Sports Tracker

Car

POSTman
4. avg 2007
8.282
1.156
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Nimam pojma, v katero temo bi dal to....
V glavnem, na mojem Huaweiu Mate10Pro imam naloženo aplikacijo Sports tracker. Med samo uporabo aplikacije pa se mi nenehno samodejno ugaša ali prehaja v stanje pavze, tako da moram potem stisniti gumb resume. Na ta način je aplikacija popolnoma neuporabna. Sem jo že re-instaliral, pa je stanje isto. Pri moji na Samsungu teh težav ni, nastavitve so iste...
 

JMR

Pripravnik
1. nov 2008
88
29
18
Slovenija
Pojdi na:

Nastavitve-->Programi

Poišči app Sportstracker, klikni na app, da se ti odprejo informacije o aplikaciji. Nato poišči "baterija" (ali podobno...sam uporabljam angleški jezik) in klikni. Odprejo se ti nastavitve porabe baterije. Klikni na "zagon" in odkljukaj avtomatski zagon aplikacije. Spodaj obkljukaj, da aplikacija deluje v ozadju in Voila...

Enako lahko upravljaš zagon v ozadju, avtomatski zagon in dovoljenje odpiranja programa s strani drugih programov za vse ostale programe...app-e.

:)
 

JMR

Pripravnik
1. nov 2008
88
29
18
Slovenija
Ok.

Prilagam screenshoote. Še enkrat...enake nastavitve veljajo za vse programe. Nekaterim zapiral tudi appe za poslušanje glasbe...

Prva.jpgDruga.jpgTretja.jpgCetrta.jpgPeta.jpgSesta.jpg
 

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.353
212
63
Žal si s Huawei telefonom ne boš mogel preveč pomagati pri sports tracker aplikacijah. Splošen problem zaradi njohovega agresivnega power managementa. Strava te celo opozori, da ne deluje ok s Huawei aparatom.
 

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.353
212
63
Dobra navodila sicer, vendar so moje izkušnje s tem žal slabe. Huawei ne jebe teh nastavitev. Čez čas se sam spomni, da bo naredil malo po svoje in ubije app. Zaradi podobnih fint sem na koncu menjal Mate9 (oz. ga utiril ženi).
Če pa se to po novem kaj zrihtali, bi bil presenečen, ker dnevno folk jamra na forumih okoli tega. Vsi z enakimi težavami.
Če pa porihtajo te zadeve, bo pa pri meni Huawei takoj postal best buy!
 

jtfc

Guru
24. jul 2007
19.469
2.325
113
Se je povsod tako...

meni pa strava zajebava na samsungu.... večino časa gps ne dela. Sedaj sem n-tič hardresetiral in pazim, da powersavinga ne potrdim na katerikoli način in dela.
 

krava

Majstr
5. sep 2007
3.579
285
83
www.kacnje.eu
Res so problem ta varčevanja z baterijo. Potem telefon aplikacije pošlje na spanje in posledično ne morejo delovati.
Rešitev je v izključitvi teh varčevanj. Je pa to malo različno, pač glede na ROM. Pri nekaterih je možno nastavljanje vsega živega, spet drugje skoraj ničesar.
Preveri "Battery optimization". Če omogoča nastavljanje ločeno po aplikacijah, bodi pozoren, da za začetek (poleg same aplikacije) dovoliš tudi Google Services (kjer je recimo GPS ...).
 

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Se je povsod tako...

