Test pomivalnih strojev

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.362
14.307
113
gre tudi za to, kolk maš vzdrževanja s tem, kolk lepo opere, kolk je tih, kolk so programi user friendly in podobne malenkosti... Dražji pač imajo to mal bolj porihtano.

Vem za najcenejši pralni stroj Beko, da ni primerjave od dražjega.... cist vsak stvar na njemu je bila kompromis... da se je opravičilo ceno... tako da najceneje nein danke...

• Všeč mi je
Reactions: Guinness

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.323
3.240
113
Ma ja, je pa tudi res da sam nisem nek strokovnjak, da bi lahko primerjal po 15 strojev različnih firm in vsega. Če je posoda, perilo oprano/posušeno je to meni ok. Res nisem nikoli kupoval najcenejših teh zadev, ampak ko sem kupoval pralni stroj mi je prodajalka razlagala o ne vem kakšnem bobnu, da je bolj prijazen za perilo al kaj jaz vem kaj, pa nej me koklja brcne, če bi glede tega v teh 20 letih opazil kakšno razliko od bobnov od low cost proizvajalcev.

zakon

Guru
16. maj 2008
9.777
1.281
113
toti Maribor
Bla,bla,bla. 90% je odvisno od pralnega sredstva, ki ga uporabljaš. Pa ne izumljajte tople vode. Vsak naj kupi kar hoče, mi pa gre na organ to forsiranje Boschov, pa Miele, pa .... Vsi naredijo svojo nalogo, problem je v vaših glavah. Je pa zanimivo, ko vidiš te vseznalce, kako splahnjujejo posodo preden jo dajo not:bonk:Še v življenju nismo nič spirali, pa nam je bogi Beko vse opral.

damirj

Guru
9. maj 2012
6.206
2.925
113
gre tudi za to, kolk maš vzdrževanja s tem, kolk lepo opere, kolk je tih, kolk so programi user friendly in podobne malenkosti... Dražji pač imajo to mal bolj porihtano.

Vem za najcenejši pralni stroj Beko, da ni primerjave od dražjega.... cist vsak stvar na njemu je bila kompromis... da se je opravičilo ceno... tako da najceneje nein danke...
Koliko programov na pomivalnem stroju pa rabiš oz uporabljaš? Jaz enega, občasno tako 1x na pol leta pa še hitri program za splaknit posodo, ki je notri ostala pozabljena ko gremo na dopust. Če bi dal isti program za pranje bi bilo tudi to ok. Pod črto, en program je dovolj, saj pomivalv ni ravno televizija.

• Všeč mi je
Reactions: Guinness

netko

Guru
25. jul 2007
7.425
2.849
113
Bla,bla,bla. 90% je odvisno od pralnega sredstva, ki ga uporabljaš. Pa ne izumljajte tople vode. Vsak naj kupi kar hoče, mi pa gre na organ to forsiranje Boschov, pa Miele, pa .... Vsi naredijo svojo nalogo, problem je v vaših glavah. Je pa zanimivo, ko vidiš te vseznalce, kako splahnjujejo posodo preden jo dajo not:bonk:Še v življenju nismo nič spirali, pa nam je bogi Beko vse opral.
to seveda sploh ni res

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.362
14.307
113
Koliko programov na pomivalnem stroju pa rabiš oz uporabljaš? Jaz enega, občasno tako 1x na pol leta pa še hitri program za splaknit posodo, ki je notri ostala pozabljena ko gremo na dopust. Če bi dal isti program za pranje bi bilo tudi to ok. Pod črto, en program je dovolj, saj pomivalv ni ravno televizija.
za pomivalca ene 3. več res ne.. niso programi glavni... recimo milko je v notranjosti cel rostfrei... šajna se po 8 letih znotraj kot na dan ena. Potem je relativno neslišen, in to šteje. zdaj če so vredne neke zadeve tolk pa tolk pa vsak sam presodi.

Aja pa še en aspekt, servis, ko pride do česa, da je pri roki.... Beko v naših krajih, bolj da kr nov stroj kupiš, pa rešeno. Tudi če je še v garanciji. Maš pač pol dva ko enga 3 mesece popravljajo ali čakajo na del... žalostne izkušnje sodelavcev.

Podobno je pri avtih in dodatni opremi. Pač vsak sam presodi, al mu je vredno skeširat za nek avtopilot 3kilo ali 7 kilo dodatnega in podobno. Pa če potem v praksi dejansko dela tak kot mora ali ne.

damirj

Guru
9. maj 2012
6.206
2.925
113
za pomivalca ene 3. več res ne.. niso programi glavni... recimo milko je v notranjosti cel rostfrei... šajna se po 8 letih znotraj kot na dan ena. Potem je relativno neslišen, in to šteje. zdaj če so vredne neke zadeve tolk pa tolk pa vsak sam presodi.

