Umro je drug Tito

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.560
6.737
113
Pred jugo je bilo v pomurju samo M.sobota, Ljutomer, Lendava, Radenci kot zdravilišče, Radgona.
V jugi smo dobili šole v vsako "vas", vodo, elektriko, asvalt.
Vem ja za ene nepredstavljivo.
Optiko smo dobili leta 2024, pred tem je bilo na parico od telefona. In to od EU sredstev.
Še danes bi bilo pomurje vukojebina, če nebi ljudje hodlili v Austrijo delat. Pa kot je netko napisal, nehaj se že smešit.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.936
7.466
113
pri taščici
Ojej ubogi svet se dans imajo samo leseno zlico in nas zavistno gledajo, ker smo imeli jugo in se razvili na nivo, ki ga nam vsi zavidajo… zdaj mi je jasno, da so bil sanje slovencev po lastni drzavi samo izmisljene in je zahod bil tisti, ki je povzrocil razpad juge, ker enostavno niso mogli prenesti in gledati kako se juga razvija ostali pa ostajajo se v luknjah in gozdovih lovijo z loki in sulicami za prezivetje

pa dej nehaj se smesit
Zato nas pa niso spuscal cez mejo, d ne bi vsega znanja senkal tujcem

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.560
6.737
113
Sem štajerc, ne prekmurec, sem pa svoj čas veliko delal po pomurju. Še danes se spomnim tam okoli leta 2000, ko sma z mojo drago prvič šla v Lendavske toplice. Ko sma šla pešaka malo po Lendavi, to je bilo kot divji zahod, takoj po tem ko so vas zapiustili bratje Dalton.
Danes je malo drugače, kmetje so se razvili, Lindl, Hofer in ostali trgovci so se razširili in dajejo videz razvitosti. Murska se je precej spremnila na bolje. Ampak vse to nima nobene veze kako je pod Titejom postalo vse OH in sploh.

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.926
7.599
113
Zato nas pa niso spuscal cez mejo, d ne bi vsega znanja senkal tujcem

O tem je zadnjič žlahta iz italije razlagala. Kot otroci so prišli v jugo na obisk, nekje pozna 60. ali zgodnja 70. leta. Da kakšno je bilo pri nas, kot da bi se čas ustavil pod cesarjem.

Ampak če gledamo širšo sliko. Pod Ceaușescu-vo diktaturo se pol Romunov strinja da so živeli bolje kot sedaj, ko so v EUju :valjamse:

The same survey revealed that 46.4% of Romanians believe that life before 1989, when the Revolution that led to the collapse of communism in the country, was better compared to the present situation

Tip je lastnorošno opustošil državo, jo spravil na nivo S. Koreje in ljudje to pogrešajo :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: Hondi in MrDaco

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.936
7.466
113
pri taščici
Pa saj pri nas je isto.
Polovici folka se kolca po jugoslaviji.
Za en mesec bi jih "prestavil" v jugoslavijo.
Jaz sem bil na koncu OS ko je jugoslavija razpadla.
Pa me nič ne vlece v tiste čase.
Na "Kisto za drva" je stric montiral kolesa, da smo babico vozili po hisi.
Da bo dobili kaknse bergle, kaj sele vozicek.po nekaj letih so nam sorodniki iz Ljubljane zrihtal nek amortiziran invalidski vozicek. Nekako so prišli do rabljenega, ne vem kako. Tako starega , da ko sem par let kasneje sel po nek del v Sočo, so rekli da teh delov ze 20 let ni vec.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.988
2.434
113
Pomurje
Sploh se mi ne kolca po jugi, sem zaprisežen kapitalist.
Lupam na polno, kjer se le da. Po novih normativih je to sposobnost.

Da pa se ni delalo in gradilo nič, me pa razkuri, ker to enostavno ni res. Bili smo veliko bolj samooskrbi kot smo danes.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in jest5

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.988
2.434
113
Pomurje
Sem štajerc, ne prekmurec, sem pa svoj čas veliko delal po pomurju. Še danes se spomnim tam okoli leta 2000, ko sma z mojo drago prvič šla v Lendavske toplice. Ko sma šla pešaka malo po Lendavi, to je bilo kot divji zahod, takoj po tem ko so vas zapiustili bratje Dalton.
Danes je malo drugače, kmetje so se razvili, Lindl, Hofer in ostali trgovci so se razširili in dajejo videz razvitosti. Murska se je precej spremnila na bolje. Ampak vse to nima nobene veze kako je pod Titejom postalo vse OH in sploh.
Višek pameti, ko je lidl hofer merilo razvitosti.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.653
514
113
Ja, ko se je prikazal Tomaž Terček, stroga tišina... slutili smo, ne vedeli, kaj bo rekel. ''Umrl je tovariš Tito.'' Obstali smo brez besed, čez čas je pa bica rekla ''zdaj bo pa vojska, ko ni več Titona''... Kako prav je imela. Pet let po tem sem šel v vojsko, čez nadaljknih pet let je pa res zaropotalo.
moj fotr je bil v Titovi gardi, služil vojsko - jaz pa 1998 v Častni četi, smeh
V naši ulici je živela ena izmed višjih med. sester, ki so skrbele za Tita v kliničnem v LJ: vedno jo je pripeljal in v kratkem času odpeljal nek vladni avto - da se ne bi slučajno izvedelo za njegovo realno zdr. stanje

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.309
6.399
113
blizu močvirne prestolnice
Sploh se mi ne kolca po jugi, sem zaprisežen kapitalist.
Lupam na polno, kjer se le da. Po novih normativih je to sposobnost.

Da pa se ni delalo in gradilo nič, me pa razkuri, ker to enostavno ni res. Bili smo veliko bolj samooskrbi kot smo danes.
Lažeš sam sebi. Ampak ok to je tvoja stvar
Pravi nacionalist ne fašist ne neonacist ne nacist, nacionalist je tisti, ki v prvi vrsti pomaga ustvariti zdrave socialne razmere, kot je temelja vzgoja vsakega posameznika. Samo kdor z vzgojo in šolanjem spozna kulturno, gospodarsko in predvsem politično veličino lastne domovine, bo postal ponosen, da sme biti pripadnik našega ljudstva. Kajti borimo se lahko samo za nekaj, kar ljubim ,ljubim samo kar spoštujem in spoštujem tisto kar vsaj poznam. Ne pa neke tuje narode in voditelje, ki so nam vladali ali nam hočejo vladati.

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.926
7.599
113
da se ne bi slučajno izvedelo za njegovo realno zdr. stanje

Eeeee, iskal ta članek:

"V mesecu dni so recimo pojedli – oziroma vsaj plačali – 100 kilogramov svinjskega mesa, 31 kilogramov baby beefa, 18 kilogramov budžole, več kot 15 kilogramov pršuta in 90 kilogramov konzervirane šunke. Mesečno so spili kar 91 steklenic viskija, 20 steklenic ruma, 11 steklenic vodke ter kar 100 litrov vina," portal 24 ur, ki povzema poročanje iz oddaje Svet na Kanalu A.

Na srečo se moderni Levičarji precej zgledujejo po Jugi:

1746708185379.png