absolutno,..nikjer nisem rekla, da vse že vem,...tebi pa tudi malo razumevanja za hec ne bi škodilo
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Tole strganje mi je mal čudn. Jst ponavadi meso najprej očistim z malim ostrim nožem, pol ga narežem na najmanj kar je možno pol pa vse skupej na čoku z dvema ornk nožema "nasekam" na fino. Da se ga pa strga pa nisem niti v šoli slišou pa sem kuhar po profesiji.
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Za tatarca se mesa nikoli ne daje v olje.
Citat:
■ Najboljšo govedino dobimo od 4 do 6 let starega pitanega vola. Za dober tatarski biftek uporabimo dobro uležano meso. Očiščen goveji file položimo v posodo in povsem prelijemo z oljem. Potisnemo ga v hladilnik in mariniramo 3 do 10 dni, lahko tudi dlje; marinadi lahko dodamo izbrane začimbe in zelišča. Meso vmes nekajkrat obrnemo.
Citat:
■ Za jedi, pri katerih jajc termično ne obdelamo nad 73° C, uporabljamo izključno povsem sveža jajca. Sicer obstaja možnost zastrupitve z zelo nevarno salmonelo.