Teslo v Tesli Y

nacek

Guru
13. okt 2012
3.332
887
113
Tako al

Pravno je zadeva povsem jasna: tudi če tvoja Tesla vozi sama z vklopljenim sistemom FSD (Full Self-Driving) ali Autopilotom, si ti še vedno voznik in boš ob preveliki količini alkohola kaznovan enako, kot če bi roke držal na volanu. [1, 2]

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.387
14.882
113
Ce gre prepocasi..recimo omejitev 70 avto 55 lahko gas stisnes in pospešiš do recimo 75 in potem drži. Ne izklopi fsdja.

Drugace je holy shit, pripelje v vukojebino sirina enga avta skoraj kolovoz cca 20 na uro ampak gre. Zalomi se na koncu ker dovoz ni v naviju. Pa se strmo je do hise. Ostalo pa bp sploh rondoje obvlada.

Ko ne bo vec supervised, potem je nobrainer.... Ni vazno kolk stane.
Tole je pa pac zdaj tako za foro...
Ostali proizvajalci pa v jok.

sad

Guru
24. avg 2007
23.541
12.409
113
Men je bol zasklbjujoče tule da je kar dvakrat falil 30 cono. Prvič celo mimo šole, bi šel 50 če ne bi blo avta pred njim. Drugič je cono 30 sicer nekak identificiral, ampak vseen peljal skor 40. Taka pizdarija te spravi ob izpit.
Mene bi sicer bolj skrbelo, da koga ne povozi, ampak ok. Izpit je le izpit.

Mirko

Majstr
24. jul 2007
1.128
156
63
Sem se prej peljal z FSD malo po vasi. Deluje zelo dobro, "vidi" ležeče policaje, srečanje na ozki cesti opravi brez problema. Ja pa vozil kar umirjeno, morda zaradi dežja. Na ravnini sem mu malo z "gasom" pomagal pa se ni pritoževal.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in erikson

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.387
14.882
113
Hype is real.. tam v tesla grupi vsi cakajo na avte nestrpno. Subvencije so lanski sneg. September bo spet rekorden, za teslo vsaj.
Kr presenecen...

• Všeč mi je
Reactions: erikson

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.387
14.882
113
pogrešam lokalne razširitve, recimo slovenski mode, da malo izsiljuje, pa za ritjo da vozi, pa potem kaki BMW experience in AUDI... in podobno, to bi malo začinilo zadevo. Pa recimo penzion paket, da mučka do smerti itd.

Musk?

je pa ženka danes drift potegnila na rondoju...z vklopljenim FSD ga neb. imho. :evil:

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.255
5.496
113
KSZ: medtem ko se "otroci" igrajo v peskovniku FSD-nadzorovano (mimogrede: sem vam rekel, da mi auslenderji tega ne dobimo še) "resni" vozniki testiramo Teslo in živce v daljinskih vožnjah. Včeraj spet do Bonn-a in nazaj (1.900 km). Filal na SuperChargerjih - praviloma takih z 20+ mesti in nas je bilo do 5 (presenetil me je en teslaš v Meggenhofen-u s cca 30+ različnimi polnilnicami, ki je namesto na Tesla SuC filal na eni drugi 400kW polnilnici). Povprečna poraba 16,4 kW/100km (skoraj pol poti v vsako stran dež, zastoji precej znižajo porabo), hitrost 130 km/h kjer je šlo, A po omejitvah, cenovno čez vse 7,0€/100km - nič se ne pritožujem! Na poti sem zaradi polnjenja zabil dodatno slabo uro v vsako smer (polnil dvakrat one way in nisem čisto upošteval predlogov Tesle po polnjenju ter sem filal manjkrat več, pa bolj polno - žal nad 50% hitrost polnjenja "strmoglavi" na 50-70 kW), kar pomeni cca 10% dodatnega časa.
Zdaj pa k stvarem, ki so mi "pile kri":
- fantomsko bremzanje: do te fure še nisem opazil nekega omembe vrednega števila fantomskih bremzanj, zdaj pa je bilo mestoma "zapopizdit". Prazna avtocesta, tri špure, vozim po desni, praviloma pri izvozih, naenkrat "žlajf" hitrost na tempomatu avtomatsko na 60-70 in se tam zablokira, dokler dvakrat ne vklopiš oz. izklopiš na kolescu. Sicer sem kasneje ugotovil, da me mogoče "kaznuje" ker imam izklopljene brisalce in ko sem spustil dvakrat na suho, je začel vozit normalno. :oops1:
- že omenjen padec hitrosti polnjenja, ko si na 50%, če bi vsaj do 70% spustil "na polno".
- avtomatske dolge luči: kamioni so mi redno "hebali mamicu", ker jih s temi sredinskimi betoni ne zazna zaradi prešvoh zgornjih gabaritnih luči in mu sveti v kabino; sreča v nesreči je da normalne luči delajo dovolj dobro tudi za vožnjo 130 km/h.
- avtomatsko brisanje, oz. brisanje nasploh: recimo dela na polno zaradi močnega dežja, zapelješ v tunel in briše še cel kilometer in škripa ker je že zdavnaj vse suho, potem se ustavi in se ob izhodu ne zažene še vsaj 200-300m oz. sam prej stisnem za ročen zagon in potem začne "lagano-sportski" intervalno brisat za par sekund, zunaj pa lije k'svina. Potem po dokončno obupaš in daš ročno na največjo hitrost pa potrdiš, ugotoviš da kar sam nekaj spreminja hitrosti, jaraje iz srednje v največjo,... V glavnem zelo moteče, mislim, da jim bom na servis pisal naj malo updejtajo to.

Še eno opažanje: z eno stranjo sem priletel na aquaplanung in je bil občutek fenomenalen, pa vseeno čuden, ker se je zdelo kot da sta se za trenutek ustavili obe kolesi na tisti strani dokler nista sper "padli" na cesto. Sicer avto ni niti trznil.

Tak zdaj pa navalite na FSD in čakajte nove dobave. ;)

PS: ponoči je filanje na Petrol SuC na vzhodni MB obvoznici po 18centov kW.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
8.358