Woke!1!

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.926
4.326
113
Preden napisem, kar bom napisal, naj povem, da me boli za leve in desne in to dobesedno. Se v real life-u se jim smejem v obraz, ko se totalno oprani skoraj da pokoljejo.

Torej. Po mojem je vecina folka normalnega. Pa naj so levi ali desni, vecina vseeno prepozna empatijo, logiko, zdravo kmecko pamet. Problem pa nastane, da so ekstremisti (v vecini opazam levicarje) tako glasni in da v tem vidijo smisel svojega obstoja in preglasijo ves normalen del populacije, ki v to seveda ne vlaga energije. In dobis obcutek, da vsa mnenja vlecejo v eno stran. Potem imas se katastrofalne USA medije, katerim sledijo ostali, tudi nasi. In dobis mocen ustroj, ki ustvarja kao vecinsko mnenje.

V posnetkih, ki sem jih pogledal, ne najdem nic kaj bedastegaz kar bi Kirk govoril. Dopusvam moznost oz sem siguren, da kjer kaj je, saj sem pogled le delcek. Pa vendar. Kam za vraga smo prisli, ce se slavi strel v vrat mladenica, ki je zapustil zeno in dva majhna otroka. Kam smo prisli, ce se potem folk snema, kako slavijo in to objavlja na druzbenih omrezjih? Pa da ne bo pomote, tudi pri nas sem kar malo sokiran, kar berem. Kar privoscijo mu, odkrito, pa jih sploh ni sram. Kot da bi ubil na tisoce ljudi. In ti ta isti branijo potem Putina.

Srecen sem, da zivim na vasi. Res sem. Ker tu tega ni. Se najde kak, ko proba glumit, pa ga nekak okolica, mogoce celo nenamerno, izobci. Pa se cez cas skulira. Srecen sem, da zivim na vasi, kjer se obstaja spostovanje v osnovni soli, kjer ni sonckov. So izjeme. Ampak velike izjeme.
Tebe osrečuje življenje v fašizmu.

• Haha
Reactions: sajkek

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.241
4.166
113
Ljubljana
hmpg.net
Veš da ne smeš tega pisati, ker se ti potem smejejo. Koran je edini pravi vir resnice.
Hudič je, če ti ni jasno kaj je kaj.

Tako Staro kot Novo zavezo seveda muslimani priznavajo kot božjo besedo, vendar je bila v zgodovini popačena, tako da ni več avtentična. Vendar je. tako da muslimani pravijo, da je bilo prerokov več (seveda je Mojzes THE One) in vsak je dobil svoj kos božje besede : Mojzesu (Mūsā) je bila dana Tóra (Tawrat), Davidu (Dāwūd) Zabūr (psalmi), Jezusu (‘Īsā) pa Injīl (evangelij). Ti spisi so v Koranu večkrat omenjeni in spoštovani kot svete knjige. Seveda pa je Koran edino zveličaven.

Vendar - muslimani priznavajo vse, tudi Biblijo.

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.241
4.166
113
Ljubljana
hmpg.net
Ti povem nekaj kar se mi zdi fascinantno - ko se dotakneš ene ali pred molitvijo se moraš umiti. Si zamisliš to, da se je tega spomnil v srednjem veku, ko je bila higiena na psu.
Takrat so bili muslimani napredni. TAKRAT!