Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.604
3.341
113
Lublana
Obišči stran
Huh…previdno… Ce je okolje kriterij…kdaj menjas vozila :))))
Vozila ne menjam, potrošništvo ni okolju prijazno. Ekološko je kupiti in imeti stvari za večno oziroma vsaj za nekaj desetletij. Kupovanje novih vozil in menjava na vsakih deset let ali celo prej je najhujše svinjanje. Je pa fajn za hvalit se pred sosedi in na forumih.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.008
8.622
113
Vozila ne menjam, potrošništvo ni okolju prijazno. Ekološko je kupiti in imeti stvari za večno oziroma vsaj za nekaj desetletij. Kupovanje novih vozil in menjava na vsakih deset let ali celo prej je najhujše svinjanje. Je pa fajn za hvalit se pred sosedi in na forumih.
Ja ampak ce je kriterij okolje pol po danasnjih dognanjih ne pasejo v agendo varovanja okolja :)

sad

Guru
24. avg 2007
22.095
10.792
113
Odvisno. Lahko recimo brez težav trdiš, da lokalno onesnažujejo, ni pa nujno, da so boljši za okolje. Ker avto, ki je že 40 let na cesti, je morda vseeno bolj ekološko sprejemljiv, kot pa recimo novi EVji za katere se porabi x materiala.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.008
8.622
113
Jaz se norca delam. Ker tud izjave da nekdo klime ne uporablja zarad okolja pac ne jemljem resno. Ampak njegova stvar, tud ce je v deko zavit pri 40 stopinjah.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.204
6.155
113
"Sporazum" EU (VdL) - ZDA (Trump)

- EU zdaj zaračuna 15-odstotne tarife na svoj izvoz v ZDA, ko se zaveže, da ne bo zaračunavala ničelnih tarif na uvoz iz ZDA v EU (prej v povprečju 4,7%)

- EU se strinja, da bo v ZDA investirala 600 milijard dolarjev, brez drugega očitnega razloga kot da bi ugodila "očku"

- EU bo "kupila ameriško vojaško opremo za stotine milijard dolarjev"

- EU se zaveže, da bo kupila zelo drag ameriški utekočinjeni zemeljski plin (LNG) v vrednosti 750 milijard dolarjev, natančneje 250 milijard dolarjev za vsako od naslednjih 3 let

Kako je to plus za EU ?

Sramoten dan za EU. Popolna kapitulacija in ne sporazum. Trump je dosegel, da je EU podpisala vazalsko pogodbo, kot jo lahko podpiše samo povsem odvisna tvorba in ne samostojen subjekt. Gre za plačevanje kolonialnih dajatev province kolonizatorju. Ne vem, od kje vDL meni, da ima legitimiteto za podpis sporazuma, ki je v trenutku vrgel pod vlak celotno zgodovino evropskega projekta? Ta pakt je treba zavrniti in skleniti uravnoteženega.

• Všeč mi je
Reactions: Feniks in jest5