Teslo v Tesli Y

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.756
7.870
113
Bodo.
In nič se ne bomo sekirali.

Že po sedanjem planu boš vsako leto delal zdravniškega za podaljševanje vozniške, pa še niti v penziji ne boš.
Tako, da do takrat bo bolje, da so roboti dovolj dobri, da nas vozijo.
Pismo, kako je človeštvo do danes preživelo po stareh zakonih. Res se prav čudim.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.525
1.409
113
Muskvič Model 3 Ekonomik sedaj efektivno že pod 30 jurjev po subvenciji:

muskvič_3_ekonomik.jpeg

sad

Guru
24. avg 2007
22.839
11.673
113
Top cena.
Očitno skače kuzla v rit. In je čas ožemanja s strani proizvajalcev zaključen. Bo pa to pomenilo konkreten pritisk na ostale proizvajalce in seveds tudi na cene rabljenih EVjev.

• Všeč mi je
Reactions: uncle_sam

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.060
4.190
113
Ti si pa nekam zelo na Teslo občutljiv postal kot frišen lastnik. Saj je samo avto, ne pljuvajo po tebi.
Verjetno nisi opazil, da mi gredo na splošno na "špule" ta t.i. alternativna poimenovanja; pa naj gre za avte, politike, forumaše,... Marsikje to demonstriram to s "prstkom dol", čeprav me določen osebek zato imenuje za geja.

Precej nespoštljivo za cvet slovenskega forumaštva.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.127
8.409
113
Top cena.
Očitno skače kuzla v rit. In je čas ožemanja s strani proizvajalcev zaključen. Bo pa to pomenilo konkreten pritisk na ostale proizvajalce in seveds tudi na cene rabljenih EVjev.

Upam... Ker ravno to sem pomislila, ko sem gledala sosednjo temo s 36k€ za r-toca... Koliko casa še... Ampak, po drugi strani EU je napisala na novo. Zdaj zelijo sprejeti, da se bodo subvencije lahko dajale le na evropske avto... Tak da nau treba prevec nizat tega cuzanja folka

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.888
4.612
113
Upam... Ker ravno to sem pomislila, ko sem gledala sosednjo temo s 36k€ za r-toca... Koliko casa še... Ampak, po drugi strani EU je napisala na novo. Zdaj zelijo sprejeti, da se bodo subvencije lahko dajale le na evropske avto... Tak da nau treba prevec nizat tega cuzanja folka
Čisto realna primerjava? Sploh ker gre za isti ranga avta ane. Drugače se novi t-roc začne pri 26-27k eur da ne bomo širili neresnic.

Dejmo pogledat kaj se dobi iz VAG hlevčka pa da je enako kot tesla 3, skratka neka oskubljena limuzina s čimmanj opreme in čimveč dolžine? Škodo octavia recimo idealen kandidat.

Osnovni model octavie je trenutno 25k EUR (na voljo tudi v barvah drugih kot bela, ker ta tesla za polno subvencijo je na voljo samo bela). Potem pa pridemo do tistega problema teh osnovnih verzij, Tesla 3 s 4WD pa ne-belo barvo je po ceniku 52k eur (-4500 subencije je to 47k eur), Octavia 4x4 je pa med 34-36 odvisno ali hočeš dizla ali bencinarja. Skratka če je pri osnovnem modelu razlika dejansko še za "razmislit" (če imaš opcijo filanja doma potem se lahko greš na ekonomiko opret), pri 4x4 verziji moraš dejansko kar precej razmišljat zakaj bi vzel teslo. Če pridemo pa še to tega da večina bi škodo itak karavana, pa sploh ni dileme.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in MrDaco

sad

Guru
24. avg 2007
22.839
11.673
113
Ampak, po drugi strani EU je napisala na novo. Zdaj zelijo sprejeti, da se bodo subvencije lahko dajale le na evropske avto... Tak da nau treba prevec nizat tega cuzanja folka
Predvidevam, da si narobe razumela. Večina držav gre v smeri, da bodo subvencije na voljo le za vozila proizvedena v EU. Pa tudi če bo to ŽingGua znamka, ki se bo proizvajala v EU.
In kaj je s tem narobe?
Ali je pravilno, da ubijamo svojo industrijo z dodatnimi subvencijami avtomobilom, ki so narejeni po čisto drugih okoljskih, delavskih, itd. standardih in so že s strani domače države subvencionirani?
A ne delajo trojke v Berlinu? Torej subvencija zanjo ostane.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.127
8.409
113
Ne, v Berlinu se proizvaja Y RWD. In na poljskem neki leapmotor, ce se ne motim. Zaenkrat je to to. In upam, da Kitajci cim hitreje naredijo svoje tovarne v EU. Ker samo to bo preprecilo pohlepnim Nemcem, da bi navirali svoje cene avtomobilov tako, da bodo subvencije pobirali sami. Cenovno na enaki ravni kot kitajc z vsemi carinami in brez subvencij.

Ce Kitajec naredi par tovarn z dobro premisljenimi modeli v EU, pa bodo sluzbe ostale in avti dostopnejsi. Vsi. Tudi evropski.

sad

Guru
24. avg 2007
22.839
11.673
113
Ne, v Berlinu se proizvaja Y RWD. In na poljskem neki leapmotor, ce se ne motim. Zaenkrat je to to. In upam, da Kitajci cim hitreje naredijo svoje tovarne v EU. Ker samo to bo preprecilo pohlepnim Nemcem, da bi navirali svoje cene avtomobilov tako, da bodo subvencije pobirali sami. Cenovno na enaki ravni kot kitajc z vsemi carinami in brez subvencij.

Ce Kitajec naredi par tovarn z dobro premisljenimi modeli v EU, pa bodo sluzbe ostale in avti dostopnejsi. Vsi. Tudi evropski.
Ok, moja napaka. Ne sledim Tesli.
No vidiš, to je to. Tudi jaz menim, da je čisto ok, da Kitajci naredijo tovarne pri nas. Delovna mesta, vsaj del davkov, itd. ostane tukaj, ravno tako izenačitev pogojev delovanja. In potem je seveda pravilno, da so upravičeni do istih subvencij kot so evropski proizvajalci. Čeprav sam osebno menim, da EVji ne potrebujejo več subvencij.

Pa še to: da ne boš preveč presenečena, ko bodo potem cene takih kitajskih avtomobilov le še malenkost nižje kot so sedaj evropski. :fredi:

sad

Guru
24. avg 2007
22.839
11.673
113
Sem že bil popravljen. Se še enkrat opravičujem za mojo zmoto.
Svinje, te pa nas Tesla lupi na polno, ker bi tak avto moral stati največ 15 jurjev. Pred subvencijo seveda. :fredi:
In glej to, največji kritik požrešnosti EU proizvajalcev, vozi ................................................ Teslo. :eek:

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
7.237