No smo tudi taki, jaz imam belo Yko, ki je kot je mogoče sedaj že splošno znano za doplačilo (zato sem vzel v A, kjer je bela za sirotinjo), pa še kljuko imam iz fabrike, je pa res, da sem preračunal na najcenejšo standard Yko pa bi me prišla temno siva okoli 12.000€ ceneje, ampak vem da bi se "do smrti" sekiral, da nisem vzel Premium.Dokler nisem imel tesle in sem jo šimfal so mi vsi govorili da sem fovš. Zdej po dobrem letu in 30k km nimam kej za šimfat, kar se barve tiče pa če bi bila bela za doplačat bi doplačal.
Jeklena je, magnet se gor prime. Tudi gemini misli da ni. Komaj smo ga prepričali.Spet na pamet. 18" in 19" feltne so alu, s tem da imajo 18" samo "radkapo" čez alu platišče. Jeklena pri modelu 3 ne obstajajo.
Kljuko naročiš naknadno (da ni zraven avta na računu zaradi subvencije) - cena je enaka, montaža traja 1 uro, namontirajo ti jo pa enako kot v tovarni.
Tihi bi te sekiral na Alterju. To je huje.No smo tudi taki, jaz imam belo Yko, ki je kot je mogoče sedaj že splošno znano za doplačilo (zato sem vzel v A, kjer je bela za sirotinjo), pa še kljuko imam iz fabrike, je pa res, da sem preračunal na najcenejšo standard Yko pa bi me prišla temno siva okoli 12.000€ ceneje, ampak vem da bi se "do smrti" sekiral, da nisem vzel Premium.
Ne razumem.Samo prijazen je bil do tebe, ko si se qrčil in ti ni hotev vzeti veselja. Za razliko od tebe.
A je vazno a je ICE ali ne?
Y awd je po subvenciji pod 50. Ne pa mal nad 60. Ampak dobro. S kljuko mal cez 50.Moje basic zahteve niso vključevale/izključevale EV pogona (dejansko sem bil odprt za vse opcije razen dizla), osnovni pogoj je da mora bit malo višja oddaljenost o tal, da mora bit vlečna sposobnost vleke prikolice brez zavore 750kg in in da mora imet AWD. T3 prvemu pogoju (oddaljenost od tal) ne zadosti, Y načeloma ja. Manjši kot je avto, boljše je, tako da nobena od Tesel ne pride v tem točkovanju spredaj. Druga stvar je interior in vse ostalo, tu je Tesla posebnež in koga preseneti pozitivno koga pa negativno, meni je delovalo vse skupaj precej negativno (napram cenovno (ne)primerljivi konkurenci).
Ko sem s temi pogoji in ceno (AWD na Y mislim da je bila tam malo nad 60k) šel v kalkulacijo Tesla ni konkurenčna in je enostavno neekonomičen nakup. Letno delam malo km (pod 15k) tako da ROI točka zaradi ekonomije EVja bi padla precej daleč (izven obdobja garancije).
Glede vzdrževanja, sam kurim gume skoraj kot na kresu pa mislim da bi pri Tesli to šlo še preko obstoječega rekorda. Tako da potem glede na dimenzijo gum bi dal letno za gume več kot za klasičen servis za ICE. Torej težko sedaj primerjat te stroške, ampak dvomim da bi bilo vzdrževanje Tesle kaj cenejše, vsaj kar se tiče obdobja garancije.
Y se najbplj po.moje kurijo steklene povrsine. Me ima da bi jih enkrat s kartonom prekril ali s tistimi srebrnimi plahtami.To ja. Ampak koliko se segreje ali ne zaradi barve, je pa vseeno.
Se pravi v rit ne svicaš, ker hlajeni sedezi, v glavo pa nabija sonce in treba šilt kapo dokupiti?Y se najbplj po.moje kurijo steklene povrsine. Me ima da bi jih enkrat s kartonom prekril ali s tistimi srebrnimi plahtami.
Itak pa ze nekaj casa fantaziram da bi streho dal v folijo. Samo tad bi dal tako ki bi cimvec vrocine odbila. Notranji 'tapeta" mislim da ni rešitev. Resitwv bi bila hlajenje v nosilci nad ogledalom (tik pod šipo)
Meni na androidu normalno prenese - res pa imam trenutno oboje v wifi omrezju. Tisti krogec kaze potek prenosa posnetka...
Že, samo fletno kuri baterijo in zmanjša doseg.