Zakaj se "zapacka" gorilec?

giovanotti

Fizikalc
20. dec 2012
167
98
28
Če lahko pomagam s svojo izkušnjo: mi v kurilnici sušimo perilo. Meni se je na mrežico za vhodni zrak gorilca, nabrala večja količina prahu in vlaken (verjetno od perila) in posledično omejila dotok zraka v gorilec. Posledice: sajast dim, težave je imela tudi sonda za zaznavanje plamena.
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.088
3.573
113
Marlbor
če bi vsako leto servisirali gorilnike ne bi imeli problemov -
če si bi vsako leto pregledali vse ventile ,radiatorje , varnostne ventile , obtočne črpalke in gorilnike ....
ko pa se začne kurilna sezona pa kukate in jamrate da je joj --- malomarnost da je ni.
vsako leto peljete avte na servis ?? ja --- menjava olja , jermenov ,zavorne ploščice ..... in še in še ---- tu pa ni malomarnosti -avto rabite vsak dan ,kaj pa je pol z ogrevanjem ?? to pa ne rabite ali kaj ?? .Tolko da vas spomnim -pa ne zdaj da ste jezni na mene -tako je pač !!
Če bi prebral, da je lani jeseni bil nov kupljen in je že kot nov en cajt zafrkaval, bi pomagalo.
 

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.749
210
63
Če bi prebral, da je lani jeseni bil nov kupljen in je že kot nov en cajt zafrkaval, bi pomagalo.

kaksna je kvaliteta kurilnega olja? 5 let staro kurilno olje iz rjaste cisterne, pomesano z motornim oljem, zabase se tako novo cev, filter, crpalko ...

jaz najprej pripeljem karnister svezega kurilca in ce se vedno ne dela bp, grem razkopavat gorilec, pregled sobe, filtra ...

jurga ima prav. vzdrzevanje gorilca ni omejeno samo na zimske mesece ...
 
  • Všeč mi je
Reactions: Hondi

zigmar

Pripravnik
22. dec 2008
52
2
8
Pozdrav.

Ja gorilec je nov montiran lansko leto novembra.Olje je staro dobro leto,natočeno enkrat poleti..Cisterna je bila očiščena dve leti nazaj.Dodatno je bil montiran odzračevalni lonček,ker je baje to blo vzrok.Dejstvo je da ne javlja okvare enakomerno .Čas med okvarami je različen..Pred slabim tednom je zamenjal šobo,ker je bila tista od novembra zapackana,in tudi madeži od olja so bili na tleh v peči.Včeraj se je spet začelo prekinjanje.Zažene predgretje,in nato ne prižge več.Zažene predgretje,zažene gorenje,segreje do zaželjene temperature na kotlu,ugasne.In potem ne prižge več.Včasih tudi predgretja ne izvede.Serviser je bil pri nas men se ždi že 9 -krat,in men se zdi da več ne ve kaj dela oz.nima ideje.
Kar se tiče vzdrževanja,prejšnji 40 let star Elco je bil vzdrževan enkrat na leto,spucan,zamenjana šoba,filtri.Zdaj tega pa itak ne bo treba več vzdrževat saj je itak serviser kar naprej pri nas.