Volitve 2026

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.969
18.640
113
In s teboj se strinjajo, kdo že.
Za začetek se "z mano strinja" (oz. tako pravi) Lafferjeva krivulja.

Neki doktorji ekonomije, nekateri med njimi so tudi člani fiskalnega sveta Slovenije, pravijo, da bi predlagana davčna razbremenitev zvrtala še večjo luknjo v proračun, ker bo pobranega MANJ davka, vendar oni so to izračunali, ne pa tako kot to, nasrali.
Aha aha, taka je ta stvar. Po njihovem nesranju je torej visoka obdavčitev pravilna pot in če pa slučajno ta pot ne pripelje do željenega rezultata pa se obdavčitev zuavoljo lažjega dosega cilja enostavno še malo dvigne pa bo ali kako?

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.832
4.210
113
Ljubljana
hmpg.net
Takole sem napisal:
"tisti ki računajo (in ne serjejo bedastoc) ugotavljajo, da drži, zgolj in samo za davek na prihodke, ne pa na premoženje. Imamo relativno visoke davke na dohodek in DDV, vendar te plačujejo vsi, predvsem pa se jim ne more izogniti nihče. Tako da višina davkov niti ni tako problem."
Ajde seri dalje.

PS. Glede Lafferja pa probaj prebrati drugi odstavek, kjer morda kaj piše o dejanskih stopnjah. Ampak za poznavalce je to preveč zahtevno, mar ne?

• Objave ne odobravam
Reactions: Holobist

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.969
18.640
113
No to, da po tvoje serjem nesmisle sva dala že čez, sem prebral kar si napisal. Zanima me zdaj kaj potem, ko ta visoka, višja pa še višja obdavčitev nekako ne obdodi sadov. Kako naprej? Še malo dvigniti? Only sky is the limit?

• Všeč mi je

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.540
798
113
tu in tam
Aja, sem te narobe razumel. Ti si tudi v JU? Problem, ki ga izkazuješ je pa, da so se enim v JU povečale plače nesorazmerno bolj kot drugim (so se pa vsem povečale)? Golob je z reformo sicer še najbolj povečal plače sebi in kolegom. Niso se pa te povišice o katerih govorim delale v času kovida. Takrat so služili z dodatki.

Ne vem kaj naj ti rečem. Meni se zdi nevzdržno, da je povprečna plača po stopnjah izobrazbe v JU za par 100€ višja kot v privatnem sektorju. Tega pred 4 leti (še) ni bilo.
Brezzveze filozofirat brez podlage, pridi delat v bajno placan JS pa bos videl.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.969
18.640
113
Tale "sem že delal v realnem sektorju in vem kako je (bilo)" je pa čist v boomer stilu - "kaj boš ti mulo meni govoril, veš koliko sem star, jaz že vem kako pa kaj".
A takrat je bilo v realnem sektorju "malo" drugače kot danes in Daniel te vabi v RS sedaj tako da kar hitro kak s.p. (ali pa še bolje d.o.o.) odpret pa jahte naročat. :D

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.540
798
113
tu in tam
Tale "sem že delal v realnem sektorju in vem kako je (bilo)" je pa čist v boomer stilu - "kaj boš ti mulo meni govoril, veš koliko sem star, jaz že vem kako pa kaj".
A takrat je bilo v realnem sektorju "malo" drugače kot danes in Daniel te vabi v RS sedaj tako da kar hitro kak s.p. odpret pa jahte naročat. :D
Ok, ok, ti ze ves..s.p je pa res bav bav ja, vsak mulc oz siptar ga ima..jaka muda.;)

• Haha
Reactions: Matey in Kamele0N

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.446
11.161
113
A takrat je bilo v realnem sektorju "malo" drugače kot danes in Daniel te vabi v RS sedaj tako da kar hitro kak s.p. (ali pa še bolje d.o.o.) odpret pa jahte naročat. :D
Kle gor imamo enega, ki dela v JS in mu je tooook ful fajn, da mora delar še v RS, vpraši njega kje ma več.
Tebi je tok hudo, da se primeš vsakega dela, vemo iz prve roke, da temu ni tako. Dani pa tudi ni najsposobnejši kmet, da bi bil za referenco.

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.843
6.103
113
Ajznponar? Kakšen praznik, a praznik je bil vmes? Nisem zasledil, ko sem po 90 urah na traktorju prešaltal v birokracijo, ki se je vmes nabrala in pa seveda hlev.

Mamo pa krave lepo naučene, da se za vikende in praznike ne molzejo in ne hranijo. Smo jim rekli, da so sedaj pod JU. Skrbi me samo, ko bojo ugotovile, da se da 2 dni dopusta spremeniti v teden dni počitnic, če si v tem šihtu. Pol smo ga pa najeb**.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.969
18.640
113
No, kalbo je imho kar zelo sposoben podajalec mnenj, je to lepo razvidno iz njegovega udejstvovanja tu gor. Drugo je pa kako je pri kakšnih zadevah sposoben kot svoje mnenje opisati (oz. bolje rečeno zadeti) realno stanje.

• Všeč mi je