Zakaj je omenjan diesel kot edina alternativa hibridu? In zakaj bi nekdo sploh kupil dizla leta 2025, to mi ni jasno. 
Jaz sem corollo 1.8 zamenjal za passata 2.0 tsi, z 220 konji in dsg menjalnikom. Avto je tih (se tudi dere, ko je dcc v sport in pritiskas) in miren, dsg dela vrhunsko, leti pa tako, da raje ne omenjam (pa je trenutno se na serijskem softveru, z modificiranim gre easy na 300 konjev). Ravno cez vikend sem sel do Beograda in nazaj, cez Hrvasko je slo vecino casa 160-170, od meje do Bg pa po omejitvah, ker imajo sekcijsko merjenje. Koncna poraba je bila malce preko 8 litrov, kar se mi zdi za take zmogljivosti zanemarljivo. 
Traktor mi z vsemi svojimi tezavami (adblue, sobe, visokotlacne pumpe, vibracije, zvok) ni bil alternativa, sploh ne za picla dva litra razlike v porabi. In se vedno ne razumem, zakaj se ob vseh modernih bencinarjih folk odloca za dizle. 
Corolla se odlicno obnese na regionalkah, najbolje pa seveda v mestu. Avtocesta zal ni obmocje kjer bi ta avto blestel (vsaj 1.8 ne), ker je atmosterski bencinar enostavno presvoh. Kot celota pa je se vedno super avto in mi nikoli ni bilo zal, da sem kupil novo takrat (ker je bila leta 2019 res noro ugodna za to kar je nudila).