ZDA - Grenlandija

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.578
-7.413
113
Saj je Merz čisto prav povedal. Zgodbica, ki jo bodo prodajali ja takšna, da Rusi (in Kitajci) ogrožajo Grenlandijo, zato je nujno, da jo zasede (si bodo izmislili drug izraz) ZDA, ki jo je sposobna najbolj učinkoviti branit , da jo bodo skupaj z nemci ubranili pred Rusi.
Mertz ne bo branil Grenlandije pred Američani, ampak pred Rusi.
Evo kot sem rekel, Zgodbica ki jo prodajajo, je da Rusi ogrožajo Grenlandijo in ne Američani. Sedaj tudi danski general pravi:
Russia is rapidly emerging as the main security concern in the Arctic, not the United States, a senior Danish military commander has warned. Russia could shift its focus to the Arctic once the war in Ukraine is over, Major-General Soren Andersen says.
I don't see a Nato ally attacking another NATO ally. But of course if we have Russia attacking Greenland its my task to defend it. For the moment, we look into the wold and we can see when the was in Ukraine is over, hopefully with a good result for Ukraine.
Its our expectation that Russia will use all the resources they have used in Ukraine They will use them in other threatres, and that is also in the Artic.
No rusofobi, A sedaj že verjamete, da bodo Rusi vsak čas napadli Grenlandijo, zato je treba Američanom ugodit v vseh njihovih željah, samo tako se lahko ubranimo pred rusko agresijo?. Saj vemo, da se putun želi širiti na Grenlandijo in ne Trump.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.578
-7.413
113
Kaj je namen tega, da Daddy javno v naprej razglaša svoje namene glede Grenlandije? Ne zmore držat jezika za zobmi? Če bi bil resen interes, bi se pač zgodilo, potiho, brez diskusije pred celim svetom.
Nebi rekel. Ni Trump neumen. Brez skrbi, da je vse dobro premišljeno, kako nas scat peljat.
Če bi naredil potiho in zavzel Grenlandijo, bi požel zgražanje vsaj v Evropi. In pokazal, da je hegemon, da mu diši tuja zemlja, tuje rudnine, napada tuje države...
Tako pa dela naglas, (na venezuelo smo ob tem pozabili) Si izmislil zgodbico, kako bo Rusija zdaj zdaj napadla Grenlandijo, on je edini, ki jo lahko obrani, za to pa potrebuje lastništvo - pa bomo evropejci navdušeni nad okupacijo (prevzemom, al kako drugače bomo zavili v celofan), oni bodo branili, mi pa plačali. Saj vemo ti grdi Rusi, ki se hočejo širit.

Da je Danska v Natu, Nato pa bi moral kolektivno branit teritorij članice nata, bomo pozabili. Bomo rekli da Grenlandijo pred rusi lahko branijo samo ZDA, za to pa potrebujejo lastništvo. :evil::evil::evil:

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in jendomen

sad

Guru
24. avg 2007
23.068
11.881
113
Nebi rekel. Ni Trump neumen. Brez skrbi, da je vse dobro premišljeno, kako nas scat peljat.
Če bi naredil potiho in zavzel Grenlandijo, bi požel zgražanje vsaj v Evropi. In pokazal, da je hegemon, da mu diši tuja zemlja, tuje rudnine, napada tuje države...
Tako pa dela naglas, (na venezuelo smo ob tem pozabili) Si izmislil zgodbico, kako bo Rusija zdaj zdaj napadla Grenlandijo, on je edini, ki jo lahko obrani, za to pa potrebuje lastništvo - pa bomo evropejci navdušeni nad okupacijo (prevzemom, al kako drugače bomo zavili v celofan), oni bodo branili, mi pa plačali. Saj vemo ti grdi Rusi, ki se hočejo širit.

Da je Danska v Natu, Nato pa bi moral kolektivno branit teritorij članice nata, bomo pozabili. Bomo rekli da Grenlandijo pred rusi lahko branijo samo ZDA, za to pa potrebujejo lastništvo. :evil::evil::evil:
Pa je tebi jasno, da je orange man že zaključil z Islandijo. Pardon Grenlandijo. :evil:
Ali boš še kar naprej mlel hipotetične situacije?
Daj raje Kupjansk komentiraj. Tam se dejansko nekaj dogaja.

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.578
-7.413
113
Pa je tebi jasno, da je orange man že zaključil z Islandijo. Pardon Grenlandijo. :evil:
Ali boš še kar naprej mlel hipotetične situacije?
Daj raje Kupjansk komentiraj. Tam se dejansko nekaj dogaja.
Aja, je že zaključil. A sedaj ni več Ruske in Kitajske grožnje po zasedbi Grenlandije - A to se je Putin zaradi izjave Mertza in tistega danskega generala, ki bo branil Grenlandijo pred rusi, usral in ne ogroža več Grenlandije?

Saj sem ti že napisal, Res je, kar je v tistem linku, ki si ga nalimal. Ukrajinci so osvojili Kupjansk in pobili ruse .
Ali mi spet ne verjameš? Dvomiš v verodostojnost linkov, ki jih sam limaš?

Ali si šokiran, ko si izvedel, da tudi ukrajinci pobijajo ruse in rušijo mesta? ker dosedaj so samo ruske granate pobijale, ukrajinske so pa metale rožice. Če je kako mesto razsuto, je bilo to vedno od ruskih granat, nikoli od ukrajinskih.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

dax

Guru
22. maj 2012
1.239
2.477
113
Srečno, pa magnetkov za na hladilnik ne pozabita kupit!