Teslo v Tesli Y

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.196
8.877
113
pri taščici
Tesla ze desetletje slovi kot "samovozeci avto".
Ko sem ga kupil pred tremi leti so vsi waw... Jaz sem pa hitro videl da skotaj desetletje stara konkurenca pelje bolje kot Tesla.
Danes pa itak pravijo, da Tesla namenoma poneumlja AP, da se bos narocil na FSD.
In to lahko potrdim. Letos je dolocene odseke slabse peljal kot lani. Predvsem kar se tice omejitve hitrosti. Vedno bolj neuporabno
99€/mesec za FSD

jezek

Guru
24. jul 2008
6.319
2.938
113
Torej, ce prav razumem: nekaj dni nazaj je bil tu gori nek video, kjer pravi, da je tesla se vedno referenca za EV. Torej vozilo, ki ima zanic klimo, brisalce, avtopilota, kljuke...pa vecina je neudobna in šklopotajoča (ne vem, ali so to odpravili?)...pa itak je ne moreš terat, ker se pregreje in prepolovi zivljenjsko dobo baterije...pa itak ze v osnovi (razen rejsing modelov) nima nekih performans....katere so zdaj se zabremzali na neke veganske vrednost.....?
Priceless!

• Haha
Reactions: jonny77

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.069
14.681
113
ni zanic, ampak ni v rangu mercedes Eja. oziroma thermotronica več conskih zadev. jaz avto primerjam z premijo, in tam v nekih aspektih odpove. je pa to primerjava 35 vs 80+ k€... kar itak ni primerljivo... a komentiramo kar nas moti. za 35 , je pač ostalo tema. pri 40, 45 pa že mogoče kaj najdeš.
AP dela vrhunsko če če če, ker odpove pri menjavi pasov, je zadeva limited.. in torej daleč od univerzalne.
To o zlorabi baterij in prepolovitvi življ. dobe je mit. In živiš v pravljici... Probaj modern ICE skoz tišat, verjetno še preko garancije oz. prvega leta ne prideš.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.395
444
83
Osnovni avtopilot v Tesli je žalost od žalosti. Vsak VAG je daleč bolj vozen na Travelassistu kot tole - kljub Commanderju ki ne more popravit kar so zafookal. Človek noče pomislit na to da bi ruknil 7200 somov za "kao" tapravega avtopilota če je že to beda od bede (ok, zdaj je vsaj mesečna naročnina da lahko sproaš če je tisto ista brda kot to - osebno ne morem vozit na tem crap-u, imam samo radarski tempomat vključen, pa še tam fantomsko bremza od časa do časa).

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.069
14.681
113
ne vem, sej ni mišljeno, da se boš s tem vozil... ali je?=!?!? uporaben je za zastoje in podobno, ko vzdržuje linijo in si v koloni. oni avtopilot ki bi bil bolj uporaben je bil pod značko "advance" in doplačilo 3.5k€ svoj čas.

FSD je/bo druga zgodba. imho.

jonny77

Guru
16. sep 2007
13.148
2.348
113
Pomurje
Osnovni avtopilot v Tesli je žalost od žalosti. Vsak VAG je daleč bolj vozen na Travelassistu kot tole - kljub Commanderju ki ne more popravit kar so zafookal. Človek noče pomislit na to da bi ruknil 7200 somov za "kao" tapravega avtopilota če je že to beda od bede (ok, zdaj je vsaj mesečna naročnina da lahko sproaš če je tisto ista brda kot to - osebno ne morem vozit na tem crap-u, imam samo radarski tempomat vključen, pa še tam fantomsko bremza od časa do časa).
AP Me prav zanima kaj ti nagaja.Ker v sredini drži in zavija bolje od vseh ki sem jih dosedaj vozil.
Minus je itak izklop pri prehitevanju.
Nato bremzanje ce se kdo vključuje na AC

In še projektili z 180 plus, takrat fantomsko zabremza. Neugodno.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.395
444
83
No, vse to:confused: kar si naštel. S Kodiaqom je pri večji hitrosti vožnja na travelassistu brez muke, na T3 je to muka vozit (to z ugašanjem avtopilota pri prehitevanju, pa imam commanderja da resume-a, samo moraš gas držat da ti isto brzino drži oz. katero že daj enoga). Za zastoje je edini plus to da sama spelje, pri travelassistu moraš gas pohodit da štarta. Minus je pa to da včasih čudno pospešuje v koloni iz nule, pa pol ful bremza (še nisem pogruntal, ne vedno), pa to kar si napisal (da v sredini drži) ne drži desnega roba v koloni, ta osnovni avtopilot hoče na vsak način po sredini voznega pasu vozit ne glede na vse. Pri VW grupi drži linijo ki si jo izbral, četudi je to desni rob odstavnega. Skratka ni to to kar bi človek želel od avta, dvomim da je to želena funkcionalnost kogarkoli.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
8.291