vgradna pečica

darwin

Majstr
17. avg 2007
730
522
93
Nisem najdu druzga videa,da je pečica umazana.
Vrjemi mi,da sem jo doma,par dni nazaj dal na čiščenje.Bila je fuul zapacana,od pečenja,različnega mesa,musake,narastkov in pečene paprike.
Ko daš na program čiščenja.Se pečica tako opere,da ni nobene sledi uporabe.Ko sem prvič dal na pranje pečico.Nisem mogu vrjet rezultatom.Res vrhunsko opravi svoje delo.
Vodila,obvezno odstranim iz pečice.Mrežo in stranska držala,vse pustim noter.In opere kot da sem novo opremil vstavil v pečico.
Parna pečica je zakon.Večinoma vse pripravljam v njej.Ker se mi zdi nesmiselno,da jo bom parkrat na leto zalaufal.Zato je,da jo uporabljaš,za vse možne načine kuhanja in pečenja.
Dobiš fuul fajn sočno pečenko in meso iz pečice.Ker se med pečenjem,dodaja para.Ko ugrizneš meso,recmo pečenko,se ti sok iz nje kr vljive po ustih.Znotraj fajn sočna,zunaj lepa hrustljava skorjica.
V njej pripravljam...sarmo,polnjeno papriko in še 1000 drugih stvari.
In na koncu,me ne boli glava,če bo pošpricana in umazana.Kajti,dam na hydro clean...in pečica je spet kot nova.
Imaš tri progame čiščenja.
1.Malo umazana.
2.Srednje umazana.
3.Zelo umazana.
Po pranju se avtomatsko izpere,in na koncu posuši.
Te pa skoz vodi,čez celoten potek programa.Zapiska in izpiše na ekrančku,kaj moreš narest,da ona pol nadaljuje dalje...
Lahk rečem da je res perfect :zmaga: :zmaga: :zmaga:

Še te kaj zanima glede pečice?
Mogoče ravno to, da te vodi in ti piska ter piše.
Glede na to, koliko mnenjaš belo tehniko si pirolizo verjetno že imel. Tam odstraniš vodila, če niso odporna na visoke temperature, vklopiš, počakaš, da zaključi in ustrezno ohladi, potem pa kadakoli prideš mimo, obrišeš s krpo, vrneš vodila in to je to.

Kaj pa delaš pri parni?
In kako pogosto pranje vklapljaš?
Je pečica priklopljena na odtok ali kam umazana voda in kemija odteče?

Imam pa tudi pomislek glede trajnosti, saj nisem prepričan, kako se na dolgi rok odnese kombinacija 10.000 rpm in pečenje.

Kako pa na šobe in vodni sistem vpliva trda voda?
 

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.118
117
63
Mogoče ravno to, da te vodi in ti piska ter piše.
Glede na to, koliko mnenjaš belo tehniko si pirolizo verjetno že imel. Tam odstraniš vodila, če niso odporna na visoke temperature, vklopiš, počakaš, da zaključi in ustrezno ohladi, potem pa kadakoli prideš mimo, obrišeš s krpo, vrneš vodila in to je to.

Kaj pa delaš pri parni?
In kako pogosto pranje vklapljaš?
Je pečica priklopljena na odtok ali kam umazana voda in kemija odteče?

Imam pa tudi pomislek glede trajnosti, saj nisem prepričan, kako se na dolgi rok odnese kombinacija 10.000 rpm in pečenje.

Kako pa na šobe in vodni sistem vpliva trda voda?
Me ne moti to,ko začne piskat.Sej ni to vsaki dan.Itak,imam zvok na minimalno narejen,tako da ni moteče.
Z to pečico lahko počneš vse,kar ti na misel pride glede kuhanja in pečenja.Lahko tudi vlagaš v njej itd.Skratka,pečica ima 1001 funkcijo in možnost uporabe.
Kar se tiče pare.Vse v njej kuham,kar se lahko skuha.Para se tudi lahko uporablja za različne namene.Od kuhanja,dodatek pare pr pečenju raznih stvari.Odvisno kaj pečeš.
Moj model,ni priklopljen na dotok in odtok.Ker imam pečico,na drugi strani kuhinje,in to ni izvedljivo.
Imaš pa določene modele,ki so kot pomivalni stroj.
Enostavno,določiš program,vse ostalo pečica sama naredi kot pomivalni stroj.Seveda,če imaš možnost,da imaš dotok vode in odtok vode blizu pečice.Pri meni,žal to ni bilo izvedljivo.Drgač,bi 1000%,Uzel on model ki je lahko skoz priključen na vodo in odtok.
Nastaviš trdoto vode,ob samem startu pečice.In na osnovi tega,ona uravnava.To določiš takrat,ko jo prvič nastaviš...pol ne rabiš več.
Perem jo odvisno od uporabe.In kok je umazana.Ko ocenim,da bi bil čas pranja.Naštimam in tehnika opravi svoje.Ko je potrebno odkamenjevanje,izvedem ta postopek.Dam njihovo tableto v predal,in se postopek začne.

V pečici vse noter pustim.Samo vodila odstranim.Mrežo in stranska nosilca pridejo na koncu ven kot nova.

