A v tujini ne obstaja "Coris" zavarovanje (za tujino) ?že večkrat smo debatirali o reševanju, ali naj bo plačljivo ali ne.... vemo, da so v tujini zelo bolj strogi kot pri nas... mislem mi sploh nimamo pravil kako in kdaj... vse je zastonj in brez posledic.
Sam sem mnenja, da bi moralo biti rešeno s članstvom v planinskih društvi in zavarovanjem za reševanje. Torej: Če si Slovenec imaš pokrito reševanje preko članstva v planinskem društvu, če si tujec pa z "vinjeto" za v gore.... letno, dnevno, vikend,... Če lahko v IT dokupiš zavarovanje za 3 osebe direkt na smučišču, potem bi tudi tukaj moral biti nek prispevek... glede na to koliko zapravimo za opremo, da greš v gore, je letni strošek članstva minimalen.
Pa seveda bolj resna obravnava reševanja zaradi neprimerne obutve... da vlečejo turiste s tevicam iz gore
Mi moramo samo racun izstaviti "Corisu". Ce ponesrečenec nima Corisa, pa njemu. Sicer gre iz bolnice direkt v "pripor"
Za slovence pa ne vem ce bi to posebej računal.
Ker nekateri ga serjejo v gorah, drugi ga serjemo na cesti (lahko kot pesci), tretji smucajo, cetrti kolesarijo....