Teslo v Tesli Y

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.243
14.243
113

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.036
9.243
113
za poden mi je vseeno, lahko položim deko, pa bo stalo. nekaj bi za zadnje zice oblečt in je več ali manj povsod samo za juniperja. Linka od Samo Svoj še nisem v detajle pogledala, ampak ene par sem jih odprla, kjer je za "vse", ko pa prideš do kombinacij s prevlekami za zadnje zice, pa piše od letnika 2025 dalje.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.610
5.043
113
Kake prevleke ti iščeš? A to ko so položeni dol, da je pokrito al prav prevleko za sedež? Moja je kar v enem komadu za prtljažnik in za hrbet zadnjih sedežev in ko jih položiš je vse v enem, da ne pada kaj v presledek.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.036
9.243
113
Rada bi, kot je pri tesli original, ce prav razumem. Da zadnje zice od zadaj pokrijes z zaščito. In je lahko skos gor. Ne prevleka cez cel sedez. In tudi na podnu prtljaznika je lahko. Pa da je skos v avtu lahko, ne glede, ali zice poderem ali ne. Ali so tudi tele 3 posamicne za sedeze misljene samo za takrat, ko so sedezi podrti, drugace pa ne stojijo?

Tole gledam:
Je to na zadnji strani zicov lahko skos gor? Za poden gledam je tako, da morajo biti zici podrti in je potem cez vse?

Ostalih "preprog" ne rabim.

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.243
14.243
113
ok, se ena budget..v lecelcru tam ko so včasih imeli ta korita, imajo gumo v rangu ne vem 150 x 100 recimo, pa lahko po meri vrezes prav za te podloge, tudi rang ene 10 do 15€, takrat ko zice podereš se pač preko potegne. Pač to presodiš na kolk pogosto to rabiš, da boš pa 2x nekaj vozila pa zato dala 100 do 200€ je pa sicer na tebi.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.036
9.243
113
Pač to presodiš na kolk pogosto to rabiš, da boš pa 2x nekaj vozila pa zato dala 100 do 200€ je pa sicer na tebi.

Rabim skoraj vsak dan. Z biciklom od doma ne morem, ker imam kilometre makadama ali cesto, kjer se vozi 120kmh, je prepovedana za kolesarje in tudi na pocasne nedelje otroci gledajo...

Fliknem kolo v kufer in se zapeljem nekam, odvisno, kje hocem turo zaceti. Sicer ni neka svinjarija, ampak vseeno je lazje scistiti te preproge, ce je ze treba. Zato bi rada nekaj kar je na podnu (ampak kot receno, to je res lahko kar neki) in nekaj kar je na zicih zadaj in ostane gor ne glede na to ali je zic podrt ali pokonci. Podrtih tudi pustiti ne morem, ker prevazam ljudi se veckrat kot bicikel.

Drugace sploh kupovala ne bi. Tako ostale tepihe imam, tole mi pa z letos na novo odkritim hobijem manjka.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.610
5.043
113
Ker sem dober. :)
Lahko jih tudi razrežeš, pa ne vem zakaj bi. Eventuelne luknje za vezavo "sidra" za otroške sedeže so označene.
Na zadnjo stran sedežev so pripeti z ježki, na tla pa ne, da jih lahko dvigneš. Tudi sredinski del za smuči vozit lahko posebej dol daš.

1780299958755.jpg1780299958716.jpg1780299958691.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.567
4.925
113
Kateri alter Teslaš/Teslašica v tanovi Y-psilonki temno sive/srebrne barve z LJ tablico je včeraj ogrožal in oviral promet v moji vukojebini? Kar sem vozil za njim je vsaj dva kamperja nesramno skoraj izrnil s ceste (vozil preko polovice vozišča, da je kamper moral čez bankino), med prehitevanjem sicer ni primerjal mojih pospeškov z njegovimi, nima pa Tesla očitno opozorila za mrtvi kot/prehitevanje oz. je bil voznik/voznica toliko prepričana da je na svojo polovici da sem tudi sam moral prehitevat po jarku (vozil se je pa z nezaslišano hitrostjo 58km/h, tam kjer je ravna prazna cesta in omejitev 90).

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.036
9.243
113
Ce ne bi prehiteval po jarku, ampak bi ga izrinil dol, da bi se oba ustavila in si izmenjala podatke. Bi ti bilo tole prihranjeno in firbec potesen.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.567
4.925
113
V eni drugi temi je že omenjen fenomen teslašev da ovirajo in upočasnujejo promet, tako da sem tu dal še svojo nedavno izkušnjo. Tisto z nizozemci, ki so ovirali promet preden se je pri nas prijel Tesla hype sem pa že omenil v tej temi.

Če se kdo prepozna samo en dober nasvet, na srečo je bila nedelja in nasproti samo turisti s kamperji, med tednom dobiš pa "lokalce" z gozdarskimi kamioni ki gredo 90km/h in to polno naloženi in ne jebejo žive sile in s takim načinom vožnje bo res treba izmenjevat podatke oz. bo izmenjavo podatkov po končani "obdukciji" poslal zdravnik.

(žal oz. na srečo za razliko od Tesel meni avto ne snema vožnje v smislu dashcama, nisem pa še našel časa in volje da bi si montiral eksterno kamero, drugače bi bil tu objavljen še posnetek)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.567
4.925
113
Tako na prvo žogo bi jih lahko tako oznacil, samo glede na videno so totalno ločena kasta. BMW farer ti ne da žmigavca nikol, pa drifta čez ovinek, teslaš pa vse to naredi prav. Sam ko greš iz 1.6m širokega B-klasa wagna na 2m širok avto enostavno nisi več sposoben varne vožnje. Kar sam srečujem na lokalnih cestah so teslaši tisti ki vozijo prek polovice, prepočasi glede na pogoje, in na splošno so ena velika ovira v prometu. In žal to ni nek kliše ampak izkušnje. (ni pa namen tega posta da so sedaj vsi s Teslami taki, samo to gre po tisti logiki da 100 dobrih del ne opraviči enega slabega in kar sam opažam so trenutno ravno Tesle v prednosti pri neumnostih na cestah)

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.243
14.243
113
mi smo tak že :evil:
Zdaj bo počas skok, ko bodo penzionisti EV nabavli. Pol bo šele jok.

bev

Majstr
25. apr 2017
579
407
63
Penzjonisti mamo EV še iz časov ko to nismo bli in eni za EV še slišali niste.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
7.981