UCB-C Powerdelivery

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.744
4.732
113
Prvo kar sem prilepil je zgolj pretvornik iz USB-A na USB-C izhod, s tem, da podpira 10 Gbps hitrost. Napajanje je odvisno od matične plošče. Drugi je pa kompleten USB hub, ki očitno podpira 1,5A toka na napravo. Rdeči porti podpirajo samo hitro polnjenje, ne pa tudi prenosa podatkov. Še gledam, če kje najdem kakšnega z recimo 3A na port s prenosom podatkov, ampak tole je kar redko.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.744
4.732
113
Tale Ima 1,5A na port. Žal mi pri najboljši volji ne uspe najti ničesar v taki kombinaciji. Večina USB 3.2 Hubov podpira tam do največ 12W napajanja na port, mogoče kateri 15W. Še najboljše napajanje ima najbrž res tisti Startech, ki si ga dodala zgoraj, je pa hitrosti 5 Gbps (600MB/s). Verjetno tvoja naprava ne rabi takšne hitrosti ali? 10Gbps (1200 MB/s) je načeloma uporaben, če moraš res hitro kam prenesti ogromno količino podatkov.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.744
4.732
113
Pa gledam sedaj tudi tega, ki si ga prvega dodala in ne vem kaj naj si mislim, zgoraj piše:
  • FAST CHARGE SUPPORT WITH BC 1.2: Charge up to 2.4A (12W) on any port up to 20W maximum shared between all connected devices using included external 5V 4A universal power adapter (NA/JP, UK, EU, AU)

Spodaj pa piše:

With three fast-charge ports, this hub helps ensure that your tablets and smartphones are charged and ready to use when you need them. Each USB-A port supports USB Battery Charging Specification 1.2, so you can charge and sync up to three devices simultaneously. (The charge provided depends on the number of devices connected and the amount of power each device draws. The hub’s USB-C port does not support charging.)

Saj ne vem ali se zajebavajo ali kako naj bi to bilo mišljeno.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.287
7.707
113
V mojem prvem postu so zahteve in izgleda, kot da je 5GB dovolj. Bom nabavila tega startecha, pa bomo videli, a bo dovolj ali ne...

kaj pa ona prva varianta. S PCIe kartico? Specifikacije desktopa so v prvem postu. Mi je gemini ponudil ustrezno?
Hub je bolj komot, samo ce ne bo delalo, zna biti tole tudi OK:
Tukaj me potem bolj heca dolzina kabla, ker original prilozen je 2,5m in mi potem ravno malo zmanjka. Pa bi potem mogla se iz kablov doktorirat. Samo tole moram usposobit!

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.744
4.732
113
Tisti link, kjer piše zahteve je seznam tega kaj katera verzija USB standarda podpira. To je v bistvu generični podatkovni list, ki ga lahko najdeš tudi med več slikami na internetu in ni vezan na tvojo napravo. Kot sem dejal, dokler ne vem za katero napravo gre ali vsaj za kakšen tip naprave gre je vse skupaj zgolj ugibanje.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.287
7.707
113
Pa gledam sedaj tudi tega, ki si ga prvega dodala in ne vem kaj naj si mislim, zgoraj piše:
  • FAST CHARGE SUPPORT WITH BC 1.2: Charge up to 2.4A (12W) on any port up to 20W maximum shared between all connected devices using included external 5V 4A universal power adapter (NA/JP, UK, EU, AU)

Spodaj pa piše:

With three fast-charge ports, this hub helps ensure that your tablets and smartphones are charged and ready to use when you need them. Each USB-A port supports USB Battery Charging Specification 1.2, so you can charge and sync up to three devices simultaneously. (The charge provided depends on the number of devices connected and the amount of power each device draws. The hub’s USB-C port does not support charging.)

Saj ne vem ali se zajebavajo ali kako naj bi to bilo mišljeno.

Od vceraj na danes sem pregledala nebroj hubov s takimi konfuznimi specsi. Glumijo glive tako, da ce ne dela, recejo lahko, ja saj piše. Pišejo pa vse mozne variante, ena bo ze ta prava - ali dela ali pa ne.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.744
4.732
113
Ce slucajno usb-c ne dela, lahko dam najbrz pa tale adapter na usb-a v ta klincev hub in potem kabel notri?
Da. Sicer ugibam, ker se mi niti ne sanja za kakšno napravo gre ampak jaz bi na tvojem mestu skušal najprej samo s tem adapterjem direktno na USB zadaj na računalniku, ker bo najcenejša investicija, nato pa greš po hub, če slučajno ne bi delovalo. Tretja opcija je potem tudi tista PCIx kartica, ki po specifikacijah nudi 5V 3A na USB-C ampak resnično dvomim, da bo to potrebno.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

jezek

Guru
24. jul 2008
4.706
2.013
113
Rsbi anslni exxxtraktor turbo 16V. To ne bo delalo na ničemer, razen na dedicated device