Ja to pa bo jeba.... pol je z drobnarijami konc..... oz velikie količine istega izdelka.![]()
Pri Slovencih priljubljeno naročanje s kitajskih platform bo dražje
Od 1. julija 2026 dalje bo treba za pošiljke v vrednosti do 150 evrov, ki prihajajo iz držav zunaj EU, plačevati dajatev v višini tri evre na izdelek.forbes.n1info.si
Na vsak izdelek v vrečki 3 evre.
Še vedno mislim da ne bo tako hudo. Kako pa telefoni (in ostali artikli) ki so višjih vrednosti prihajajo v EU brez carine sedaj?Ja to pa bo jeba.... pol je z drobnarijami konc..... oz velikie količine istega izdelka.
Stvari za euro se ne bo splačalo več naročat, jih boš pač 10 naročil pa 9 prodal na bolhi naprej, konkurenca našim trgovinam ki pukijo od kitajcev pa tu prodajo s 500% maržo (preverjeno)Ja to pa bo jeba.... pol je z drobnarijami konc..... oz velikie količine istega izdelka.
Sam bom šel pa po kakšno stvar ki jo res "nujno" rabim v Tedi. Saj kvalitetna je približno enaka.Stvari za euro se ne bo splačalo več naročat, jih boš pač 10 naročil pa 9 prodal na bolhi naprej, konkurenca našim trgovinam ki pukijo od kitajcev pa tu prodajo s 500% maržo (preverjeno)
), kot kakršnekoli nuje.Hobi......ja.....pač nič nujnega...za gušt......Sam sem za hobi elektro projekte, dele za traktor (dva popolnoma enaka senzorja staneta manj kot en senzor pri nas) in še kup drugih reči na AE verjetno naročil že čez 100 paketov. Če bi jih naročil pri nas bi za iste stvari (tiste, ki jih je sploh možno kupiti) plačal tam ene 300% več. Se pozna.

Jgb. Se pač lotevam marsičesa. Od sestavljanja baterijskih packov, popravljanja vsega za kar sem prepričan, da bo sicer itak za odpad, arduino, ESP projekti, računalniki, sedaj sem se vrgel še v CanBUS oz. ISOBUS, ker bi rad Opensource navigacijo za traktor povezal na stroj z ISOBUS kontrolerjem. In za te reči se pač rabi veliko drobnarije, katero imajo kitajci skoraj vso na zalogi.Hobi......ja.....pač nič nujnega...za gušt......
Koliko paketom od 1oo bi se težko odpovedal, in bi trpel Prometejeve muke .
3€ ,.. več na izdelek za hobi , je pač mišji kur.ac.
![]()
No potem so itak sami +i....tako da 3€ ni problem.Jgb. Se pač lotevam marsičesa. Od sestavljanja baterijskih packov, popravljanja vsega za kar sem prepričan, da bo sicer itak za odpad, arduino, ESP projekti, računalniki, sedaj sem se vrgel še v CanBUS oz. ISOBUS, ker bi rad Opensource navigacijo za traktor povezal na stroj z ISOBUS kontrolerjem. In za te reči se pač rabi veliko drobnarije, katero imajo kitajci skoraj vso na zalogi.

Eh, naj te ne bo sram, saj neizmerna sreča in veselje ki so jo prinesli ae, temu in ostali pač odtehta moralnega mačka.Sami smo si krivi, da smo na tako sebičen način leta sabotirali vrhunec evropske podjetniške iniciative (t.j. preprodajo kitajske robe s 1500% maržo). Sebi bi podjetniki kupili jahte, ki bi nam olepšale pogled na zanemarjene obale, z davki, ki bi jih ti podjetniki plačali, pa bi lahko ubogim cigančkom kupili zvezke za šolo ali omogočili zaščito in varno življenje 10 članskim družinam iz Kosova.
V dno duše me je sram kakšni smo in kako ne vidimo širše slike.

Mimogrede bom malo dreznil.![]()
Pri Slovencih priljubljeno naročanje s kitajskih platform bo dražje
Od 1. julija 2026 dalje bo treba za pošiljke v vrednosti do 150 evrov, ki prihajajo iz držav zunaj EU, plačevati dajatev v višini tri evre na izdelek.forbes.n1info.si
Na vsak izdelek v vrečki 3 evre.
Dnar mora kroźit.Jaz priznam da sem do sedaj kupil za ene 5 jurjev robe, od tega max jurja uporabnega. Ostalo se valja v vreckah v kistah v kleti, po omarah, pod posteljo.....