Volitve 2026

netko

Guru
25. jul 2007
7.350
2.724
113
A je Burger king Novak tut v SBC al samo v satelitski ekipi?

Zakaj to lepim? Ker je zanimiv uvid v cvet slovenskih podjetnikov. Nekateri jim rečejo gospodarstveniki. Primus mu pošlje načrte, brez avansa, un načrte obdrži in najde cenejšega, pol pa prikolice brez papirjev pa take fore... :valjamse: Ne morš da verjameš.

Zelo zanimivo da je toliko let cakal, da pove kje ga zuli.., zakaj ga ni tozil za avtorske pravice? In prikolico je dobil kar tako… meni je malo cudno

mistique

Guru
16. jun 2009
15.912
3.224
113
Zelo zanimivo da je toliko let cakal, da pove kje ga zuli.., zakaj ga ni tozil za avtorske pravice? In prikolico je dobil kar tako… meni je malo cudno
Saj to pričevanje (ali opravljanje) veliko pove o enem in drugem...Primus ni ravno od včeraj ali nekdo, ki ne bi znal denarja vzet. Jaz bi stavil, da je kakšno stvar izpustil, da se izgone intervjuju v sodni dvorani. Najbrž ne želi imeti takšnega nasprotnika, kot je kolega od Logarja. Sploh, ko se Logar nazaj logira...

Na splošno pa zelo nazorno oriše podjetniški ekosistem in razne "privatnike", ki jih v našem kulturnem prostoru izredno cenimo na podlagi že pregovorne sposobnosti. Za zjokat, po domače povedano.

BuDi

Guru
6. sep 2007
8.560
5.096
113
O, ne, kaj če jim kdo ne bo odgovoril...

ali kot rečejo "never forget".

glas-ljudstva-soocenje.jpg

• Haha
Reactions: visek_izobrazbe

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.236
4.277
113
Oh ne, to so one dobre NVO, IJJ misli one grde, grde, tistim je treba denar odvzet, ampak kako boš vzel nekomu, ki nič ne dobi, vsi skupaj pa cca pol milijona na leto.

• Haha
Reactions: Gatto in mistique

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.236
4.277
113
Zagotovo rabimo prevetritev zakona o NVO. V Sloveniji je registriranih 27.000 NVOjev! Kakor tudi jasno opredelit njihovo vlogo in pogoje.
To se pa globoko strinjam, ampak v tej cifri so vsi "šahovski klubi in pevski zbori" pa raznorazne prostočasne dejavnosti in velika večina jih dobi edino % od dohodnine, ki jim jo namenijo člani in simpatizerji.
Dejansko od vseh silnih milijonov, ki gredo za NVO iz proračuna jih "desno problematične" dobijo okoli pol miljona (tako je rekel Forbici zadnjič) od tega pa država ne bo glih bogata ratala.

Tudi raznorazne eko organizacije in lokalne pobude bi bilo treba prevetriti.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto in MrDaco

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.236
4.277
113
Pošteno je ločiti javna sredstva na tista iz proračuna po defoltu in tista pridobljena projektno na javnih razpisih. Verjamem, da se Karitas redko prijavlja na javne razpise Ministrstva za kulturo.

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.273
5.372
113
  • Haha
  • Objave ne odobravam
Reactions: Gatto in Samo Svoj