Volitve 2026

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
4.272
-710
113
150.000.000 km away
Stevo že obljublja referendum o izstopu iz Nata. Kaj bumbar je pozabil, da živi v Sloveniji in ne v Srbiji. Na Ljubljano ni še nobena Nato bomba padla. To bo pestro. Se bojim da tudi ponovne volitve ne bodo spremenile nič.
Ne verjamem, da je opcija, da izstopimo iz NATA, pravilna.

Ne, res nas nihče ni napadel, ampak, ko ne bomo več v NATO-u, pa ne vem, kaj se lahko zgodi. Ker naša vojska je zelo močna, kajne?
Pa ni več težava v pešadiji, v številu "kanonfutra", temveč v rokovalci s tehniko. Dandanes se vojskovanje vodi povsem drugače, kot v času svetovnih vojn. Tehniko, naprave (sklepam da, če jih prodajamo v tujino) Slovenci imamo, nimamo pa strokovnega osebja, ki bi z njo upravljal. Mogoče uvedba vojaškega roka sploh ni slaba ideja (pa ne zato, da bi kopali jarke, vlekli kable ipd., temveč, da bi mladce naučili rokovanja z visoko tehnološko naprednimi napravami, recimo droni)

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.116
14.357
113
kod Džej-Zija
Govorimo o obljubljeni "novi politiki". Po volitvah, pa ista žalost kot do sedaj.
Ti pa si smešen. Koliko novih obrazov z obljubami o novih politikah smo že dali skozi, nazadnje s čudežnim dečkom slovenske energetike in najboljšim menežerjem pod soncem, pa kje smo danes?

In ti si zdaj razočaran, ker je Stevo, iz zgodovine znan ljigavac, dejansko pojedel izjavo izpred dveh volitev? :valjamse: :valjamse: :valjamse: Ni čudno, da smo, kjer smo.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Valhalla

Guru
17. dec 2007
5.419
2.163
113
Zdaj je dejstvo samo, da je tip, ki ima probleme s cepivom proti covidu in z rumovimi kroglicami izvoljen za prvega poslanca. No, pa še kakšen problemček ga obdaja.

• Haha
Reactions: Feniks in tomi

delter333

Guru
21. maj 2010
2.776
2.512
113
Notranjska
Ta pa je zadel Stevanovića:

Overjena izjava o nesodelovanju z Janšo in SDS-om​

Stevanović je politični kapital zgradil kot velik protestnik proti covidnim ukrepom in takratni Janševi vladi. Zdaj po izvolitvi vse kaže, da sta dogovor in sodelovanje prav z Janšo in SDS-om postala realnost. "Izjava je izgubila pomen v trenutku, ko smo bili izvoljeni v parlament, ker so nas ljudje postavili za sodelavce Janši že prvi dan," je o svoji overjeni izjavi, da nikoli ne bo sodeloval z Janšo in SDS-om, v oddaji Prvaki tedna na Prvem povedal Stevanović.

"Ta izjava je seveda lažniva. V parlament je prišel, prestopil parlamentarni prag, tudi zaradi te notarsko overjene zaveze. In ta zaveza bi imela praktičen pomen šele takrat, ko bi bil formalno v skušnjavi, da gre z Janšo, se pravi, ko prestopi parlamentarni prag. Torej, na podlagi te zaveze je prestopil parlamentarni prag in šele z vstopom v DZ bi jo moral začeti zares izvajati. Pri Stevanoviću se je pokazalo, da je vse, kar govori že leta in leta, laž. Njegovo anticepilstvo je laž, njegovi protesti so bili laž. Ta overjena zaveza je bila laž. Obiski pri Golobu, nekakšna vsebinska pogajanja, so bila laž in navsezadnje tudi ime njegove stranke je laž, z malim l, v resnici bi jo morali preimenovati v La.ž z velikim L, pa še piko vmes," je komentiral Kovačič in dodal, da je bila očitno vse samo igra, da se je kot "jeziček na tehtnici dokopal do sanjske službe".

