Ja jaz kupim od soseda preko geni za 9 centov, ko je cena v minusu.Ja in?
Težava Suncontracta je v izključni vezavi na sončno energijo, če bi imeli "razpršeno dobavo" bi komot preživeli.
Pa da ne bo kdo res mislil, da "veliki" tolčejo kako izgubo z malimi SE - velike pa so itak na drugih pogodbah.
Nič ni narobe z obstoječo, le Suncontract več ni hotel običajnih netmeterig pogojev, jih ukinjal in je začel pravljice o vmesnikih, kjer ti lahko izklapljajo elektrarno, ko jim ne gre ekonomika. Zato so mi ponudili nov sistem brez netmeteringa ter baterijami, z doplačilom 8000 eur. Valda sem rekel hvalalepa... Nekaj se jih je pa vseeno najdlo in jim nasedlo, koliko vidim. Ampak vseeno mislim, da je to začetek konca Suncontracta. No sedaj vidim, da bodo tudi te, ki so vmesnike kupovali, začeli odklapljat, v kolikor ukinjajo netmeterng. Me zanima kako dolgo bodo preživeli s temi, ki so jim pred kratkim prodali hranilnike.Koliko pa dograditev stane, če se ne greš po subvencioniranih pravilih?
MrDaco kaj pa je narobe z obstoječo SE?
Tako, lep primer, da je vsaka pogodba le navaden sekret papir. Še dobro, da se je SE zamortizirala (če ni se pa bo v naslenjih mesecih) in kredit poplačan. Toliko o subvencijah in kako nas vlečejo z njimi...hecna je bila ona mantra, češ da se to ne more zgodit, da se prekine netmetering... zdaj pa tale hladen tuš.
Če je tole letelo na mene, ne vem čemu je potrebno tako zmerjanje. Pišem pač svoje mnenje. Verjemem da v temah o politiki ne moremo držat nekega nivoja, ampak tema o sončnih elektrarnah pač ni primerna za žaljenje ipd. Če ne zmoreš podat kakšnega pametnega predloga, bodisi tehničnega, bodisi ekonomskega, te prosim, da se drugič malo zadržiš, mogče prej vgrizneš v jezik preden začneh klofkat po tipkovnici.Čist tak, k si ti tak pameten in imaš fuLLa mnenj o vsem. Če nekdo nekoga vleče/nateguje, kaj je tisti, ki se pusti vleči/nategovati?
Tak da, morda se najprej v ogledalo poglej, pa si odgovori, če vidiš noter osla ali ............................... osla.
Potem pa še malo zarigaj.
men je to kristal anal jasno.Tako, lep primer, da je vsaka pogodba le navaden sekret papir. Še dobro, da se je SE zamortizirala (če ni se pa bo v naslenjih mesecih) in kredit poplačan. Toliko o subvencijah in kako nas vlečejo z njimi...
Misliš bidirekcionalno.Mercedesa si kupi, ker omogoča birodekcionalno polnjenje.
Evo pa bo
Če si šel v sončnico zato, da si pobral subvencijo, potem si pač osel.Če je tole letelo na mene, ne vem čemu je potrebno tako zmerjanje. Pišem pač svoje mnenje. Verjemem da v temah o politiki ne moremo držat nekega nivoja, ampak tema o sončnih elektrarnah pač ni primerna za žaljenje ipd. Če ne zmoreš podat kakšnega pametnega predloga, bodisi tehničnega, bodisi ekonomskega, te prosim, da se drugič malo zadržiš, mogče prej vgrizneš v jezik preden začneh klofkat po tipkovnici.
Subvencija je samo del zgodbe. Jasno je da se za take stvari odločitve delajo preko kalkulacije na dolgi rok, preko excela. Če je nekaj ugodno se odločiš, če ni, se ne. Subvencije navidezno seveda vplivajo na to. Zakaj navidezno. Ker je vse OK, dokler se neki pogoji ne spremenijo, ki si jih pred nekaj leti vrgel v excel. Dokler se je meni SE amortizirala, se v bistvu nimam kaj bunit, to imaš prav. Tudi na nek normalen način sem se losal Suncontracta. Za enkrat vse BP, razen nekaj živčkov in pisarjenja tukaj po forumu. Kar pa ni prav, je pa kot sem napisal. Da se druga stran ne drži podpisane pogodbe oziroma enostransko prekine pogodbo. Upajmo samo, da ostali ponudniki temu ne sledijo.Če si šel v sončnico zato, da si pobral subvencijo, potem si pač osel.
In ja, ne bi bil edini, pa ne pravim, da si ti to naredil, ampak pišeš pa ravno tako.