V ljubljani vecina. Vsaj statisticno. Metro in city imata enotno tarifo 24/7. Metro ima se eno tarifo za narocilnice ter novoletno ki je enaka enotni celoletni tarifi od zmajckov.
kdor pa uporablja taxije s ceste (to je termin za taxiste ki delajo sami brez centrale) pa pac rad kocka… tam majo pa tud po 10 razlicnih tarif
Tako je, problematični so samo TAXI iz ceste, kateri so večinoma priložnostni taxisti in iščejo fure pri katerih na hitro zaslužijo par 10€ za par km
in zaradi takih taxistov so potem tudi ostali na slabem glasu in ti taksisti "prežijo" na turiste in jih poizkušajo drago prepeljati iz popularnih lokacij...
Sem kar reden uporabnik Taxija v LJ in nikoli nisem imel slabe izkušnje z njimi, včasih kdo vpraša pa kateri poti greva, če so dve možnosti
in nihče me ni še poizkusil peljati kje drugje in skoraj vedno jim dam še napitnino, sploh če me furajo ponoči...
Vedno naročam preko aplikacije ali pa kličem dispečerski center...
UBER je klical praktično vse, ki imajo registrirano TAXI dejavnost v LJ in okolici in jim ponujal da delajo z njimi, ponujal bonuse na začetku,
večinoma bodo z njimi delali prav tisti, ki nimajo interne pri Metroju ali City, torej tisti ki običajno pobirajo iz ceste ali pa tisti ki imajo
večinoma svoje stranke, to bodo pa vzeli še za dodatno, ker nimajo interne pri Matro ali City, ker je ne morejo dobiti/so zgubili
ali pa se jim ne izplača plačati pavšala za dispeč ker premalo delajo...
Zanimivo bo videti, kakšne bodo cene čez pol leta in eno leto.
Vsekakor je pa to dobra rešitev za turiste, ki so navajeni Uberja in se bodo rešili (vsaj dela njih) taxistov ki pobirajo folk
na turističnih lokacijah in jim drago računajo prevoze.