Uporabniki avtoplina (LPG)?

kajn

Guru
5. okt 2007
3.444
2.424
113
Iskajoč brata
Dacia ima pomoje drugače...
Jaz ne pokurim celega tanka v celem letu... moram namensko pokurit bencin na pol leta, da mi ne zastara
JE pa res, da ne vozim 150 na uro po avtocestah

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.631
35
48
Škofja Loka
Dacia ima pomoje drugače...
Jaz ne pokurim celega tanka v celem letu... moram namensko pokurit bencin na pol leta, da mi ne zastara
JE pa res, da ne vozim 150 na uro po avtocestah
Imaš zato porabo plina za 15% višjo kot pri meni meni isto porabi plina ali vozim počasi ali hitro ker pri višji obratih doda bencin strošek je isti. Če bi mi delal sam na plin bi šlo plina namesto 7.5 vsaj 9l in več

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.631
35
48
Škofja Loka
sem prej vozil 7 let tri različne na plin so vsi delal sam na plin problem je da je avto začel kurit olje, ropotat.
Ta sistem je drugačen, ravno pri višjih obratih dodaja bencin da zaščiti motor, plinsko itd, ne vem če bo to pomagal.

Radovan46

Pripravnik
6. mar 2025
46
22
8
Ta tema je komedija.
1. Avto dodaja bencin pri višjih obratih
2. Avto ne dodaja bencina pri višjih obratih ker so sistem tako nastavili.
3. Avto še vedno dodaja bencin ker drugače se ne da nastaviti.
4. sem testiral in še vedno dodaja, prihranek je manjši kot če bi vozil samo na plin.
5. po daljši vožnji ugotovljeno da ga ne dodaja toliko...
itd...
6. bo pa tako, par preračunov, pa boš ugotovil da ti avto porabi 5L dizla na 100km :D

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.631
35
48
Škofja Loka
Ta sistem je drugačen od ostalih bivših. Dodaja bencin glede na obrate. Zato da avto ne izgublja moč in da ne dela škodo plinski, motorju. ima varovalko pred nastavitvam. Lahko nastaviš pa bo računal in sam nazaj nastavil. Ampak strošek je isti ali sam plin ali kombinacija.

luka51

Guru
16. avg 2007
15.565
6.880
113
daj večje šobe in mogoče povečajj pritisk na uparjalniku in na novo skalibriraj. pa ne bo rabo iz varnostnih razlogov bencina dodajat, To je edina opcija, da zaradi prerevne mešanice benz dodaja, če je dodajanje v nastavitvah izklopleno.

• Všeč mi je
Reactions: BLABLABLA

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.631
35
48
Škofja Loka
Za viikend že nič bencina v tanku, ampak kljub temu je avto po AC normalno peljal 150+.
To kar samo od sebe daje bencin nad 3500 obrati

Mislil naknadno vgradit pipco za bencin, pa da to ko preklopi na plin zaprem dotok bencina. Sedaj so tam modra in črna, vrjeno je modra sesalna, modra pa višek bencina vrne v posodo.
Med LJ-Jesenicam požre kakšne 2 l bencina + plina

luka51

Guru
16. avg 2007
15.565
6.880
113
dobra ideja. Bo poraba nižja. To kaj boš na porabi prišparl pomnoži z 100 in daj na stran. Da boš mel za servis pol. ko bo generalka na vrsti.
Vedno sta dve opcije. Ali pravilna ali pa alpine opcija. Vsi vemo katero boš izbral :)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.002
9.063
113
Mislil naknadno vgradit pipco za bencin, pa da to ko preklopi na plin zaprem dotok bencina. Sedaj so tam modra in črna, vrjeno je modra sesalna, modra pa višek bencina vrne v posodo.

1774945051691.png

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.631
35
48
Škofja Loka
Se je že na Petrolu iz 84 centov na dober 1 evrov.
Te so fujeni. Mene tam ne vidijo več
Mogoče Logo v Škofji Loki ne bo dvignil tolk, ker tam največ točim. Za vikend se je podražil tam iz 80 centov na 83 centov.
Z enim tankom prevozim 600km potem samodejno preklopi na bencin brez da opazim