Teslo v Tesli Y

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.913
4.084
113
Nobena LR nikoli ni bila 39990€, toliko je stala standard verzija prej.
Seveda je bilo govora o M3 in ne Y.

Zanimivo. Po tem bi pričakoval, da jim proizvodnja ne dohaja prodaje, pa glede na to, da so znanca klicali in mu ponudili kar lep popust za avto iz zaloge, ne vem, če to ravno štima.
Ali pa je to priprava na božični popust. :fredi:
Y so dobave standard in premium LR RD konec decembra, AWD pa februar.
Tovarna v Berlinu je po dolgem času zalaufala polno drugo izmeno in ko se peljem MB - KP prehitim vsaj 5 šleperjev polnih Y-k.

Kdo še sploh kupi Teslo???
ja, po pregledu trga ni prave alternative v tem cenovnem rangu. tam od 50k€+ je že kam za drugam pogledat, sam tolk denarja pa ne dam.
Tako je. CLIO15 če imaš alternativo (po vseh merilih, kjer je enostavnost polnjenja na poti precej visoko na prioriteti) kar na plano z idejami.

ne, tist je bil navaden premium... tega zdaj ni več in ga je nadomestil standard - špartanc in 3 kilo manj. ;)
V sredo sedel v obeh Y - kah, standard in premium: zaprta steklena streha in sedeži so mi bolj všeč v standard, po drugi strani pa bi precej pogrešal hlajenje prednjih in gretje zadnjih sedežev, samozatemnitvena zunanja ogledala (čeprav mi je to malo čudno da standard ne bi imel), boljše vzmetenje in boljše luči - blink blink znotraj, ročno nastavljiv volan, par zvočnikov in zaslon v drugi vrsti manj in pokrivalo prtljažnika bi še prenesel; je pa res da je razlika 12.000 € po subvenciji in je dilema velika. Pa cca 80 dodatnih km po WLTP tudi ni za zanemarit, čeprav ima standard večji doseg kot stara Y AVD.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.013
5.154
113
Samo Svoj
Tesla Supercharger je lahko uporabljaš tudi z drugimi znamkami.
Tudi druge znamke omogočajo plug and charge.
Res pa je, da ima Tesla na svojih polnilnicah vedno najbolj "pošteno" ceno glede na konkurenco.

Naslednja stvar pa je koliko boš sploh polnil na polnilnicah.
Iz mojih izkušenj je mogoče 5 % vseh voženj, razen če si res popotnik.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.960
8.259
113
Prej 8 kot 80km. Stara y awd je imela wltpja 525km.

To rečeno, ce bi danes kupovala po svoje, bi vzela standard. Ampak spet, ker ni samo po moje, bi najbrž spet vzela enako kot sedaj.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.013
5.154
113
1765526083451.png

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.013
5.154