Hvala ti. Tako sem tudi jaz razmišljal, vendar bi tale naš izvajalec vseeno rad malo na gen-i (in še nekam) povprašal.Če ne bodo povečali oddaje v omrežje se jaz ne bi sekiral. Ti oddajaš za tokiko kot imaš soglasje, za drugo jih pa ne briga. Eles za to tako govori, da imajo razlog da te vržejo iz letnega netmeteringa. Seveda jim ne smeš povedati da boš povečal
Dokler ne boste inverterja spreminjali (njegove moči na več kW), ti tudi uradno ne bodo nič "jaskali".Hvala ti. Tako sem tudi jaz razmišljal, vendar bi tale naš izvajalec vseeno rad malo na gen-i (in še nekam) povprašal.
Bo pa pač po grafu (in po kwh) oddaja skoraj dvojna...
Jep. Ne pride vec do 11, pa je kamot sla se v maju do 13.
Moram pa preverit panele. Sem zivel skoz v prepricanju da oni "bremzajo" v vrocini in ne inverter !?
Koliko panelov, in koliko vej, nobenga ne zanima. Tudi tega
Crni paneli na slabih 70% kwp, plavi nekaj % vecZdej k je tko lepo pa fejst toplo - kako vam delajo SE? Nazivna 13.35, ze tri dni ne pride cez 11kW.
Paneli delajo se zmer enako - tko da sumim na vrocino?
Verjamem da bi do lahko na osnovi aero Foto posnetkov šteli panele, pa primerjal podatke s preteklimi leti, anpak navade upoeabnikov se lahko spreminjajo.Kr ni cisto res. Jaz sem kar lepo mogla opisat svojo SE Elektru Gorenjska (koliko je velika, katere panele, kateri inverter - pred pridobitvijo soglasja in po tem), berj torej, papirji sem in tja v duplikatih.
In ce Eles opozori, da se bo vrglo na nov rezim vsakega, ki bo povecal SE, ne glede na to, da je inverter omejen, je malo tak tak svetovat, da se zignorira. Koliko se bo dejansko to izvajalo je eno, ampak ob vsaki prijavi, vsakic ko bo ne elektru kaki frustriran entuziast tipa lokalnih redarjev, ko bo befel od kje gor, je to s pisarniske mize za ugotovit tik tak.
Pol se pa joka, pa xyz ven vlece, a uni pa lahk milijone mimo pa cepeta, pa trač mediji zgrozeni, ampak pomagalo ne bo... Tudi "un na Alterji je rekel, da lahko" ne vem, ce bo vzdržalo...