Test pomivalnih strojev

tony

Guru
23. jul 2007
11.052
1.886
113
Malo off-topica:
Je odstranjevanje vodnega kamna pred pomivalnim strojem za kaj koristno? Samo zato, da nato v skritem menuju stroju nastaviš čisto mehko vodo in porabi manj soli / sredstva za lesk?

Ali tale hudič za 23 EUR sploh deluje, in če ja, kako? Ga moraš potem redno odvijati in čistiti ven vodni kamen?

Je tako mehčanje vode smiselno pri pralnem stroju (stara finta iz reklame za Calgon, čeprav ti danes itak cel stroj 3x ckrne, predn gre grelec zaradi vodnega kamna)? A ni fora celo v tem, da se z bolj trdo vodo cunje bolje opere?

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.323
3.240
113
Evo za lep zaključek leta mi je k vragu šel Bosch pomivalni stroj, star 17 let! Delal
je perfektno ves ta čas. Kakšen predlog kaj kupiti zdaj, ne pocen pofl, 3 jurje pa vseeno ne bi dal no.

• Žalosti me
Reactions: MieleFan

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.143
128
63
Evo za lep zaključek leta mi je k vragu šel Bosch pomivalni stroj, star 17 let! Delal
je perfektno ves ta čas. Kakšen predlog kaj kupiti zdaj, ne pocen pofl, 3 jurje pa vseeno ne bi dal no.
Izbiraj višji rang Boscha,Asko,Aeg ali Miele.
Mal poglej Outlet,se vedno najde, dober aparat po znižani ceni.

tony

Guru
23. jul 2007
11.052
1.886
113
Mama ima najcenejši model Miele pomivalca (mislim, da je bil pred nekaj leti pod 800 EUR) in je z njim zelo zadovoljna.

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.143
128
63
Mama ima najcenejši model Miele pomivalca (mislim, da je bil pred nekaj leti pod 800 EUR) in je z njim zelo zadovoljna.
Jst ga imam 9 leto.Sem pa takrat odštel za njega 1400 eur.Do danes brez napak.Kljub temu,da ga uporabljam vsak dan.Dela ko singerca.Isto sušilc 11 let brez ene napake.Naj tako tudi ostane.Pač dan danes je tako.Kak naletiš,tak pa zadeva laufa.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.323
3.240
113
Men je zanimivo, ker sem se vselil v flat 2008 in do sedaj (pa sta bila v stanovanju na začetku 2 majhna otroka) sem od začetka imel Bosch pomivalni stroj, ki ga sedaj kot kaže jemlje hudič, Miele pralni stroj, ki še dela BP, predlani sem moral menjati sušilca Bosch, ampak hočem rečt, da večina zadev je delala 15+ let oz. nekaj naprav še kar dela bp.

jezek

Guru
24. jul 2008
6.067
2.765
113
Meni je med 9. in 11. letom šlo vse razen simens pečice. Nazadnje libher, ravno pred prazniki. Dobro da imajo novi 10 letno garancijo...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.743
5.548
113
Meni je crknil po enem letu Bosch pomivalni stroj.

Ampak blamaža je na strani ne originalne Wago kleme ki se je stalila v priklopu, ker so vtičnico naredili za strojem in moraš vtikač odcviknit in direktno zvezat v dozo, ker drugače ne gre not.
Blamaža na strani električarja, oziroma sem bil to kar sam.
Mejduš tehniko

corsol

Guru
11. mar 2010
4.061
1.519
113
Meni je crknil po enem letu Bosch pomivalni stroj.

Ampak blamaža je na strani ne originalne Wago kleme ki se je stalila v priklopu, ker so vtičnico naredili za strojem in moraš vtikač odcviknit in direktno zvezat v dozo, ker drugače ne gre not.
Blamaža na strani električarja, oziroma sem bil to kar sam.
Mejduš tehniko
Kdo je zdaj kriv Wago al Ti ?
V službi porabimo precej Wago sponk, pa še ni bilo pritižbe.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.812
8.914
113
Ne govorte tega na glas, no. Boste tako na črni listi. Saj veste, nov Alter standard življenja se uvaja. Hišni aparati min 1500 eur po kosu, avto v garaži pa obvezno kitajski.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.323
3.240
113
Samo je resna dilema to, kot rečeno Meni pralni stroj (Miele) dela 18 let, sušilni (Bosch) je delal 15 let, pomivalc (Bosch) 18 let, aja ko sem ga resetiral, zdaj ponovno dela, tako da še malo počakam z menjavo. Na šihtu recimo kupujemo pralne Bekote in jih menjamo na 3-4 leta, pa niso čisto čisto najcenejši.
Vem pa da lahko tudi nov Miele/Bosch shodi po letu, dveh tako da, zdaj pa bodi pameten.