Test pomivalnih strojev

damirj

Guru
9. maj 2012
6.206
2.925
113
Maksimum se dalec ni dosezen. Pomivalec v bifeju opere kozarce v 1 minuti, kroznike v gostilni takisto. Res da je cena od x3 do x10, ampak so tudi zahteve po cistoci in trajnosti 100x visje....

Za kuhinjo v hiši to ni, preglasno, prevelika poraba vode, posebna čistila ipd...

19. jul 2007
3.129
1.878
113
Sami uporabljamo za pomivalca že veliko let nekaj srednjega od Boscha. Kar mi gre vrhunsko na živce je, da po pranju v nedogled piska in ne odpre vrat sam (da gre vročina in para čim prej ven in se posoda hitreje posuši). Enako tudi ne posuši dobro kakšnih plastičnih zadev (kot se hvalijo, da sedaj pa jo).

Vse ostalo se mi zdi, da dela kot mora, prva vrsta za pribor je odlična ravno zaradi lahkega pospravljanja,
Bosch Serie 6 , letnik 2019 - piska samo enkrat, sam odpre vrata, da se celo noč suši posoda (zvečer pospravimo, timer na 22:00 in je to to).

Cukrčki, ki so mi všeč (pa vem, da nima samo Bosch):
- projekcijska lučka na tla za čas
- 3 košara za pribor (res sem velik fan le-te)

Po drugi strani, imamo Wi-Fi povezavo, pa mi ni prišlo na pamet, da bi priklopil pomivalca na Wi-Fi.

• Všeč mi je
Reactions: NeBluzi

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.768
1.656
113
Ko se pogovarjate o zivljenjskih dobah strojev, je zraven dobro omeniti, koliko krat dnevno/tedensko stroj laufa. Kolegu dela Beko ze 10 let. A ne pove, da dela mogoce vsake 3 dni. Od je na poti po teden, dva s tovornjakom. Hci studira in je v dijaskem. Zena pa vcasih je pri starsih. Nas mes drugim pa laufa vsaj 2x dnevno.

Tako bo en stroj v 10 letih naredil 1200 cikov, drug pa 7300.

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.441
308
83
Bosch Serie 6 , letnik 2019 - piska samo enkrat, sam odpre vrata, da se celo noč suši posoda (zvečer pospravimo, timer na 22:00 in je to to).

Po drugi strani, imamo Wi-Fi povezavo, pa mi ni prišlo na pamet, da bi priklopil pomivalca na Wi-Fi.
No, moj je star 15 let. U ja, projekcija časa bi bila kul ja. Wifi pa bi bil kul na pralnem in sušilnem stroju, ker imamo oboje v kleti in moraš hodit dol. Žena si sicer naštima odštevalni timer, da ve kdaj je konec, bi bilo pa kul, če tega ne bi bilo treba in javi stroj sam preko aplikacije.

22. jul 2007
15.054
2.595
113
125
No, moj je star 15 let. U ja, projekcija časa bi bila kul ja. Wifi pa bi bil kul na pralnem in sušilnem stroju, ker imamo oboje v kleti in moraš hodit dol. Žena si sicer naštima odštevalni timer, da ve kdaj je konec, bi bilo pa kul, če tega ne bi bilo treba in javi stroj sam preko aplikacije.
Za novo leto lahko ženi nabaviš pametne vtičnice za 5€, da bo dobila sporočilo na telefon kdaj je sušilec ali pralni stroj končal ;)

22. jul 2007
15.054
2.595
113
125
Ko se pogovarjate o zivljenjskih dobah strojev, je zraven dobro omeniti, koliko krat dnevno/tedensko stroj laufa. Kolegu dela Beko ze 10 let. A ne pove, da dela mogoce vsake 3 dni. Od je na poti po teden, dva s tovornjakom. Hci studira in je v dijaskem. Zena pa vcasih je pri starsih. Nas mes drugim pa laufa vsaj 2x dnevno.

Tako bo en stroj v 10 letih naredil 1200 cikov, drug pa 7300.
Res je, naš je v 3,5 letih naredil 1812 ciklov :obesise:

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.143
128
63
Samo je resna dilema to, kot rečeno Meni pralni stroj (Miele) dela 18 let, sušilni (Bosch) je delal 15 let, pomivalc (Bosch) 18 let, aja ko sem ga resetiral, zdaj ponovno dela, tako da še malo počakam z menjavo. Na šihtu recimo kupujemo pralne Bekote in jih menjamo na 3-4 leta, pa niso čisto čisto najcenejši.
Vem pa da lahko tudi nov Miele/Bosch shodi po letu, dveh tako da, zdaj pa bodi pameten.
Res je.Dan danes kak maš srečo,tako pa deluje zadeva.Nč ni več tako kvalitetno,kot je včasih bilo.Včasih,se je delalo na kvaliteto.Zdej se še dela samo na normo...ni važn končn rezultat...

sass

Guru
1. sep 2007
5.365
1.004
113

WIFI je uporabna zadeva. ko sem ga prvič zmontiral, sem dobil obvestilo, da je odtok zamašen. odklopil odtok in videl, da sem pozabil ven vzeti nek čep iz odtočne cevi.
zdaj sem pomivalca preko Home Connect aplikacije povezal na Home Assistant in ko konča s pomivanjem, otroka na telefon dobita obvestilo, da ga morata sprazniti.

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.743
5.548
113
Sodelavec je rekel, da jim samo na routerju vzameš dostop, do interneta.
Simpl in uspešno.
Res pa je, da niso takrat imeli še velikih mobilnih paketov