Tehnične težave po nadgradnji

raners

Majstr
4. mar 2008
2.688
349
83
Meni na oba načina doda "lkid" parameter zraven...

Očitno tudi tebi... ;) Probaj kliknit to, kar si dal za primer... :)
 

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.324
666
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ali se je ored kratkim kaj nadgrajevalo? V zadnjih dneh opazam, da mi v vseh broswerjih kaze ogromen banner... na tablici ali na telefonu je to motece, ker prakticno zaseda pol zaslona in je treba vedno scrollat navzdol, da oridem do vsebine...

pred parimi meseci se je to zacelo dogajat na MacOS v Safariju... v drugih browserjih je bilo OK... Sedaj pa se tako prikazuje v vseh browserjih... na Macbooku, iMacu, iPadu,...

580B10AA-C2F1-463E-BD99-BB42B6604EAA.png
 

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.324
666
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jest, nadgradnja je sicer bila, ampak nič povezano z reklamami. Google je pričel s serviranjem teh božjastno velikih reklam. Smo sedaj malce omejili format.

Sedaj je bolje... Adblockerjev pa ne maram... ker znajo delati probleme pri kaksnih straneh... pa tudi mnenja sem, da je treba take strani podpirat, ker je to le en nacin, da se zadeva tudi delno financira... ceprav mi je jasno, da se od tega ravno ne da obogateti ;)
 
  • Všeč mi je
Reactions: MaverickT

MrDaco

Guru
11. sep 2007
10.783
6.069
113
Po nadgranji dobivam maile na registracijski mail o temah v katerih sem prisoten. V nastavitvah sem bobrisal vse kljukice ki pravijo "in pošlji mail..."

V čem je fora in kako to izklopit?
 

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Mene pa zanima, ali ta forum šiba na strežniku v virtualcu (Linux?) in pri katerem ISP-u. Ker kot vidim je večina kode server-side in malo v browserjih, če pogledam source code.Pa dosti zunanjih povezav, kar ob obremenjenem internetu in večernih urah laufa počasno .

Verjetno tudi zato, ker vsi takrat nekaj videe šibajo, pa ne gre nikamor in odzivnost je bolj slaba, še posebej od septemberske nadgradnje tega foruma. Saj ne da bi kritiziral kaj preveč, ma koda tega XenForo ® se mi zdi precej zapacana in bi jo bilo dobro malo dat spucat IMHO, komu ki zna ...

Evo npr. samo ta 21.stran ima 6MB brez nekih glomaznih slik, kar je IMHO nekajkrat preveč. in je zoptimizirana za "IE=Edge" sodeč po source code. Kaj šele cel forum z vsemi sporočili. Gigabajti ... Ko pa se še uporabnikom dovoli lepljenje slik v HD in 32-bit in več rezoluciji brez potrebe (brez da je preview nekajkrat manjši) ali pa direkt linki na YT, da pol koda čaka na vse odzive YT strežnikov in podobnih namesto, da se prikaže avtomatsko samo kot link, pa je odzivnost strani v časih obremenitve omrežja slaba.

Mislim, da bi bilo treba tudi quoting uporabnikov omejiti (ala toliko in toliko znakov brez ponavljanja slik) zato, ker ni treba, da se podpira lenoba uporabnikov pri brisanju nerelevantnih delov postov pri quotanju.

Lahko da sem preveč tečen ali pa zadeva laufa pri nekomu doma na sestavljenem strežniku in domači najhitrejši možni optiki, pa se ob večjemu obisku strežnik in link malce seseda od workloada. No ja, do zadnje nadgradnje je še nekako šlo dovolj hitro, po zadnji nadgradnji pa je bolj zabremzalo ... Ni nujno, da je vse najnovejše tudi najboljše ... Jap, "šminka" se pozna na hitrosti ... ja vem, zadnja leta je bolj važen izgled (razvajena mladina) kot funkcionalnost ... mogoče pa jest postajam "grumpy old man" oz. vpliv EMŠO ... :norec:
 

cappy

Guru
8. apr 2010
8.154
4.482
113
nisem uporabljal adblockerja. alter (of all the pages) je to spremenil.
 

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.324
666
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
In ima se kaksne druge stranske ucinke pri prikazu kaksnih strani...

Ce se ne bo popravilo, bom tudi jaz zacel iskati kaj v tej smeri... Problem pa je verjetno tudi sama naprava in OS... (tablica, telefon, racunalnik,...)