Zanesljivost novih PSA 1,5 BlueHDI motorjejev

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.544
75
48
Kranj
Če boš našla kak “uraden” vir se priporocam. Na pooblaščencu so pravkar rekli, da to ni znana težava. Vpoklica za moj avto na to tematiko tudi ni. Da bi preventivno menjali pa kao nima smisla, ker da utrga se zeloooo redko zgodi. No to je to…

fajn. Meni jo bo ziher utrgalo 14 dni po izteku jamstva :(

Imamo koga v psa mreži za kak info iz prve roke?
Kolegu je je utgalo 2 dneva pred iztekom garancije. Je bil službeni tovorni...ne vem, če velja jamstvo tudi za službene. cca 80.000km...so menjali motor. Čez cca 3 leta so mu rekli, da se sliši ketna in bi bilo dobro vse zamenjati tako kot so pri Jabe..tam nekje 1000€ je bilo.

22. jul 2007
13.912
1.931
113
124
No pa sem tudi sam prišel na vrsto za menjavo verige pri Berlingotu pri dobrih 130.000 km.
Še sreča, da so bili prvomajski prazniki vmes in je avto par dni miroval na parkirišču, ker ko sem v nedeljo zjutraj prižgal avto po nalivanju adbluja se je zaslišal med brnenjem motorja tudi sumljiv kovinski zvok.
Po pogovoru z g.Jerovškom smo avto zaradi neljubih nadaljnih dogodkov naložili na avtovleko in odpeljali v Grosuplje.
In res se je izkazalo, da je bila menjava verige upravičena, ker je že bilo nekaj "lufta".
Pozitivno sem pa bil presenečen, ker so opravili menjavo verige brezplačno-pod garancijo.
Avto bo letos star oktobra 7 let , ampak je še spadal pod pogoj za brezplačno menjavo, ker je seveda bil vseskozi servisiran na uradnem servisu ter da ima prevoženih pod 150K.
Tako da se je zame srečno končalo :nazdravje:

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.076
136
63
Doma
Potem moram tudi jaz do njega… po parih dneh stanja se sliši ob vžigu kovinski zvok drgnjenja kakšnih 15 sekund. Moj je še v garanciji in 83000 km..

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.855
5.389
113
Pa ko so menjali....je dobil poboljšano verigo....kot jo imajo kasnejši letniki....?

Al maš s5 tako kot od Roga Pony?