Telemach!!!

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.010
113
Kočevska
ksz

Iz osnovne sheme sta včeraj izpadla POP HD in A kanal HD. Ker na internetu nisem našel, da bi jih Telemach vrgel iz sheme, me zanima, kako jih dobiti nazaj, ne da bi sprožil kompletno iskanje in posledično ponovno preurejanje po programskih mestih.
TV je LG z WebOS 3.0 s Conax kartico.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Telemach optika 150/150

Kabel direkt iz modema v računalnik (oboje gigabitno), merjenje hitrosti max 95/95.

Testiram prek WiFija, ista hitrost.

Na Telamachu pravijo, da imam hitrost 150/150. Je kr odstopanje, a?

Je kaka fora na njihovem modemu? Genexxis hybrid oz nekaj podobnega.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.409
484
83
::1/128
Pa se mrežna tudi dejansko poveže z gigabitno hitrostjo? To je prva stvari, ki bi jo preveril, ker okrog 95Mb/s gre ponavadi ravno čez 100Mb/s link.

Večini, kar jih poznam, da imajo Telemachovo optiko, dela kvečemu kak Mb/s hitreje kot deklarirano. No še na kablu do sedaj nisem imel težav, da ne bi delalo z oglešavano hitrostjo minus TCP/IP overhead.

bizkit

Pripravnik
16. dec 2011
141
1
18
Eno vprašanje glede aplikacije Eon na smart tv. A se da brskat ogled malo hitreje, al moraš vedno oddajo po oddajo nazaj?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.457
7.255
113
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Telemach optika 150/150

Kabel direkt iz modema v računalnik (oboje gigabitno), merjenje hitrosti max 95/95.

Testiram prek WiFija, ista hitrost.

Na Telamachu pravijo, da imam hitrost 150/150. Je kr odstopanje, a?

Je kaka fora na njihovem modemu? Genexxis hybrid oz nekaj podobnega.

Kje se izvaja meritev hitrosti? speedtest.net in Telemach strežnik meni vrže nazivno hitrost.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.409
484
83
Če je lepo napisal, da je testiral na speedtest.net s Telemachovim strežnikom (ker se lahko izbere tudi druge) in je njegova izmerjena hitrost (torej ta, ki jo pokaže speedtest) enaka nazivni (tisti, ki jo Telemach oglašuje za njegov paket).

In jaz tudi na speedtest.net brez problema dosežem obljubljeno hitrost tudi če izberem različne domače (Telemach, Telekom, A1, ...) ali tuje (Vodafone UK, Vodafone DE, Speedtest.net Amsterdam, VipNET ZG, itd.) strežnike. Čez lužo je že malo večji problem predvsem zaradi višje zakasnitve zaradi ketere TCP rabi dlje časa, da prileze do max hitrosti, pa še tu pride zelo blizu.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Pa se mrežna tudi dejansko poveže z gigabitno hitrostjo? To je prva stvari, ki bi jo preveril, ker okrog 95Mb/s gre ponavadi ravno čez 100Mb/s link.

Večini, kar jih poznam, da imajo Telemachovo optiko, dela kvečemu kak Mb/s hitreje kot deklarirano. No še na kablu do sedaj nisem imel težav, da ne bi delalo z oglešavano hitrostjo minus TCP/IP overhead.

Tudi na AC wifi je ista hitrost. Imam pa nov Asus router. Nimam več ideje, kje preverit
smile-1.gif
. Testiral speedtest s telemachovim streznikomv LJ in MB.

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.409
484
83
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:

Tudi na AC wifi je ista hitrost. Imam pa nov Asus router. Nimam več ideje, kje preverit
smile-1.gif
. Testiral speedtest s telemachovim streznikomv LJ in MB.

Genexis Hybrid po mojem nima AC wifija? Lahko ga imaš na svojem routerju/APju ampak, če link med Genexisom in tvojim routerjem/APjem ali pa direktno povezanim PCjem ne deluje z gigabitno hitrostjo, ker je recimo s kablom kaj narobe (ni nujno, da je to, je pa ena od možnosti), pač ne bo delovalo hitreje.

Tako, da jaz bi še vedno najprej preveril, če se tist link (pa karkoli je že na drugi strani - direktno PC, router ali AP) dejansko poveže z gigabitno hitrostjo ali ne.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Imam svoj router. Kabel je pa tudi nov.

Kolikor sem gledal, ima telemachov modem gigagitni ethernet, drugace nima smisla.

Razen ce je kaksna nastavitev na modemu, ker do vmesnika ne morem na daljavo.

Je pa speed test res omejen na 100 mbit, kar je sumljivo
smile-1.gif
.

Nazadnje urejeno: