tak, v naslednjih dneh grem na testno s teslo 3 (končno--dolgo sem to odlašal iz neznanih sicer razlogov), pa da vidimo, če je to res ÜBER avto.
No, tesla je definitivno prvi avto, ki mi ni bil enak kot vsi ostali. Nisem tok tenkocutna, da me za par mm drugace postavljena rocka ob zivce spravi zaradi svetlobno slabse ergonomije. En dan dva, da se navadis na svoje fore vsacga avta in potem mi je ravno.
Kot receno, tesla je pa prvi avto, ki mi ni bil isto sranje drugo pakovanje. In to ne na dober nacin, kar se osnovne funkcije tice - to je voznje. Gledam znake in placujem položnice, vsakic ko se malo zamislim ali je kje v šumi, ker ne le da avto ne ve omejitev, ampak jih narobe ve in tempomat narobe pelje in kar vmes na narobe spremeni. Da faking tempomata ne morem mirno uporabljat, meni vpliva na percepcijo udobne voznje. Ceprav mi tacas infotainment perfektno dela in me avto vedno pricaka ogret/ohlajen in podobni super bomnboncki, ki jih menjam kadarkoli za to, da se neha delat, da pozna slovenske cestnoprometne predpise in enostavno iz google mapsov prevzame omejitve. Je pa veliko bolje s fantomskim bremzanjem, praktično ga ni vec. Ker to je bilo pa se hujs.
Pa se: "bremzanje z motorjem" ni mozno. Torej da z gasa stopiš in potem avto pocasi upocasnjuje. To se navadis, kot pri vsakem, ampak moj, ki se ne vozi tok v Tesli šizi vsakič. Ko tu z gasa dol stopis, je kot da bi na bremzo pritisnil. Je treba pocas spuscat.
To je pac par fint, ki te znajo na testni vožnji malo "presenetiti". Tudi na te se scasoma navadis, sam rabis pa malo dlje kot dan dva. Jaz se prvi dan nisem vozila, ampak skakljala po Kranju. S vsem tem nekih nepricakovanim bremzanjem sem seveda refleksno kontro dala z gasom, ki... ga je pa hitro prevec. Hudic skoč...
No, ampak kot receno, na vse se clovek navadi, danes me mori samo se, da z vsakim updajtom voznja po omejitvah pomeni, ne boljso, ampak drugacno izkusnjo, ker samo drugace narobe ve, pol se pa rajtaj, kje zdaj... Do naslendjic...