sončna elektrarna

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.604
4.923
113
Ne vem, mogoče pa je ti toča razbila stare panele novi so pa za 200w po kosu močnejši??

Kaj pa sedaj?

• Všeč mi je
Reactions: B81

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.406
7.803
113
boš poslal dokumentacijo in slike, če boš pozvan, in gre v fascikel vzdrževanja, ki je dovoljeno.

B81
koliko taka širitev - torej 3kW, ker toliko bi tudi jaz rabila za odokativno ničlo konec leta - pride dandanes, če smem vprašati.

B81

22. jul 2007
39.026
11.928
113
boš poslal dokumentacijo in slike, če boš pozvan, in gre v fascikel vzdrževanja, ki je dovoljeno.

B81
koliko taka širitev - torej 3kW, ker toliko bi tudi jaz rabila za odokativno ničlo konec leta - pride dandanes, če smem vprašati.
Dobavitelj samo muti in muti in noče dat cene, pravi da se bo po pranju videlo. Oprana je, zdaj pa je slabo vreme in ne morem ocenit. Čez nekaj dni sonca bom spet zatežil dobavitelju in napišem.

• Haha
Reactions: sajkek in jest5

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.406
7.803
113
Sem vpisala v excel, ampak najvec se zadnje case pozna na ceni elektrike (pocasi konec vseh odpustkov). In seveda, da porabljamo vedno več. Na racun EVja.

Prvo leto je SE oddelala za 1250€ razlike v poloznicah, lani za 2150€. Lani smo v prvih 7 mesecih porabili za 1150€, letos 1550€.

Seveda bi slo zdaj z naskokom naprej, ker je EV pri hiši, ki ga drugace ne bi bilo. Ampak nafte tudi nimam zastonj.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.164
7.278
113
Meni so dali predračun 8k, da staro elektrarno odmontirajo, zmontirajo nove panele in baterijo. Ne spomnim se več kako veliko. Recimo da primerno za 9kW SE. Pa sem rekel, kaj bom imel od tega napram sedaj, ko imam staro elektrarno? Pa so rekli, neodvisen si, če elektrike zmanjka. Aha... za 8k eur sem lahko tudi odvisen. Pa sem prevekslal na Energijo Plus... Ko pa še tile kaj zajebejo, pa se teh norij ne grem več. Raje počasi zamenjam kamin in začnem nazaj drve kupovat.
CLIO15 Kaka velika prednost je baterij? Predvsem ekonomika me zanima. Je kdo že vrgel v excel?

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.921
4.317
113
Koliko pa dograditev stane, če se ne greš po subvencioniranih pravilih?
MrDaco kaj pa je narobe z obstoječo SE?

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.981
12.522
113
hecna je bila ona mantra, češ da se to ne more zgodit, da se prekine netmetering... zdaj pa tale hladen tuš.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.804
824
113
Meni so dali predračun 8k, da staro elektrarno odmontirajo, zmontirajo nove panele in baterijo. Ne spomnim se več kako veliko. Recimo da primerno za 9kW SE. Pa sem rekel, kaj bom imel od tega napram sedaj, ko imam staro elektrarno? Pa so rekli, neodvisen si, če elektrike zmanjka. Aha... za 8k eur sem lahko tudi odvisen. Pa sem prevekslal na Energijo Plus... Ko pa še tile kaj zajebejo, pa se teh norij ne grem več. Raje počasi zamenjam kamin in začnem nazaj drve kupovat.
CLIO15 Kaka velika prednost je baterij? Predvsem ekonomika me zanima. Je kdo že vrgel v excel?
objavi postavke predračuna

Baterija, če se splača je odvisno od primera do primea: odvisno od špic, izpadov, cene izgradnje, vzdrževanja,...

sad

Guru
24. avg 2007
22.326
11.120
113
Ja, da ti prodajo pravljice in dobiš subvencijo..
Točno to.
Včeraj mi je sončna naredila 6kWh. Za luči in še par malenkosti poganjat dovolj, za karkoli več, pa samo smeh.
No, lahko pa gledaš tisti lep cegu v garaži, kako ti prostor jemlje. Pa pir lahko gor odložiš. To pa je tudi nekaj za 8 jurjev.

• Haha
Reactions: jonny77