. Hilary, sanders, biden, kamala.... Odlično, samo da zaradi njih nikoli ni bil nič manj norec.
Nasprotnike pa je imel za bruhat, zato mu je uspelo še enkrat zaset to mesto.
Podobno kot pri nas.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
2.038
1.231
113
Grenlandija je Danska kolonija. Geografsko otok spada pod severno Ameriko. Nekega hudega interesa za Slovenijo tam ne vidim. Še manj pa vidim interes, da zaradi Grenlandije umre en sam naš vojak.
Če bo že kdo umrl od slovenskih vojakov potem bosta to dva, pa še to ni rečeno ker sem nekje videl da še vedno veslata proti Grenlandiji. (Na enem hrvaškem portalu se tako delajo norca).

tony

Guru
23. jul 2007
10.852
1.825
113
Kako enostavno bi bilo danes, če bi nekoč imeli Merklovo, ki bi imela v garderobi broško državnice, in bi Bidnu ob zadnjem srečanju zašepetala: "ven iz NATA gremo". Pa je ni imela in ni bilo nič iz tega. :D

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.992
6.604
113
  • Všeč mi je
  • Haha
Reactions: jonny77 in tony

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.764
1.565
113
Saj na podoben način so ZDA tudi priključili Aljasko.
Ali bi jo američani vzeli s silo ali pa kupili za drobiž. Pa je Ruski car presodil, da je bolje zanj, da jo proda, in dobi vsaj nekaj malega, kot pa da mu jo zastonj vzamejo.
Ne vem no.
Rusi so v tistem času na vsak način poskušali prodati še polotok Kamčatko. Ki pa je USA ni hotela...

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.578
-7.413
113
Njegova stiska je res HUDA
Saj je čisto prav povedal. Zgodbica, ki jo bodo prodajali ja takšna, da Rusi (in Kitajci) ogrožajo Grenlandijo, zato je nujno, da jo zasede (si bodo izmislili drug izraz) ZDA, ki jo je sposobna najbolj učinkoviti branit , da jo bodo skupaj z nemci ubranili pred Rusi.
Mertz ne bo branil Grenlandije pred Američani, ampak pred Rusi.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.671
3.588
113
Razmišljam da bi hitro zaprosil za njihovo državljanstvo se preselim gor, pobašem milijonček ko ga Trump plača in pridem nazaj v Slovenijo :evil:

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.831
216
63
Kaj je namen tega, da Daddy javno v naprej razglaša svoje namene glede Grenlandije? Ne zmore držat jezika za zobmi? Če bi bil resen interes, bi se pač zgodilo, potiho, brez diskusije pred celim svetom.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.951
1.374
113
Kaj je namen tega, da Daddy javno v naprej razglaša svoje namene glede Grenlandije? Ne zmore držat jezika za zobmi? Če bi bil resen interes, bi se pač zgodilo, potiho, brez diskusije pred celim svetom.
Ker ne ve koga naj sploh napade, da bi postala "njegova"? Ni kar tam v snegu neka božičkova hišica, ki jo branijo jelenčki, da bi jo napadel iz lufta... Ni Grenladija "onemanband", kjer enega pospraviš...