meni pa strava zajebava na samsungu.... večino časa gps ne dela. Sedaj sem n-tič hardresetiral in pazim, da powersavinga ne potrdim na katerikoli način in dela.
Tako je.
To ni kriv Huawei temveč uporabniki, ki ne znajo nastavit naprave. To se lahko dogaja tudi na drugih znamkah posebej določene aplikacije kot je recimo strava in različni trackerji. Potem pa Uporabniki ala ishatar007 s tem, ko so uporabljali Huaweia 10 minut jamrajo in pljuvajo čez določene znamke po forumih, da ne dela to ne dela ono. Ja jamrajo samo taki, ki ne znajo nastavit. To niso nič po novem zrihtali temveč je to že od samega začetka oziroma EMUIa s katerim so možne te nastavitve. Res je, s tem omejujejo, oziroma podaljšujejo trajanje baterije. Toda vse se da nastavit, če ni težava res v kakšni aplikaciji, res pa se je treba mal poglobit, nije to žvaka za seljaka.:cool:
Ne vem na katerem emuiu so zgornje nastavitve toda ena od možnosti prit do tega je tudi:
Settings-Battery-App launch-in tam imaš potem appe, ki jih lahko upravljaš avtomatsko (automatically) ali ročno(manualy).
Če hočeš, da ti bo vedno delal v ozadju potem najboljše, da obkljukaš vse tri možnosti: Auto-launch, Secondary launch in Run in backgound.
Seveda pa tiste programe, ki jih sploh ne uporabljaš ali zelo redko enostavno odkljukaš, da se ne zaganjajo v ozadju niti avtomatsko.
Zgoraj v desnem kotu imaš tudi ikono urce kjer ti pokaže zapise določenih programov kdaj so se zagnali oziroma kolikokrat, če so bili recimo blokirani...
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.282
1.156
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Ok.

Prilagam screenshoote. Še enkrat...enake nastavitve veljajo za vse programe. Nekaterim zapiral tudi appe za poslušanje glasbe...

Poglej priponko 23369Poglej priponko 23370Poglej priponko 23371Poglej priponko 23372Poglej priponko 23373Poglej priponko 23374
Sem naredil tako kot si napisal, imam sicer v slovenščini, todav četrtem koraku, ko sem kliknil baterija, se je prikazal popolnoma drugačen ekran, kot si ti prilepil. Pokazalo je ANALIZA PORABE, spodaj pa porabljen čas CPU, čas izvajanja GPS, čas izvajanja WI-fi in nivo stanja porabe energije. Nič se ne da spreminjati.... Različica Sports Trackerja je ista, kot si ti prilepil, 3.39.2
 

JMR

Pripravnik
1. nov 2008
88
29
18
Slovenija
Car... ti prilagam še drugo varianto dostopa do nadzora in dovoljen za posamezni app. V tvojem primeru za Sports Tracker.

Izvoli:

1.: Odpri nastavitve (settings)


1.jpg
2.: V iskalno vrstico (Search) vpiši: "launch" (iskalna vrstica je zelo uporabna zadeva, za katero VEČINA uporabnikov Gizmotov z Android OS sploh ne ve, da obstaja...
2.jpg
3.: Nato klikni na ikono z baterijo ali besedo "Launch"
4.: Odpre se novo okno:
3.jpg
5.: Klikni na "Launch" in odpre se ti dostop do možnosti zagona za vse tvoje naložene app-e:
4.jpg
6.: Klikni na ikono Sports tracker in odpre se novo okno:
5.jpg

V tem novem oknu lahko spreminjaš dovoljenja za app.


Tako. Pokazal in razložil sem dva načina dostopanja do dovoljenj za upravljanje aplikacij na Huaweijevih telefonih.

Bo šlo, car?!



ishtar007... Brez zamere...toda dal si screenshoot problemov izpred najmanj dveh let (kot je mogoče videti v tvojem screenu desno spodaj). V življenski dobi Android OS je to dve verziji nazaj....

Oreo oziroma Android 8.X.X je uporabnikom dostop do dovoljenj za upravljanje z aplikacijami spet malce "bolj odprl". Glede tega je bila Android 4.X (vse tri variante) mnogo boljši, ker je bilo mogoče upravljati z dovoljenji brez rootanja telefona.
 
  • Všeč mi je
Reactions: pep

Car

POSTman
4. avg 2007
8.282
1.156
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Hvala za tvoj trud!!!
Sem prišel do cilja, sicer po drugi poti in ne preko Search, ker mi ta ni našel nič. Sem pa obkljukal kot si mi napisal, ob priložnosti bom testiral in javil rezultat! Hvala zaenkrat!!!
 

zup983

Zelenc'
15. jan 2019
3
0
1
Jest imam pa vprašanje zakaj mi po nekemcajtu se aplikacija kar sesuje... v bistvu samo napiše: Sports Tracker se je ustavil. Zdaj pa še to da enkrat je v redu enkrat pa pač to. Pa tudi ko to napiše v bistvu program se teče če tapnem nanga teče dalje... drugič ga pa kar sam čist skensla. Pogledam na elefon pa sploh aplikacija ne teče.