Teslo v Tesli Y

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.337
14.848
113
No, dej... 100€ te boli. Ce bi bilo zastonj, pa ne bi mogel prehvalit. Čeprav sploh zunaj se ni. 300000€ je tesli manj kot tebi 3€. Od za enkrat probat ni nic, bo treba ciljat na to, da folk obdrzi.

Jaz sigurno sprobam takoj (dosedaj nisem imela prilike se vozit s tem - kot voznik niti kot sopotnik) in tudi obdrzim, če mi vsaj malo olajša in razbremeni.
1200€ na leto je to.. pa zgleda da moraš bit focused, to se bo vidlo, če bo uporabno okej, če ne bo, je pač mimosun.
Al kaj zdaj, ce je zastonj je itak vseeno lahk je kul al pa ni. Denarnice ne boli.
če je 1€ preveč me boli.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.652
9.758
113
Ne vem, na hitro sem vceraj eno debato na FB videla, kjer so razpravljali, da je lite za hw3, ampak da pride najbrz z zamikom, kot v ameriki. Torej ponavljam, kar sem prebrala nekje, kar ni prav verodostojno. Drugace niti ne vem, zakaj bi lite delali? Je se kaka fora druga kot hw3/hw4, da bi se ukvarjali z lite verzijo?

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.717
410
83
Lite verzije so v US imele neke težave z pregrevanjem procesorja in je prekinjalo FSD - ki pa naj bi jih z updateom rešili.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.224
5.479
113
Vrtovec: "razvojna Slovenija"; prej poizkusni zajček; prtegnjenih je dovolj, ki bodo testirali nekaj kar je v naših zastojih in vozniški kulturi neuporabno. ;)

Me pa veseli, da boste vsaj enkrat pred mano pri updatih - mi sepli čakamo na "novo leto".

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.652
9.758
113
Zastoji in vozniska kultura je še najmanjsi problem. Mene bolj zanima, kako se obnese po nasih ozkih alpskih dolinah, kjer se znotraj ene vasi rezim 5x spremeni, ker zmanjka kolesarske, je del ceste, je plocnik, ni plocnika, je sredniska crta, je ni, slepar naproti po cesti, kjer morata oba malo dol, da se lahko srecata, kolicki, stebricki, cesta v gradnji, pa spet dol, da obvoziš... Take fore... Zastoje ze sedaj navaden avtopilot podela.

• Všeč mi je
Reactions: sad in vogel

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.337
14.848
113
na nekih videih iz ITA je tole kr delalo (to kar si opisovala) , kr mindfak.

mene zanima če obdela makadam in kao "brezpotja", ko kamera ne zmore videt robov cest... tam verjetno ne gre samo s kamerami in bo ven vrglo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.652
9.758
113
upam... tokrat je prvič v 2 letih, da res kar malo težko čakam na update. Grok in FSD. grok, ker glasovnu upravljanje je meni no go. travmatizirana še iz časov, ko si moral po angleško se naučit neke fraze in pol je zastopu ali pa ne. še prej smo se snemali, ampak tisto je potem vsaj prepoznalo, če si si slučajno ukaz zapomnil. brez veze... če pa jaz normalno lahko groku rečem, naj me spomni, da grem v štacuno ali me s fsd kar direktno tja zapelje, pol pa jaz vidim dodano vrednost. zdaj samo ne vem, kaki je razmak med tem, kako jaz mislim, da bo tole delalo in dela (ker izkušenj nimam nobenih) in tem, kako res to dela. definitivno sprobam, čim mi bo na voljo. In BP obdržim, če me dovolj razbremeni. Ker osnovni AP je kar neki teh situacijah.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.224
5.479
113
Da ne boš nad Grokom razočarana! Preko njega ni ukazov za navigacijo, pa za ostalo je "bolj bukov", razen pravljice pa zna pripovedovat (take in drugačne, najraje iz življenja tvoje Tesle = navodila za uporabo).

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.337
14.848
113
jap, sumim da ne bo ta "odprt" grok... ampak avto grok, ne vem kako poimenujejo, ampak ni isti kot v razvitih deželah.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.717
410
83
Kako preko groka ni ukazov za navigacijo? a niso to omogočili z summer updejtom 2026.26? Ga sicer nima, ampak glede na YT videe in release notes...?

c/p: "Choose Grok's voice and personality, ranging from Storyteller to Unhinged, or set it to Assistant to add and edit navigation destinations, make phone calls, play music, adjust climate, and search the Controls panel. Ask Grok about your Tesla or what was included in your latest software update. You can also set location-based reminders, like "remind me to pick up milk when I'm near home."

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.652
9.758
113
c/p: "Choose Grok's voice and personality, ranging from Storyteller to Unhinged, or set it to Assistant to add and edit navigation destinations, make phone calls, play music, adjust climate, and search the Controls panel. Ask Grok about your Tesla or what was included in your latest software update. You can also set location-based reminders, like "remind me to pick up milk when I'm near home."

e to... to sem si jaz predstavljala, da se z grokom pomeniš. asistent ne prjatu...

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.224
5.479
113
OK lahko da ne znam, ampak nazadnje mi je rekel/izpisal, da ne sme navigirat, oz. poslat naslov v navigacijo.

Grem zdaj probat.

• Jezen sem
Reactions: Jabe

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.224
5.479
113
:bonk: :bonk: :bonk:Hvala vsemogočnemu za Alter!!!

Ja dela, kot pomočnik, sicer rečeš "pelji me na naslov Blejska 8", pa ti išče "Slow" na tem naslovu, ampak z minimaliznom pa deluje, tudi po Evropi.

Ja hvala! kaj naj rečem: človek se celo življenje uči, pa vendar tumast umre.

PS: sploh nisem opazil, da ima 5 "obrazov" za delovanje, očitno v vsakem deluje drugače.

• Všeč mi je
Reactions: vogel

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
8.339