Glede 10.000 obratov vrtenja.Vrjemi,da so to vse testirali,predno so dal na trzišče.Če crkne,pridejo zamenjajo in gremo dalje.Itak nč ni na večno.
Uporabljam jo skor dve leti.Zaenkrat je TOP :zmaga: :zmaga: :zmaga:
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.718
8.097
113
Kje se segreva voda? V "komori" ali se para ustvarja drugje in po potem spusca v komoro?

Sprasujem tako za peko kot za ciscenje s paro.

Miele, bora ali pa katerakoli space tehnologija s senzorji, avtomatiko, wifijem in dizajnom, ne bo nadmudrila vode iz pipe, da se ne bo delal kamen, cim se segreva nad 60 stopinj.
 

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.118
117
63
Kje se segreva voda? V "komori" ali se para ustvarja drugje in po potem spusca v komoro?

Sprasujem tako za peko kot za ciscenje s paro.

Miele, bora ali pa katerakoli space tehnologija s senzorji, avtomatiko, wifijem in dizajnom, ne bo nadmudrila vode iz pipe, da se ne bo delal kamen, cim se segreva nad 60 stopinj.
Nimam pojma,kje se segreva voda.Kak naj vem?
Sej se ne pere z paro...ampak meče vodo kot pomivalc.Poglej video in boš vidla!
 

disc

Guru
4. feb 2011
2.532
650
113
Kje pa ponavadi kupujete belo tehniko? Kupujem komplet belo tehniko za kuhinjo in v big bangu se ne dobi nobenega dodatnega popusta na količino :(
 
  • Všeč mi je
Reactions: MieleFan
Kje se segreva voda? V "komori" ali se para ustvarja drugje in po potem spusca v komoro?

Sprasujem tako za peko kot za ciscenje s paro.

Miele, bora ali pa katerakoli space tehnologija s senzorji, avtomatiko, wifijem in dizajnom, ne bo nadmudrila vode iz pipe, da se ne bo delal kamen, cim se segreva nad 60 stopinj.
lahk uporablja kako sol za mehčalo kot pomivalc, drugače pa če je grelec dost dolg tank in pride do dost visokih temperaturnih razlik kamen popoka in se ga da mehansko odstrant
 

darwin

Majstr
17. avg 2007
730
522
93
Vidim, da sem nejasno napisal. Tisto vprašanje, kaj delaš, sem mislil glede čiščenja.
Konkretno pro čiščenju me zanima, kaj moraš med postopkom početi (to, kar ti vmes javlja) in koliko moraš biti prisoten ter če je po zaključku programa v roke treba vzeti tudi krpo.
Kako pogosto program čiščenja izvajaš ti?

Trda voda? Kje imaš lokacijo oz. ali uporabljaš kakšne mehčalce? Pri nas je res precej trda, glede na podatke komunale ~19°dH.
 
  • Všeč mi je
Reactions: MieleFan

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.118
117
63
Vidim, da sem nejasno napisal. Tisto vprašanje, kaj delaš, sem mislil glede čiščenja.
Konkretno pro čiščenju me zanima, kaj moraš med postopkom početi (to, kar ti vmes javlja) in koliko moraš biti prisoten ter če je po zaključku programa v roke treba vzeti tudi krpo.
Kako pogosto program čiščenja izvajaš ti?

Trda voda? Kje imaš lokacijo oz. ali uporabljaš kakšne mehčalce? Pri nas je res precej trda, glede na podatke komunale ~19°dH.
Večina časa,ko se pečica pere,ne rabiš bit poleg nje.Edino takrat,ko porabi čisto vodo,ti javi da izprazni umazano vodo,in nalij čisto.Ne rabiš bit skoz poleg nje.Ker dela kot pomivalni stroj.Vzame iz predalčka vodo,in začne pomivat.To traja dolgo,od visno od programa.Če daš na dolg program,pol imaš dolgo časa mir.Ker na prograu zelo umazano,zelo dolgo pomiva.
Čiščenje izvajam drgač na 3 mesece.Čist odvisno,kaj v njej pripravljam,in kako se umaže.Če ni umazana preveč,jo perem komaj na 4-5 mesecev..kot sem reku čist odvisno.To itak sam presodiš.
Trdo vodo testiraš,z tistim listkom,in pol pečico nastaviš.Če je zelo trda voda,nastaviš na max da mehča.Če imaš majn trdo vodo,nastaviš na majn mehčanje.
Dobiš poleg tablete.Ko jih porabiš,jih kupiš v salonih Miele,oz bolje zaloenih prodajalnah z belo tehniko.

Sem še kaj zgrešil,kaj te zanima?
 
  • Všeč mi je
Reactions: darwin

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
307
60
28
Jao mama 5k€ za posrano pečico. Saj ni diamantna. (Ti so bojda večni hah)
5 novih pečic vsakih 5 let (pirolitičnih pa ne slabih) pa si za 30 let dober.

Fak eni pa res ne vejo kam bi denar metali.

Že 10 let imamo nek AEG s pirolizo pa petsto tisoč programi, ki jih nihče ne povoha... Sonda za meso? Tudi če sploh deluje ni preizkušena..

Aja parno pečico pa imamo posebej, je nekako več smisla. Kruhovi cmoki recimo + pečenka tudi tistle Mile naenkrat ne spravi skupaj.