Zamenjan dovod vode mrzla topla

SPICEK

Pripravnik
2. nov 2007
191
15
18
Majstr, če mu lahko tako rečem, mi je v kopalnico vgradil podometno armaturo za tuš Hansgrohe.
Vodo oz cevi za vodo je pa priključil narobe, tako da imam sedaj k obrnem pipo na mrzlo toplo k pa toplo pa mrzlo vodo.
Kopalnica je končana in štemanje ne pride več v upoštev. Kaj bi vi naredili v takem primeru z vodovodarjem?

majaron

Guru
28. mar 2009
1.177
522
113
Za alkoholni flumaster naj ti plača da pobarvaš modro na rdečo in obratno.

On a serious note, kaj pa boš? Če nisi pripravljen dat za nov material, razbit in od vodovodarja "zahtevat" naj ostalo popravi na lastne stroške...

Navadil se boš pa prej kot misliš.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in aljoman

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.699
937
113
Prednost poceni armatur je, da oznake toplo hladno /rdeče modra) hitro zbledijo. Trda voda (npr. v Ljubljani) dodatno prispeva z apnenčastimi oblogami.

Si vodovodarju že plačal? Sicer si lahko poskusiš izpogajati kak popust (glede na količino vloženega dela je napaka trivialna, glede na količino dela, potrebnega za odpravo, malo manj).

Pa vodovodarja zamenjaj, najdi si kakega strokovnjaka IT. Ti se bodo sedaj prekvalificirali. In bodi vesel, da je "samo" topla voda (še vedno zoprno, če koga speče). V Izolski bolnišnici so zamenjali dve različni vrsti plina in se ni dobro končalo za nekoga, ki je hotel anestezijo.

• Ljubezen
Reactions: nacek

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.788
1.679
113
Ce ai vodovodar, kako lahko napacno priklopis vroco in mrzlo? To je tako, kot da bi voznik avtobusa pri 70 na uro zelel dati v rigverc.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
6.132
1.064
113
To sploh ne more biti tako zelo redko. Tudi pri radiatorjih.

Še enkrat, kar sem že napisal zgoraj.
Pri enih armaturah se lahko dovod toplo/mrzlo obrne in bo še vedno delajo pravilno (noter se nekaj prestavi).

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.699
937
113
Ce ai vodovodar, kako lahko napacno priklopis vroco in mrzlo?

Dejstvo je, da uporabljata enak priključek, zato ni težko. Morda obstajajo tudi pričakovanja (ne vem še, sem še vedno v IT), kateri priključek v steni (levi desni) je topla in kateri mrzla voda (kot naj bi bilo pri elektriki) in je to zamenjano globje v steni. Med delom je voda zaprta, tako da ne more preveriti.

Ostane pa seveda enostavno dejstvo - ko povežeš instalacijo, preveriš delovanje in šele potem zasuješ zadevo. To pride z leti, ali če si vajenec dobremu mojstru.

SPICEK

Pripravnik
2. nov 2007
191
15
18
Prednost poceni armatur je, da oznake toplo hladno /rdeče modra) hitro zbledijo. Trda voda (npr. v Ljubljani) dodatno prispeva z apnenčastimi oblogami.

Si vodovodarju že plačal? Sicer si lahko poskusiš izpogajati kak popust (glede na količino vloženega dela je napaka trivialna, glede na količino dela, potrebnega za odpravo, malo manj).

