Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

jezek

Guru
24. jul 2008
5.031
2.180
113
Točno isto jaz opažam pri 1.8 140km verziji. Ni neke bistvene razlika proti bencincu ali dizlu podobne zmogljivosti. Edino dere pa se karjola ko zmešana, to pa ja.
In tudi poraba je od 130kmh naprej višja kot pri dizlu
Pa 140 konjski dizel gre ene 220, tele pizdarie pa koliko?

luka51

Guru
16. avg 2007
15.261
6.589
113
. Edino dere pa se karjola ko zmešana, to pa ja.
To pa težko rečeš. Dr se je prius 3. Gen ko zmešan pa al pa auris.
To kaj je v zadnji karjoli 140 konjski ni več niti približno ko zmešan. Tu se mi v hrupu na ac ne pozna kaj dosti ko je hrib. Ko sn šel s prius+ se je na fsakem bregu druzina zbudla, pa mala zadi vedno prestrašeno čakala ati ka bo bat vun pogledal. Sn jo mogo mirit eh ne ni panike to je normalno.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.448
896
113
EU
Sem vozil nekje po gorovju v tujini, ker gre pač cesta tam tako mimo, da se voziš veliko gor in dol in je vse lepo dokler se ta mala baterija ne izprazni, potem se pozna, da ti je zmanjkalo malo moči oz. da motor ne dobiva več toliko pomoči od e-motorja. Seveda ko greš dol, se spet baterija hitro napolni itd. Ampak ni pa seveda zdaj problem, da ne bi mogel v klanec, le da ne moreš več prehitevati tako hitro ostalih (v klanec) kot si lahko le nekaj sekund prej.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.313
379
83
Zakaj je omenjan diesel kot edina alternativa hibridu? In zakaj bi nekdo sploh kupil dizla leta 2025, to mi ni jasno.
Jaz sem corollo 1.8 zamenjal za passata 2.0 tsi, z 220 konji in dsg menjalnikom. Avto je tih (se tudi dere, ko je dcc v sport in pritiskas) in miren, dsg dela vrhunsko, leti pa tako, da raje ne omenjam (pa je trenutno se na serijskem softveru, z modificiranim gre easy na 300 konjev). Ravno cez vikend sem sel do Beograda in nazaj, cez Hrvasko je slo vecino casa 160-170, od meje do Bg pa po omejitvah, ker imajo sekcijsko merjenje. Koncna poraba je bila malce preko 8 litrov, kar se mi zdi za take zmogljivosti zanemarljivo.

Traktor mi z vsemi svojimi tezavami (adblue, sobe, visokotlacne pumpe, vibracije, zvok) ni bil alternativa, sploh ne za picla dva litra razlike v porabi. In se vedno ne razumem, zakaj se ob vseh modernih bencinarjih folk odloca za dizle.

Corolla se odlicno obnese na regionalkah, najbolje pa seveda v mestu. Avtocesta zal ni obmocje kjer bi ta avto blestel (vsaj 1.8 ne), ker je atmosterski bencinar enostavno presvoh. Kot celota pa je se vedno super avto in mi nikoli ni bilo zal, da sem kupil novo takrat (ker je bila leta 2019 res noro ugodna za to kar je nudila).

jezek

Guru
24. jul 2008
5.031
2.180
113
Z izbiro bencinca se sicer strinjam, je pa verjetno enako kvarljiv kot dizel, in razen adbluja faše vse "dizel" tegobe....verjetno še prej kot dizel. Poleg tega ti bo na bencincu šoba naredila več škode kot na dizlu, pa še garež zaradi DI povzroči lahko kabum pri mnogo nižjih kilometeih kot je lajftam dizla...

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.313
379
83
Ne bo, ker ima CXDA tip motorja kombiniran vbrizg, torej direktni in v sesalni kolektor. :)
1751616920650.png

Po mojem preverjanju je najvecja sibka tocka tega motorja vodna crpalka in termostat, tisto plasticno ohisje. Zamenjas enkrat pa je. Pa senzorji pritiska v menjalniku bodo verjetno odpovedali nekoc, to se skoraj vsem zgodi - ne deluje prevec komplicirano popravilo. Kar se pa ostalega tice se bom pa pustil presenetit. :)

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.448
896
113
EU
Kot celota pa je se vedno super avto in mi nikoli ni bilo zal, da sem kupil novo takrat (ker je bila leta 2019 res noro ugodna za to kar je nudila).
To je res. Takšne ponudbe se ne zgodijo vsak dan. To je definitivno bil eden najboljših nakupov v življenju, da dobiš toliko muzke za ta denar.:nazdravje:

Zdaj pa gledam te EV reveže, koliko plačuje za ta e-krš :bonk:

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.448
896
113
EU
Med mojim nakupom Corolle leta 2019 in če bi jo hotel kupiti sedaj je 7000 evrov razlike, pa vsega sploh še naklikal nisem:oops1:
(je seveda vmes že malo posodobljena verzija, mal več konjev pa to, ampak vseeno)

Steve

Guru
13. avg 2007
10.367
2.448
113
Z izbiro bencinca se sicer strinjam, je pa verjetno enako kvarljiv kot dizel
Edino kar je je tu verjetno, je da trosiš drek ker se ti sploh ne sanja o čem govoriš. Moderni dizli danes vlačijo celo kemično tovarno zraven, da jih še sploh spustijo na cesto. Bencinci nimajo četrt te navlake not

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.448
896
113
EU
In če bi se danes odločal, bi jo kupil ali ne?
7000 evrov več (s tistimi kao popusti na strani) je vprašanje, definitivno se ni moja plača za toliko povečala, al pa kreditna sposobnost. Bi moral sedaj ponovno pregledati ves trg, kaj sploh imam na voljo za ta denar danes (tako kot sem moral takrat). Ampak leta 2019 je takratna ponudba bila idealna.

• Všeč mi je
Reactions: kajpace