Uporabna računalniška znanja, ki se jih lahko naučimo doma

ribicija

Guru
4. sep 2007
1.758
799
113
A v ecxelu znaš delat pivot tabele pa power pivot? A v word-u znaš spisat ene 40 strani dolg dokument, da je narejen by the book s header-ji in vsemi sprotnimi opombami ter vpisovanjem citiranj po x formatu?
 

odranoel

Fizikalc
8. dec 2020
196
65
28
A v ecxelu znaš delat pivot tabele pa power pivot?
Sem že napisal, da se nameravam naučiti osnove nečesa, kar mi še ni znano. Osnove Excela že poznam, znam (oz. sem znal, bi verjetno moral ponoviti) delat tudi pivot tabele, za power pivot pa iskreno še nisem slišal.

Kar se tiče Wordpressa, sem že približno ugotovil, kje in kako bi ga lahko uporabil. Kar se pa tiče Linuxa, pa nisem prepričan, če se ga je sploh smiselno učiti:
"Edino področje, kjer Linuxu res ni uspelo, so namizni računalniki. Statistike kažejo, da ima tu Windows skoraj 90-odstotni delež, macOS pa skoraj 10-odstotnega. Na Linux odpadeta slaba dva odstotka, s čimer je formalno na tretjem mestu, po vplivu pa daleč zadaj."
Vir: https://www.monitor.si/clanek/linux-nas-vsakdanji/194382/

Sicer pa me Linux bolj zanima v smislu operacijskega sistema, da bi moje poznavanje tega operacijskega sistema bilo na nivoju poznavanja Windowsa.
 

ribicija

Guru
4. sep 2007
1.758
799
113
Pa kaj se boš učil osnov nečesa drugega, če še to kar poznaš v programih, ki so itak prva osnova za neko resno delo ni na nekem visokem nivoju.
Sploh pa osnove so po moje nič in čas, ki bi ga temu posvetil je premalo, da boš nekaj resnega odnesel.
Ljudje te znajo kaj vprašat o kakšni alinei v CV in te bodo hitro prečrtali ko bodo videli, da blefiraš ;)
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
10.263
1.790
113
Pristopi k reševanju relanega, pravega problema.
Najdi kaj podobnega na Youtubeti in ponavljaj
Tako delam sam.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N