Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.705
240
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Da ne bomo vsega pomešali. Je več različnih načinov: recimo gretje hladilne tekočine (in potem pihanja toplega zraka) - Webasto, pa grelec na elektriko, ki zgolj piha notri topel zrak (neke vrste kalorifer), pa dogrevanje gretje hladilne tekočine s pomočjo elektrike dokler je hladilna tekočina še hladna (PTC) ...

Ampak Toyotini hibridi so znani, da se hitro segrejejo. Za naše kraje čisto sprejemljivo. V Skandinaviji pa dodajajo Webasto ali pa tisti kaloriferček (vidim na računu, da je naknadno vgrajeno).
Toyotini hibridi delujejo v Atikonsonovem ciklu. Zato so pri nižjih vrtljajih malo bolj leni in z manj navora. To takrat nadomesti elektrika. Zato pa so bolj varčni in učinkoviti in večino časa je tudi vzpostavljeno delovanje v najbolj učinkovitih vrtljajih. Res se hitro segreje tudi zato, ker vodna črpalka ne poganja hladilne tekočine, dokler je ta hladna. Šele ko se segreje, računalnik da signal, da zadeva požene (pač električno).
hvala za to razlago!

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.705
240
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Dve zadevi iz moje strani; Motor pri corolli 2.0 se res presenetljivo hitro ogreje. Tako da sam ne bi razmišljal o nekih dodatnih grelcih, ker res ni potrebe.
Druga zadeva; zadnje leto ali dve mi aplikacija myT kaže samo zadnje poti, nič pa glede porabe, daljinskih funkcij itd.. kot je to bilo preden so posodobili aplikacijo. Saj ne da to pogrešam kaj dosti, ampak vem da je to opcija pa je nimam. Any ideas?
ja, pri meni je podobno, sicer poti kaže, ampak ne kaže pa koliko je "Range" in kakšen je nivo goriva ... vem, da sem ob prevzemu avta nastavil, da mi javi, če sem pustil odprta okna (ali da vrata niso pravilno zaprta), da dobim "notification", ampak odkar imam avto, takšnega "notificationa" še nisem dobil, čeprav mi je avto že napisal "Window Open" ...

Generik

Guru
14. maj 2011
3.924
1.297
113
Meni niti tega ne kaže za okna ali karkoli, pa je prej to vse bilo. Kaže mi samo hybrid coaching z zelo omejenimi info pa skupne prevožene km. Totalno neuporabno. :) No, pa lokacijo vozila kaže.

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
164
20
18
Za okna in vrata pri meni kaže pod sliko avtomobila klik na -> View Status. Se pa tudi meni zdi, da je prej bilo več opcij, lifetime povprečna ipd. Daljinskih funkcij nikoli nisem imel.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.146
1.770
113

Priponke

• NAGRZEWNICA-ELEKTRYCZNA_edit_40101771775129.jpg
    NAGRZEWNICA-ELEKTRYCZNA_edit_40101771775129.jpg
    40,1 KB · Ogledi: 11

Generik

Guru
14. maj 2011
3.924
1.297
113
Za okna in vrata pri meni kaže pod sliko avtomobila klik na -> View Status. Se pa tudi meni zdi, da je prej bilo več opcij, lifetime povprečna ipd. Daljinskih funkcij nikoli nisem imel.
Te opcije sploh nimam. Kar imam je Service and Maintenance (History in Book) ter Hybrid coaching (Overiew in Trips). To je vse.

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
164
20
18
Vidim, da nimam zadnje verzije, če so še to odstranili je res žalostno. Že tako so zelo oskubljene opcije, kje sem parkiral si zaenkrat še zapomnim, tisti coaching pa tudi ni uporaben.