Telemach!!!

yohnnyb89

Pripravnik
17. dec 2019
170
16
18
A si na koaksialcu ali na Telemach optiki? Na koaksialcu ne gre vec kot 600Mb/s download dokler ne dajo ce bodo sploh dali DOCSIS 3.1

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.194
496
83
Na koaksialcu v mb mi gre 800mbit preko wifi (lasten router), nimam nobene naprave, da bi preko kabla testiral.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.107
4.628
113
Zanimivo, v Brezju, Maribor sem imel že 1 mesec pred Updatom.

Mogoče pa imaš slabe drote pa ne gre!!

zakon

Guru
16. maj 2008
8.980
947
113
toti Maribor
Mene je klical tehnik po pritožbi in mi je rekel, da naj še počakam kakšen mesec in naj mu sporočim, če ne bo boljše. Baje morajo v centralah zamenjati stvari. Sicer dvomim, ampak bom počakal. Po zagotovilih bi moralo biti najmanj 80% obljubljene hitrosti in to je 800 Mbps. Sedaj imam kljub temu, da smo že 9. maja max. 580 Mbps. Ne razumem, pa Telemacha zakaj nekaj obljublja, kar ni tehnično izvedljivo. Očitno bo potrebno po preteku enega meseca reklamirati račune zaradi nedoseganje obljubljenih hitrosti.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.556
485
83
Očitno bo potrebno po preteku enega meseca reklamirati račune zaradi nedoseganje obljubljenih hitrosti.

Ena zanimiva izkusnja s telemachom izpred nekaj let, na kabel infrastrukturi iz 90-ih let. Nekajkrat mesecno sem zaznal obcasne mrke interneta, za recimo pol minute. Vecine verjetno nisem niti opazil, sem pa zadevo vedno prijavil, oni pa so resevali, preverjali, najprej pri meni, nato so menjali komponente na njihovem omrezju izven bajte, jaz sem si zapisoval tocen cas izpada (ce sem ga opazil).

Po mesecih so zadevo resili, krivec je bila (po njihovih besedah) ena stara naprava ki je v omrezju na nasi sirsi lokaciji povzrocala sum, posledicno je prihajalo do kratkotrajnega izpada signala.

Imajo tudi zelo korektno reklamacijsko sluzbo: za te mesece so mi priznali 50% popust na narocnino.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.539
-1.063
48
Valparaiso
Ena zanimiva izkusnja s telemachom izpred nekaj let, na kabel infrastrukturi iz 90-ih let. Nekajkrat mesecno sem zaznal obcasne mrke interneta, za recimo pol minute. Vecine verjetno nisem niti opazil, sem pa zadevo vedno prijavil, oni pa so resevali, preverjali, najprej pri meni, nato so menjali komponente na njihovem omrezju izven bajte, jaz sem si zapisoval tocen cas izpada (ce sem ga opazil).

Po mesecih so zadevo resili, krivec je bila (po njihovih besedah) ena stara naprava ki je v omrezju na nasi sirsi lokaciji povzrocala sum, posledicno je prihajalo do kratkotrajnega izpada signala.

Imajo tudi zelo korektno reklamacijsko sluzbo: za te mesece so mi priznali 50% popust na narocnino.
stare televizije so rade nekaj motile, če niso bile izpravne

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.524
3.260
113
Nam je Elektro ob vsakem delu na njihovem trafu, ki napaja Tlelemachovo omarico, zrušil linije, potem so po dolgih mesecih končno prilagodili vso opremo in je sedaj že dolgo mir - nok, nok.