Trgovina TEMU

kiki

Zelenc'
21. mar 2013
18
7
3
Uvaja se na ravni EU. Gre seveda za rop pri belem dnevu, da se zaščiti naše trgovce, ki ti bojo enak izdelek prodali z 250% maržo. Boš pa lahko izbiral, ali boš z višjimi cenami vzdrževal trgovca ali proračun.
Carinile se bodo pošiljke v vrednosti več jot 150€, kar je manj pa 3€ na pošiljo Tako sem jaz razumela, naj me kdo popravi, če je drugače.
Velja pa os 1.7. dalje

sass

Guru
1. sep 2007
5.325
974
113
hm, v kolikor bo 3 eur na pošiljko, bo kitajc združil 100 pošiljk v en velik paket ter ga poslal kakemu Ferencu nekam na mađarskem (fizična oseba!), kjer ga bodo najprej ocarinili, nato pa razrezali ter posamezne pošiljke razposlali naprej po evropi, s pribitkom 3 cente/pošiljko za carino.

_Freak_

Zelenc'
30. jun 2025
26
13
3
Vem da je tema v zvezi s TEMU. ampak meni že nekaj časa, naročila naročena pri različnih trgovcih na Aliexpress (več manjših pošiljk vsaka v svoji vrečki) združijo v eno večjo "vrečko" in dostavijo na dom. Nevem pa, če to naredijo že na Kitajskem v kakšnem zbirnem centru ali potem ko že pride v Evropo.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.513
4.585
113
hm, v kolikor bo 3 eur na pošiljko, bo kitajc združil 100 pošiljk v en velik paket ter ga poslal kakemu Ferencu nekam na mađarskem (fizična oseba!), kjer ga bodo najprej ocarinili, nato pa razrezali ter posamezne pošiljke razposlali naprej po evropi, s pribitkom 3 cente/pošiljko za carino.
To seveda ne bo res. Vsak order se bo avtomatsko zaračunal z 3€ pribitka tako kot DDV za državo v katero pač gre. To bo avtomatika.
ps Kitajca boli k.... on bo še vedno prodajal veselo, eu kupec pa pač požalval drobiž.

tko je, pa prosim brez nekih teorij. EU sama ni tolk neumna kot se zdi na prvo žogo iz tvojga posta. Še več Temu bi stemi praksami fasal kazen, da se mu to tudi ne izplača.

Še enkrat Kitajca boli... on bo naprej haral. Mi bomo za ceno ene bele kave pač požalval ta znesek.
tko je .. .še zmeraj se splača in to je vse kar šteje.

Že dejstvo je da teorija ne pije vode je denarni tok, ki ne gre na madžarsko temveč na Kitajsko. Če pa je roba v EU pa je to na Temuju jasno označeno! V tem primeru je carinska obveznost že rešena. Če piše da je local storage.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.203
4.258
113
Najmanj dva paketa sem ta mesec (pred par dnevi) dobil iz Kitajske (Ali) - nikjer dodatnih stroškov, ali kakršnihkoli sprememb.

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.403
888
113
tam ko se terc po tori rola
Evo, novica o tem. Vedite pa, da se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha. Saj piše, da bo ta ukrep v veljavi, dokler se EU in Kitajci ne dogovorijo... Podobna panika je bila z davkom, pa so potem Kitajčki uredili, da se sproti odvaja. Po moje bodo malo dvignili ceno (Kitajčki) ali pač odvajali del zaslužka evropskih lakomnežem...

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.513
4.585
113
Evo, novica o tem. Vedite pa, da se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha. Saj piše, da bo ta ukrep v veljavi, dokler se EU in Kitajci ne dogovorijo... Podobna panika je bila z davkom, pa so potem Kitajčki uredili, da se sproti odvaja. Po moje bodo malo dvignili ceno (Kitajčki) ali pač odvajali del zaslužka evropskih lakomnežem...
Jest osebno mislim, da ta davek Kitajce ne moti. Njihovi produkti so še vedno tako poceni, da 3€, ki jih itak plača EU potrošnik ne Kitajc zanje ne predstavlja nobene težave. Kvečjemu +, da imajo v pogajanjih na zunanjetrgovinski menjavi en argument več o zunanjetrgovinskem neuravnovesju.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

sad

Guru
24. avg 2007
23.065
11.873
113
Baje naj bilo za vsak izdelek 3 eur. Torej čei maš 5 istih izdelkov v paketu bo le 3 eur, če bodo pa različni izdelki, bo pa 15 eur.

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.266
5.369
113
V osnovi izkoriščajo naš sistem, kjer se pričakuje neskončna rast. In če želiš neskončno rast, da bojo delničarji zadovoljni moraš ali neskončno dvigovati cene, kar vpliva na kupno moč ali pa preseliti proizvodno na Kitajsko in služiti s prodajo končnega izdelka, kar pa ravno tako ne gre v nedogled, ker bo slej ko prej za 50% cene na trgu kitajska kopija. Ujeti v zanko.