Vlom v avto brez sledi

jezek

Guru
24. jul 2008
5.315
2.278
113
Ja to mi ni bilo nikoli jasno, zakaj renojevi kljuci niso šli v spanje nikoli. Bimer zaspi hitro, zato ga imas lahko kjerkoli. Pa se baterije kartice goltajo kot za stavo (6mesecev vs. 2 leti). Je pa spanec tudi jeba. Npr tu bimer kljuc pade pod avto ali npr v kanal pol metra od avta...pa ga ne bos odprl...razen ce ga zbudis s kako metlo... Tako je en mulo zadnjic nerodno spustil kljuc v rezo okoli prtljaznika in ostal brez kljuca v vtujini...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.606
9.792
113
Praktično ne poznam primera, da je to res. Razen, če je prišlo do kakšen okvare.
Se pa avtomobili običajno zaklenejo po pol ali eni minuti, če ti avto odkleneš in ga potem ne odpreš v tem času.

Relay theft bo našlo ogromno posnetkov.
Po mojih informacijah mora sicer biti ključ v neki normalni bližini (recimo tisti video zgoraj iz Afrike je tak). Ne moreš tega narediti, če je ključ na vrhu hriba, avto pa v dolini :).
Tukaj je lepo vidno, kako en z anteno poizkuša uloviti signal ključa na drugi strani zidu in ko ga ulovi, se drugi s sprejemnikom samo odpelje.
Je pa tako, da novejši avtomobili imajo že vgrajene zaščite proti temu, recimo da gre ključ v sleep mode po nekem času mirovanja. Ali pa avto zakleneš na določen način in tako začasno izključiš keyless sistem. Recimo VAG vozila:
Sicer se da pa pri nekaterih tudi trajno izključiti to funkcijo. Recimo jaz imam na mojem le zaklepanje aktivno, odklepanje pa le z daljincem. Izgubiš nekaj komforta, zmanjšaš pa možnost kraje.
V bistvu v teoriji relay lahko naredis na par km ce imas stabilen prenos signala med svojima napravama. Kar pa ne obstaja ker na kriminalnem trgu za to ni potrebe.

Jaz sem nekaj casa testiral eno zadevo in je nesla cca 200m. So pa poljaki z njo spulili takrat skoraj novega bmw 5 od takratnega direktorja spara, eno RS6, X5 in pa S klaso…

so tudi sami povedali da je bistven problem da je precej nezanesljivo delovalo.

• Všeč mi je
Reactions: mtl

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.606
9.792
113
Ja to mi ni bilo nikoli jasno, zakaj renojevi kljuci niso šli v spanje nikoli. Bimer zaspi hitro, zato ga imas lahko kjerkoli. Pa se baterije kartice goltajo kot za stavo (6mesecev vs. 2 leti). Je pa spanec tudi jeba. Npr tu bimer kljuc pade pod avto ali npr v kanal pol metra od avta...pa ga ne bos odprl...razen ce ga zbudis s kako metlo... Tako je en mulo zadnjic nerodno spustil kljuc v rezo okoli prtljaznika in ostal brez kljuca v vtujini...
Pri renaultu ima to vpliv le glede kraje iz vozila (kjer pa lopovi IMHO dlje kot do jammerja ne pridejo). Tatvina se izvede tako da se preko OBD nakodirajo novi kljuci vozila, v avto pa vstopijo z razbijanjem stekla.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
713
53
28
Se da, ampak kolikor se spomnim moraš vedno držati 2 sekundi daljinec (ali pritisk na kljuko, če imaš Kessy), da se zložijo.

Edit (žal drži, mislim da tudi pri novejših ni razlike):
A prav razumem, da pri novejsih modelih Sharana, zlaganje ogledal ob zaklepanju ni vec mozno? A je VW tako scitil motorcke, da se v garancijskem roku ne bi prevec kvarili?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.686
7.781
113
Na mojem VW je po defoultu bilo omogočeno zlaganje ogledal. Tako sem moral sam deaktivirat, ker ne vidim koristi, da se mi ogledala zlagajo. Sploh ne doma.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.008
4.149
113
Avte z zlaganjem ogledal imam čez 20 let in poleg elektro drsnih vrat na C8, je to edina stvar, ki se mi še nikoli ni pokvarila.

Je pa odličen indikator zaklenjenosti.

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.172
138
63
Vidiš, jaz sem pa mehanizem za zlaganje ogledal popravljal že 2×, enkrat v garanciji, pa pol še enkrat.
In to je bila v 270kkm edina zadeva poleg rednih servisov. Mogoče boljše to, kot pa EGR/DPF/šobe/jermen-v-olju/mehatronika/... Kaj pa vem.