Podobno je pri avtih in dodatni opremi. Pač vsak sam presodi, al mu je vredno skeširat za nek avtopilot 3kilo ali 7 kilo dodatnega in podobno. Pa če potem v praksi dejansko dela tak kot mora ali ne.
Nekatere naprave so pač obsojene na to, da je uporabnostna (ne najdem boljšega izraza) razlika med najcenejšo in najdražjo premajhna, da bi se morali za to kaj pretirano sekirati, tudi če izbereš prvo. Pomivalc sodi v to kategorijo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.362
14.307
113
resno? že položaj in funkcionalnost predalov je 1 proti 100...

sej pravim če si celo življenje na osnovi in ne poznaš boljšega, pol je to to.. živiš dalje ;) :evil:

damirj

Guru
9. maj 2012
6.206
2.925
113
resno? že položaj in funkcionalnost predalov je 1 proti 100...

sej pravim če si celo življenje na osnovi in ne poznaš boljšega, pol je to to.. živiš dalje ;) :evil:
Ok, to pa res spremeni vse. Če te prav razumem, potem v najcenješega gre 1 krožnik, v najdražjega pa 100 krožnikov? :D Recimo da razumem predal za pribol posebej na vrhu, ampak mogoče sem samo jst čuden, ampak si ga ne želim več, ker je butasto tako zlaganje na predal, še bolj pa je butasto to pobiranje iz predala, en kos po en kos in zlaganje v predal v omari. Izgleda pa kot nekaj najboljšega po namazanem kruhu z nutelo ja.

Kakorkoli obrnem, v nobenega ne spravim 5L ekonom lonca, 40cm črne emalj posode za kuhat golaž in pa še pribora, krožnikov, kozarcev in šalc za 10ljudi. Ne grejo niti samo prvi dve :)

• Haha
Reactions: sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.362
14.307
113
LOL...ravno zgornji predal je najboljše po namazenem kruhu, žlice skup namečeš, vilice in nože pravtako.. potem pa vse skup z enim zamahom pobereš in vržeš v predal... plus da je predal zgoraj toraej na isti višini kot nekje predali za žlice..

sej pravim, če ne veš ne moreš vedet in ostani pri budgetu ;) klasika.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
3.870
-1.574
63
Zakaj potem vsi ne vozijo Dacie, saj te isto pripelje kot recimo Toyota od A do B?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.810
8.917
113
No pa te predale za pribor ima tako beko in potem cela vrsta proizvajalcev vse do mieleja. Tako da to je pač stvar ki si jo izbereš in čisto pri vsakem bo za to stroj dražji nekaj 10 eur.

damirj

Guru
9. maj 2012
6.206
2.925
113
LOL...ravno zgornji predal je najboljše po namazenem kruhu, žlice skup namečeš, vilice in nože pravtako.. potem pa vse skup z enim zamahom pobereš in vržeš v predal... plus da je predal zgoraj toraej na isti višini kot nekje predali za žlice..

sej pravim, če ne veš ne moreš vedet in ostani pri budgetu ;) klasika.
Verjetno boš moral ponovno prebrat, kar sem napisal. Meni z enim zamahom ne uspe pobrat vseh vilic in nožev in žlic iz predala, niti mi jih ne uspe tja noter zložit.. Oboje naredim prej, če imam košarico. Marsikako orodje, ki je romalo v košarico, ne morem postaviti v predal za pribor, pač pa ga moram dajati v drugo košarico za večji pribor, kar je spet isti k. Verjamem, da je odvisno tudi od tega, kje se nahaja predal s priborom in kje imaš korito in če imaš pomivalca ravno na sredini med obema, potem se mogoče izide, kdo ve :)

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.441
308
83
Sami uporabljamo za pomivalca že veliko let nekaj srednjega od Boscha. Kar mi gre vrhunsko na živce je, da po pranju v nedogled piska in ne odpre vrat sam (da gre vročina in para čim prej ven in se posoda hitreje posuši). Enako tudi ne posuši dobro kakšnih plastičnih zadev (kot se hvalijo, da sedaj pa jo).

Vse ostalo se mi zdi, da dela kot mora, prva vrsta za pribor je odlična ravno zaradi lahkega pospravljanja, ampak hkrati imam kolega, ki prisega na košaro, ker nima predala za pribor blizu in si raje košaro nese tja in potem zlaga. Torej vsakemu svoje.
Kar sem opazil pri novih boljših pomivalcih (Miele) je, da imajo več nastavitev nivojev in predali veliko lepše tečejo.
Program uporabljamo eden, občasno še enega drugega hitrega. Če bi pomil hitreje od 2.30 ure, bi bilo tudi ok. Pa da bi še več notri spravil tudi, samo tu je omejitev elementa.

Po domače se mi zdi, da so ti stroji dosegli nek svoj maksimum.

Pri pralnem stroju sem vzel mnogo let nazaj top Bekota. Ne vem...dela. Kolegica se hvali z Miele, ki ima kup funkcij, pa ne zna razložiti v čem je kaj bolje kot pri nas, edino serviserja pa pozna že na "ti", jest pa ne vem kje sploh je.

jezek

Guru
24. jul 2008
6.067
2.765
113
Maksimum se dalec ni dosezen. Pomivalec v bifeju opere kozarce v 1 minuti, kroznike v gostilni takisto. Res da je cena od x3 do x10, ampak so tudi zahteve po cistoci in trajnosti 100x visje....

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

jezek

Guru
24. jul 2008
6.067
2.765
113
Ce si ti ped*rćina ki ne zna kuhat in/ali ne razumeš tehnike...to ni moj problem. Babe bojo lahko komentirale ko bodo predstavljale resen odstotek chefov, in ko bodo zmontirale in/ali servisirale par komadov....

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: CLIO15 in sajkek

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.441
308
83
Maksimum se dalec ni dosezen. Pomivalec v bifeju opere kozarce v 1 minuti, kroznike v gostilni takisto. Res da je cena od x3 do x10, ampak so tudi zahteve po cistoci in trajnosti 100x visje....
Jah za domačo rabo je po moje to to. Cene gredo samo še gor, tehnološko pa vse stagnira. Ko sem gledal nove pomivalce v primerjavi z mojim 15 let starim...ne vidim nekega pametnega napredka.