Pa vodovodarja zamenjaj, najdi si kakega strokovnjaka IT. Ti se bodo sedaj prekvalificirali. In bodi vesel, da je "samo" topla voda (še vedno zoprno, če koga speče). V Izolski bolnišnici so zamenjali dve različni vrsti plina in se ni dobro končalo za nekoga, ki je hotel anestezijo.
Ja sem ga žal že plačal, tako da popusta si ne morem več izpogajati :(. Šola za naprej, dokler ne preverim, če vse deluje pravilno ne plačam nič.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.836
12.153
113
EU
Pri sestričini je na WC-ju kontra priklopjleno na umivalniku. Boiler 50 literski. Da se spodaj prekrižat cevi. Tako je topla voda, ko ročaj zasučeš desno, enako kot v kuhinji, kjer je podpultni boiler.
Hitro se navadiš, ker je pri obeh enako. Topla zasuk v desno....

igi

Guru
13. okt 2007
5.923
1.476
113
Celje
ne razumem komentarjev v stilu "se boš navadil", "saj nič ne moreš"... Bemtiš naročiš in plačaš strokovnjaka da naredi svoj posel. Če bi se želel "navaditi" se bi sam naučil.

Počasi mora vse v maloro, ker nihče več ne nosi odgovornosti.

Če mene vprašaj kaj narediti, je postopek precej enostaven. Mojster pride, poštema, obrne priključke, naroči keramičarja, mu plača za ponovno polaganje in material, pa tebi par 100€ za neuporabo kopalnice tista 3 dni, ko se bo delalo.
Če pa si se pripravljen "navaditi" na napako se zmeniš za recimo 70% vrednosti celotnega stroška popravila.
Ja vem, mokre sanje v trenutnih razmerah.

majaron

Guru
28. mar 2009
1.177
522
113
ne razumem komentarjev v stilu "se boš navadil", "saj nič ne moreš"... Bemtiš naročiš in plačaš strokovnjaka da naredi svoj posel. Če bi se želel "navaditi" se bi sam naučil.

Če mene vprašaj kaj narediti, je postopek precej enostaven. Mojster pride, poštema, obrne priključke, naroči keramičarja, mu plača za ponovno polaganje in material, pa tebi par 100€ za neuporabo kopalnice tista 3 dni, ko se bo delalo.
Če pa si se pripravljen "navaditi" na napako se zmeniš za recimo 70% vrednosti celotnega stroška popravila.
Vprašal je po realnih možnostih ne mokrih sanjah.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.255
5.496
113
Lohk je zajebal kje nižje dol po dovodu.
Pri nas se je bojler v eni garsonjeri pred leti premikal iz ene stene preko kota na drugo. Ker je "živi" železobeton, se mu ni dalo pošteno štemat in je pač kontra pripravil in smo imeli 20 let prekrižani flex cevi iz bojlerja. Lani pri novi adaptaciji je mojster popravil in zdaj normalno zgleda.

Pod umivalnikom ali pod pultom tudi ni problem prekrižat dovodne cevi, pri vgradnih pa malo težje.

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.161
11.546
113

Pa kje ti živiš? Pravih mojstrov že lep čas ni več, so samo še šalabajski, začel se je že z našo generacijo in vpitjem, uči se, da ne boš rabil bit v delovni obleki, sedaj gre pa samo še na slabše. Dobre mojstre se išče z lučjo pri belem dnevu.

igi

Guru
13. okt 2007
5.923
1.476
113
Celje
Pa kje ti živiš? Pravih mojstrov že lep čas ni več, so samo še šalabajski, začel se je že z našo generacijo in vpitjem, uči se, da ne boš rabil bit v delovni obleki, sedaj gre pa samo še na slabše. Dobre mojstre se išče z lučjo pri belem dnevu.
Mi je jasno ja... Žal pa ne veš kdo je dober in kdo "dober". Cena imajo vsi navite, dela tudi dovolj. V bistvu ne moreš vedeti, dokler nimaš narejeno. Pa še takrat nisi siguren :)

Če bi se miselnost investitorjev iz "ah hebi ga, kaj pa naj..." spremenila v "povzročil si mi škodo v višini 3.615€, izvoli račun, imaš 8 dni časa za plačilo..." (konec koncev je zavarovanje odgovornosti obvezno po zakonu za takšne poklice) bi se mogoče počasi začelo premikati na bolje.

• Všeč mi je
Reactions: Matko

Podobne teme