Pri Stevanoviću se je pokazalo, da je vse, kar govori že leta in leta, laž. Njegovo anticepilstvo je laž, njegovi protesti so bili laž. Ta overjena zaveza je bila laž. Obiski pri Golobu, nekakšna vsebinska pogajanja, so bila laž in navsezadnje tudi ime njegove stranke je laž, z malim l, v resnici bi jo morali preimenovati v La.ž z velikim L, pa še piko vmes.

Kovačič o Stevanovićevih lažeh

Vir: https://www.rtvslo.si/slovenija/kov...kticno-blefirata-hocevar-jansa-obvlada/779354
Golob je profesor v laganju za Stevota in Logarja. Kako se lahko postaviš zase in tekmuješ s takim?
Že v štartu je bilo potrebno vedeti, da lazi Goloba bodo pustile posledice, dejanja Urške bodo pustile posledice.
Sedaj ko se nivoji vodenja in obnašanja še bolj spuščajo pa v jok.
Janša je pa nor da v tej situaciji sploh pomisli sestaviti vlado, uber ego, če gre to zafurano stanje reševat.

tomi

Guru
1. sep 2007
19.754
11.130
113
MB
Tisti, ki ga je volil, je pač popoln tepec, in mi je žal, da kaj takega tlači zemljo. Da znanemu prevarantu verjameš, da zdaj bo pa vse drugače, moraš bit malo poseben.

Nekoč sem se slepil, da folk le ni tako glup (kot pravi Jelinčič), da bi takega modeLa spravil v parlament. Pa sem se očitno motil.
svojevrsten hec je da je on pametnejši od vseh tistih ki so ga volili zgolj na premisi da ne gre z janšo.

let that sink in.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in mosseero

tomi

Guru
1. sep 2007
19.754
11.130
113
MB
Letos je mimo 105/365 dni, to je 28,7%. DDVja se je nabralo 3,6 mrd EUR, namesto 4,48.
Dohodnine 549 milijonov, namesto 626.
Porabe pa je 1,1 mrd EUR več, kot je pobranih davkov.
Vsak dan smo torej šli 10+ milijonov EUR v minus.
Le plače v JS so preko načrta - na 29,1%.

Več virov z različnih ministrstev nam je zaupalo, da zmanjkuje denarja za višanje plač v skladu s plačno reformo javnega sektorja. Da je zadeva zelo resna, priča tudi poziv finančnega ministra Klemna Boštjančiča proračunskim porabnikom, naj mu do ponedeljka predlagajo predpise in ukrepe, s katerimi bi znižali finančne posledice za proračun.

HF3GTd8WAAAs9xp.jpg
ne mi z nekimi številkami pa dejstvi tu srat ... :D

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.116
14.357
113
kod Džej-Zija
Tisti, ki ga je volil, je pač popoln tepec, in mi je žal, da kaj takega tlači zemljo. Da znanemu prevarantu verjameš, da zdaj bo pa vse drugače, moraš bit malo poseben.

Nekoč sem se slepil, da folk le ni tako glup (kot pravi Jelinčič), da bi takega modeLa spravil v parlament. Pa sem se očitno motil.
O, ne, Feniksa the anticepilca sem užalil. :valjamse: :nazdravje:

• Haha
Reactions: Feniks

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.075
2.789
113
In kaj je tako odličnega pri cepivu za Covid? Pa daleč od tega, da bi bil osebno anticepilec, vsi v družini smo cepljeni za standardne preizkušene potrebne zadeve.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.652
4.713
113
brihtn ta kovačič
Zakonček pa daje to kot prvovrstno novico....
Kot da srbjanca prvič vidi... Če ga kdo dobro analizira je to Šubic. Ki je že davno opisoval kaj Stevanovič je. In glej ga zlomka sta bestiča še pred volitvami z SDjeveo podlasco Rakovcem. Jankovičeve fora sta jima domače, parke po 2 miljona.

seveda prej pa smrtna sovražnika.
Za levake bi bil super, samo ni trenutno na pravi strani...

• Všeč mi je
Reactions: 8888