Umro je drug Tito

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.914
7.591
113
Dejstvo je da to kar so storili Nemci vas ne moti. Moti vas pa boj proti Nemcem. Karkoli pišem tega dejstva ne spremeni. Lahko se sprenevedate kolikor želite, ampak dejstev ne morete spremeniti.

A si ti puknjen da take zaključke pišeš? Preberi še enkrat zadnje 3 strani o čem se sploh pogovarjamo.

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.505
-1.053
48
Valparaiso
Tudi partizanstva ni treba poniževati.
Treba je obsojat domobranstvo, ustastvo in četnike. Zaradi njih so ljudje po slovenskih gozdovih in rovih.
In tu se stvar zaključi.

Ne pa da se prvo relativizira izdajalce, da bi na koncu se plošča tako obrnila, da so bili partizani zločinci...

To pa je samo v Sloveniji možno.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.700
4.604
113
50
Na sončni strani ALP
GqHFwEhW8AA7p_X.jpg
FB_IMG_1746479193163.jpg

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: luciano in sixpower

netko

Guru
25. jul 2007
7.040
2.359
113
Dejstvo je da to kar so storili Nemci vas ne moti. Moti vas pa boj proti Nemcem. Karkoli pišem tega dejstva ne spremeni. Lahko se sprenevedate kolikor želite, ampak dejstev ne morete spremeniti.
ta je najbolj deb.ilna v celi debati... in človek res ne ve a ti to resno
boj proti nemcem je bil edina prava reakcija, revolucija in razredni boj, ki se je dogajal vzporedno in po vojni pa je zavržno dejanje in prikimavajo mu lahko samo priviligiranci in profiterji tistega sistema in očitno se identificiraš v tem krogu, drugače si ne gre razlagat, p ada ne bo pomote nisi edini

netko

Guru
25. jul 2007
7.040
2.359
113
Tudi partizanstva ni treba poniževati.
Treba je obsojat domobranstvo, ustastvo in četnike. Zaradi njih so ljudje po slovenskih gozdovih in rovih.
pa kdo za vraga ponižuje vojake partizane???
obsoja se politkomisarje in ostalo strukturo, ki je partizanstvu naredila veliko črno piko in to v imenu ideologije in veliko tega krepko po koncu vojne

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.914
7.591
113
Meščanom se je vedno godilo bolje kot ljudem na podeželju. Tudi v komunizmu.

Drži. Po vojni so prišli komunisti in kmetom ukradli, pardon, nacionalizirali lastnino. Meščanom pa niso imeli kaj vzeti.

In kmetje so z največjim zadovoljstvom podarili državi svoje premoženje, tisti ki niso... pa so bili itak kolaboratorji in so si zaslužili svojega konca.

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.744
2.685
113
Drži. Po vojni so prišli komunisti in kmetom ukradli, pardon, nacionalizirali lastnino. Meščanom pa niso imeli kaj vzeti.

In kmetje so z največjim zadovoljstvom podarili državi svoje premoženje, tisti ki niso... pa so bili itak kolaboratorji in so si zaslužili svojega konca.
... med vojno so prišli koministi in partizani ...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.548
6.746
113

No in to točno se je zgodilo staremu MrDacotu. Na v takratni regiji je bil največji kmet, seveda dokler ni prišla KPJ in vse vzela, v vasi dodelila kolibo s podrto štalo in eno kravo. Mogoče bo kdo razumel moj srditi bes proti komunjaram, ki je več kot očitno zapisan v genih celotne familije.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

dask

Majstr
21. sep 2023
577
652
93
Od kdaj je klanje ljudi in metanje v brezna boj proti Nemcem? In ja, to so izvajali partizani. Nimam nič proti odporu, NOB in partizanom, imam pa proti takim, katerim so povojni poboji normalni.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.471
11.463
113
kod Džej-Zija
No in to točno se je zgodilo staremu MrDacotu. Na v takratni regiji je bil največji kmet, seveda dokler ni prišla KPJ in vse vzela, v vasi dodelila kolibo s podrto štalo in eno kravo. Mogoče bo kdo razumel moj srditi bes proti komunjaram, ki je več kot očitno zapisan v genih celotne familije.
Snečer ti bo razložil, da je bila koliba zadostno nadomestilo.

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.914
7.591
113

Mojim sorodnikom se je isto zgodilo. Velekmet, med vojno šivali uniforme partizanom... po vojni vse vzeli. Gospodar se je zabunil, je dobil z kopitom puške po glavi, hoteli so ga že naložiti na tovornjak, ko je žena zavpila da kaj se gredo, da saj so jim ja med vojno šivali uniforme in jim hrano dajali, kazala plaketo za zasluge... potem so ga pustili. V zameno so dobili parcelo za Bežigradom, katera je bila takrat ničvredna.

Ampak po besedah nekaterih tu gor je bil kolaborator in bi si zaslužil končati v breznu.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.474
9.820
113
A veš kok takih besov bi lahko potem vsi nosili s sabo in ti jih boš očitno še na svoje froce prenesel.

• Všeč mi je
Reactions: jest5 in jonny77